ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ νίκη στην Τουρκία, το εθνικιστικό ξέσπασμα και ο...

Η νίκη στην Τουρκία, το εθνικιστικό ξέσπασμα και ο Φάνος

Οι πιτσιρικάδες της Εθνικής Κύπρου χθες, έγραψαν ιστορία!

Bet on Alfa

Μέσα σε μία πολύ καυτή έδρα κατάφεραν και έκαναν κάτι που κανένας άλλος δεν πέτυχε προηγουμένως! Νίκησαν την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας με 1-0. Αυτό το αποτέλεσμα αγωνιστικά μπορεί να εισφέρει τα μέγιστα για να έρθουν και άλλες συναφείς επιτυχίες στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όλοι μας μπορούμε να φανταστούμε πως για 90 λεπτά οι ποδοσφαιριστές μας δέχτηκαν αμέτρητες προκλήσεις από τους Τούρκους. Απόδειξη αυτού ήταν και η σωματική επίθεση μετά το πέρας του αγώνα. Σαφώς πλήγωσε αρκετά τους Τούρκους το αποτέλεσμα.

Δεν πρόκειται όμως να κρυφτούμε και δεν το κάναμε ποτέ. Ναι η φωτογραφία που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο σκόρερ του νικητήριου γκολ και ταυτόχρονα ποδοσφαιριστής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φάνος Κατελάρης, από τους πανηγυρισμούς στα αποδυτήρια, μας πλήγωσε και εμάς πάρα πολύ! 

 Το “περιτύλιγμα”  της φωτογραφίας που ανάρτησε ο Φάνος είχε το εξής περιεχόμενο: “To trenaki ksekinai stin kerinia gia na pai kai opios den ta akolouthisi mavro fidi tha ton fai.tha mas lene kai sta nea oti pirame simea ine kokkini megali me asteri kai feggari tha tin paro tha tin skiso galanolefki tha stiso..kanenas den ksehna tipota den ksehniete #proudformyteam”. 

Δεν θα βιαστούμε να στήσουμε στον τοίχο τον νεαρό ποδοσφαιριστή μας, ΟΜΩΣ δεν πρέπει ούτε το περιστατικό να περάσει στο απυρόβλητο. Μπορούμε να καταλάβουμε πως ίσως να ήταν προϊόν άκρατου ενθουσιασμού και ξεσπάσματος τόσο του ίδιου όσο και των άλλων συμποδοσφαιριστών του, όμως δεν παύει από το να ήταν ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Πρόκειται για ένα σύνθημα πολύ γνωστό σε όλους μας από το στρατό (που πλέον απαγορεύεται ρητώς να φωνάζεται), άκρως εθνικιστικό ως προς το περιεχόμενο και όχι ως προς το ποιους αντιπροσωπεύει. Τον Τούρκο κατακτητή στην Κύπρο δεν τον έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας όπως μας έλεγαν στο δημοτικό, αλλά μυαλά σαπιμένα σαν και αυτά που σήμερα εμποτίζουν τη νέα γενιά με μισαλλοδοξία και εθνικισμό. Αυτοί ήταν που με το πραξικόπημα ανέτρεψαν την Δημοκρατία στην Κύπρο, προδοτικά γύρισαν τα πολυβολεία του Πενταδακτύλου, κρύφτηκαν στις τρύπες τους σαν άκουσαν τα πρώτα Τούρκικα βόλια, σέρβιραν στο πιάτο τους Τούρκους την μισή μας πατρίδα και τώρα θυμήθηκαν να πάνε τρενάκι να πολεμήσουν για την Κερύνεια.  ΑΥΤΟΙ που αντί να κοιμούνται με Ερινύες συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους δηλητηριάζοντας τους νέους σήμερα. Ποια γαλανόλευκη θα στήσουν στον Πενταδάκτυλο; Την σημαία που οι ίδιοι ατίμασαν με τις πράξεις τους; Αυτήν που για χάρην της Ένωσης γέμισαν τα νεκροταφεία με αριστερούς και δημοκρατικούς Κυπρίους;;; Ή μήπως την γαλανόλευκη που κρατούσαν οι ομοϊδεάτες προκάτοχοι τους ταγματασφαλίτες, χίτες, χουντικοί;

Για όλα αυτά η Κυπριακή Πολιτεία φέρει βαρύτατες ευθύνες. Εδώ και δεκαετίες σε κάθε στάδιο ζωής διαχέεται ο Εθνικισμός στα μυαλά της νεολαίας. Με ανοχή αλλά και με συνενοχή αφήσαμε να εκκολαφτεί το αυγό του φιδιού. Σχολείο, Εκκλησία, Στρατός, αλλά και ΜΜΕ.   ΝΤΡΟΠΗ σας κύριοι των αθλητικών αλλά και άλλων ειδησιογραφικών πόρταλ. Ψες την ίδια ώρα που συγχαρήκατε με την αρθρογραφία σας την νίκη της Εθνικής Ελπίδων, τρέξατε να υπερθεματίσετε και για τη συναφή ανάρτηση ανάγοντας την ψεσινή νίκη κάτι σαν πολιτική νίκη του Έθνους. Βρήκατε την ευκαιρία να εκφράσετε το αληθινό σας φασιστικό πρόσωπο. Αυτή είναι η δημοσιογραφία από την οποία περιμένουμε αντικειμενική ενημέρωση αλλά και να στέκεται στο ύψος της βοηθώντας στην βελτίωση σε διάφορα ζητήματα;

Από την άλλη ευθύνες βαραίνουν και την ΟΜΟΝΟΙΑ. Όχι την σημερινή διοίκηση μόνο αλλά και πολλές προηγούμενες του παρελθόντος. Ο Φάνος Κατελάρης είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Θα έπρεπε ήδη να είχε γαλουχηθεί με τις αρχές ίδρυσης έστω του σωματείου μας το 1948. Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι γέννημα θρέμμα της Δημοκρατίας. Είναι γέννημα της αντίδρασης προς αυτούς που σήμερα ενστερνίζονται τα όσα περιέχονται στο επίμαχο σύνθημα. Φαίνεται ότι αποτύχαμε να μεταδώσουμε κάποια βασικά στους παίκτες της ακαδημίας μας, με κίνδυνο να αλλοιώνεται χρόνο με το χρόνο η ταυτότητα της ομάδας μας.

Η πατρίδα μας σήμερα αγωνίζεται για επανένωση και ειρήνη. Πρώτα η επίσημη πολιτεία θα πρέπει να επιληφθεί του ψεσινού ζητήματος, όμως επιπρόσθετα η διοίκηση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πρέπει να αγκαλιάσει ΑΜΕΣΑ τον Κατελάρη ξεκαθαρίζοντας έτσι το τοπίο.

Ευελπιστούμε πως το ψεσινό περιστατικό να ήταν μία παρορμητική πράξη του Φάνου που δεν θα επαναληφθεί. Θα περιμένουμε το πως θα ξεκαθαρίσει το όλο γεγονός.

Autoremarketing

Bet on Alfa