ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

Το “χρυσό” λαβράκι της OMONOIAΣ

Η ΟΜΟΝΟΙΑ επέλεξε συγκεκριμένο τρόπο επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια, με έμφαση στα νιάτα και low-cost Αμερικανούς με “δίψα” για διάκριση και ο Νικόλας Παπαδόπουλος έκανε εξαιρετικές επιλογές, ειδικά στην περιφέρεια, με τον Τζαρβις Γκάρετ να αποτελεί το “χρυσό λαβράκι” του.

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον σπουδαίο σκόρερ και σουτερ, Νικ Γκρίφιν, ο οποίος είναι επίσης λίρα εκατό, όμως ο Γκαρετ είναι πραγματικά το… κάτι άλλο. Και το απέδειξε και σε ένα τόσο κρίσιμο ματς με αντίπαλο μια πανίσχυρη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Σκόραρε 29 πόντους με 14/21 σουτ εντός πεδιάς, παίρνοντας σε πολλά σημεία πάνω του το παιχνίδι, ενώ παρότι είναι λίγο πιο ψηλός από 1.80 μάζεψε 11 ριμπάουντ. Τα 9 λάθη του φαντάζουν ασυγχώρητα, αλλά ας αναλογιστούμε την υπεροπλία της ΑΕΚ στα γκαρντ και την απειρία του φυσικά. Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί για να ψεξει τόσο την εικόνα του.

Κι αν στον ημιτελικό είχε μηδέν ασίστ, δεν θα ακυρώσουμε ότι πρόκειται για αξιόλογο δημιουργό, όπως έχει δείξει στο κυπριακό πρωτάθλημα, όπου έχει κατά μέσο όρο 6.1 ασίστ, μαζί φυσικά με
17.4 πόντους και 4.4 ριμπάουντ, συνθέτοντας το παζλ ενός πραγματικά All around γκαρντ, με ηγετικές ικανότητες, παράλληλα.

Αρχειο