ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα μέτρα ασφαλείας για το ντέρμπι της Κυριακής

Ανακοίνωση από την Αστυνομία, για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι στην «Αρένα», ανάμεσα στην ομάδα μας και την γηπεδούχο ΑΕΚ:

Αναλυτικά:

«Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο το φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί την ερχόμενη Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, 2019, στις 6.00μ.μ., στο στάδιο ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ, στην Λάρνακα, για να παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς τις δύο ομάδες και τους φιλάθλους τους.

Στους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα παραχωρηθεί η βόρεια κερκίδα «ΛΑΡΝΑΚΑ» και στους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας ΑΕΚ θα παραχωρηθούν, η δυτική κερκίδα «Γιώργος Καραπατάκης», η νότια κερκίδα «Πετρολίνα» και η ανατολική κερκίδα «AJK Group».

Οι είσοδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 4.30μ.μ. και οι οπαδοί των δύο ομάδων καλούνται να προσέλθουν έγκαιρα στο Στάδιο ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τον αγώνα. Δεν θα ανοίξουν τα Ταμεία του Σταδίου την ημέρα του αγώνα για αγορά εισιτηρίου εισόδου για τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, για τη μετάβαση τους στο στάδιο, προτρέπονται να αποφεύγουν τον κυκλικό κόμβο του «KLEIMA» και αντί αυτού να προσέρχονται στο στάδιο από την πλευρά του νέου κυκλικού κόμβου του σταδίου ΚΙΤΙΟΝ. Από εκεί να κατευθύνονται προς το κολυμβητήριο και μετά αμέσως αριστερά για να προχωρήσουν προς το στάδιο ή εναλλακτικά να κατευθύνονται πεζοί από το δρόμο που περνά πίσω από το στάδιο ΚΙΤΙΟΝ, ο οποίος θα είναι κλειστός για την τροχαία κίνηση κυκλοφορία.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ καλούνται να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στους χώρους στάθμευσης του σταδίου ΓΣΖ, στην νότια πλευρά του, καθώς και στις παρόδους προς την λεωφόρο Παϊσίου, το Νέο Νοσοκομείο και την περιοχή Βεργίνας, όπου υπάρχει μεγάλος χωμάτινος χώρος στάθμευσης.

Τα εισιτήρια για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχαν διατεθεί ηλεκτρονικά και έχουν ήδη εξαντληθεί. Ως εκ τούτου οι φίλαθλοι της ομάδας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καλούνται να μην προσέλθουν στο στάδιο εάν δεν έχουν στην κατοχή τους κατάλληλο εισιτήριο αναλόγως και της ηλικίας τους.

Προτρέπονται οι οπαδοί της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, οι οποίοι θα κατευθύνονται στο στάδιο από Λευκωσία προς Λάρνακα, να κατευθυνθούν στο στάδιο από τον Κυκλικό Κόμβο Ριζοελιάς, ευθεία μέχρι τον κυκλικό κόμβο του «KLEIMA» και από εκεί δεξιά. Αμέσως μετά τον φούρνο «ΠΙΡΙΛΛΟΣ», να στρίψουν ξανά δεξιά και ακολούθως να σταθμεύσουν τα οχήματα τους στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα στο σημείο όπου βρίσκονται τα παλιά ταμεία του σταδίου ΓΣΖ, τα οποία στο παρόν στάδιο δεν χρησιμοποιούνται.

Περαιτέρω τονίζονται σε όλους τα ακόλουθα:

Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο στάδιο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων

Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα

Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλον χώρο, στους τοίχους του σταδίου και οπουδήποτε αλλού

Απαγορεύεται η είσοδος στο στάδιο, φιλάθλων που κατέχουν σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών

Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των Αρχών του Σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης κινδυνεύει να συλληφθεί και να του επιβληθεί αυστηρό χρηματικό πρόστιμο

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ το σημείο συλλογής προσωπικών τους αντικειμένων είναι τα ταμεία της δυτικής κερκίδας και για τους οπαδούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τα παλαιά ταμεία του ΓΣΖ, στη Βόρεια πλευρά του σταδίου

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει με την Αστυνομία Λάρνακας, μπορεί να τηλεφωνεί στον τηλεφωνικό αριθμό 24-804040 ή και στην τηλεφωνική Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460, ενώ σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης στον τηλεφωνικό αριθμό 112.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του σταδίου ΑΕΚ Αρένα για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό, τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων».

Αρχειο