ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

Όλα όσα δήλωσαν για το Final4 οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Κυριάκος Ανδρέου και Γιώργος Νεούτου

Στόχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΚΟΚ) είναι να υπάρξει συνεργασία με τον οργανισμό Europa UOMO Κύπρου το επόμενο διάστημα, για να αυξηθούν οι προσπάθειες για την από κοινού ενημέρωση του κοινού, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Ολυμπιακό Μέγαρο Κύπρου, αναφορικά με το Final Four του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Basket League, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 και 17 Μαρτίου στο «Κίτιον» στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΟΚ, ο κ. Μουζουρίδης συνεχάρη τις τέσσερις ομάδες (Κεραυνός, Ένωση Νέων Παραλιμνίου, ΑΕΚ και ΟΜΟΝΟΙΑ) που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο φετινό ΟΠΑΠ Final Four.

`Εδωσε τις ευχές τους προς όλες τις ομάδες, ενόψει των δύο αγώνων για την ημιτελική φάση, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή (15/3) και ανέφερε πως η φετινή γιορτή του μπάσκετ είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση που γίνεται για τον ανδρικό καρκίνο εκ μέρους της Europa UOMO Κύπρου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του Europa UOMO Κύπρου, Σάββας Ηλιοφώτου, ο οποίος ανέφερε πως «εργαζόμαστε με εθελοντές ώστε να προσπαθήσουμε να φτάσει το μήνυμα της έγκαιρης διάγνωσης σε όλο τον ανδρικό πληθυσμό. Σύνθημα μας είναι ότι είναι άδικο να χάνεται μία ζωή από τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είναι σχεδόν 100% ιάσιμος όταν διαγνωστεί έγκαιρα. Απευθυνόμενοι προς τους άντρες, λέμε ξεπεράστε την προκατάληψη και τον φόβο».

Δηλώσεις έκαναν επίσης οι προπονητές και καλαθοσφαιριστές των τεσσάρων ομάδων που αγωνίζονται στο φετινό ΟΠΑΠ Final Four.

Ο προπονητής της OMONOIAΣ Νικόλας Παπαδόπουλος, ανέφερε: «Φέτος είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που βρισκόμαστε στο ΟΠΑΠ Final Four και θέλουμε να επιδιώξουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να περάσουμε στον τελικό. Απέναντι μας θα έχουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου, τον Κεραυνό, μία ομάδα που έχει πολλές κατακτήσεις και πρωταθλημάτων και κυπέλλων και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μπορέσουμε να νικήσουμε. Να καλέσω τον κόσμο να έρθει στο παιχνίδι και να μας στηρίξει στην προσπάθεια μας».

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Κυριάκος Αδάμου, σημείωσε: «Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε σαν ομάδα. Βρισκόμαστε στην καλύτερη φάση που θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν αγωνιστικά, δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε. Τα μεγέθη των ομάδων είναι δεδομένα τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, ξέρουμε ποιος είναι ο αντίπαλος μας. Θεωρούμε πως η ΑΕΚ και στην χειρότερη της μέρα πάλι θα είναι καλή. Η πιο τυχερή ομάδα, αυτή που θα βρεθεί στην καλύτερη νύχτα θα κερδίσει το παιχνίδι. Να καλέσω όλο τον κόσμο να βρεθεί στο γήπεδο και να παρακολουθήσει την γιορτή του μπάσκετ».

Ο αρχηγός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιώργος Νεοφύτου, είπε : «Θα πάμε για να διασκεδάσουμε τον αγώνα για τα ημιτελικά αλλά και αυτόν της Κυριακής, αν είμαστε τυχεροί. Θα προσπαθήσουμε το ποσοστό του 25% που μας αναλογεί να το παλέψουμε, ώστε να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Δεν είναι αυτοσκοπός, για εμάς είναι επιτυχία που βρισκόμαστε σε αυτή την γιορτή του μπάσκετ. Για εμάς είναι μία πρόκληση να βρισκόμαστε σε αυτή την γιορτή και από την στιγμή που μας αναλογούν κάποιες ελπίδες, θα τις παλέψουμε όλοι οι καλαθοσφαιριστές για να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Καλώ τον κάθε Ομονοιάτη να έρθει, να μας δώσει μία άλλη δυναμική. Έχουμε κάνει πολλά καλέσματα στον κόσμο, όμως είναι η στιγμή για να μας επιβραβεύσει ο κόσμος για την προσπάθεια που κάνουμε, με το να παρευρεθεί στο γήπεδο».

 

Αρχειο