ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη

Φρόντισε με το «καλημέρα» να δείξει τον επαγγελματισμό του ο Χένινγκ Μπεργκ. Κέρδισε τους ποδοσφαιριστές του με τη δουλειά του και τον τρόπο προσέγγισης αλλά και αυτούς που πίστεψαν στο πρόσωπό του και του πρόσφεραν συμβόλαιο, με πρώτο και καλύτερο τον Νεόφυτο Λάρκου. Επικρατεί η άποψη πως, ο Μπεργκ αποτελεί την καλύτερη μετεγγραφή της Ομόνοιας. Ωστόσο, είναι νωρίς για εκτιμήσεις και ο καθένας θα κριθεί σε βάθος χρόνου.

Ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, που βρίσκεται προ των πυλών, ο Νορβηγός προπονητής δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Φρόντισε να μάθε τα πάντα που αφορούν στη Δόξα, την πρώτη αντίπαλο της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα. Την… ξεσκόνισε, μαθαίνοντας τα δυνατά αλλά και τρωτά σημεία της, ούτως ώστε να ετοιμάσει όσο το δυνατό καλύτερα την ομάδα του.

Γνωρίζει και ο 49χρονος τεχνικός ότι, η πρεμιέρα κρύβει παγίδες και δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως. Η Δόξα είναι μια καλή ομάδα, φαίνεται να έκανε καλές προσθήκες και χρειάζεται προσοχή. Αυτό που λέμε εμείς γενικότερα και όχι μόνο για το ματς του Σαββάτου είναι ότι, οι αγώνες θα κρίνονται από την παρουσία της Ομόνοιας. Απ’ αυτή θα εξαρτάται το αποτέλεσμα. Εφόσον παρουσιάζεται σοβαρή, πειθαρχημένη και βάσει δυνατοτήτων, γιατί αν κρίνουμε από τα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια είναι αρκετές φέτος, τότε είναι στο χέρι της το αποτέλεσμα.

Η σημερινή προπόνηση είναι η προτελευταία και ο Μπεργκ αναμένεται να καταλήξει πλήρως για τις επιλογές στο αρχικό σχήμα, εάν δεν το έχει κάνει ήδη. Είναι κάποιες θέσεις που αποτελούν ερωτηματικό, ίσως για τον προπονητή όχι και να έχει λάβει τις αποφάσεις του. Άλλωστε, θα θέλησε να δουλέψει σε κάποιες προπονήσεις με τους ποδοσφαιριστές που θα στηρίξει η Ομόνοια την προσπάθεια της στο πρώτο ματς της σεζόν. Είναι σημαντικό στα πρώτα ματς, η Ομόνοια να πάρει το αποτέλεσμα και ας μην θέλξει με την παρουσία της. Θα είναι κάτι που θα τη βοηθήσει από κάθε άποψη στη συνέχεια.

Αρχειο