ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη φιλάθλου:"Αλλοίωση της βαθμολογίας και παράπλευρες απώλειες"

Άποψη φιλάθλου:”Αλλοίωση της βαθμολογίας και παράπλευρες απώλειες”

Ο Πρόεδρος της ΚΟΠ κ. Κούμας ήταν καλεσμένος στο Ρικ χθες (29-09-2019) και ανέφερε ότι στο φετινό πρωτάθλημα υπήρξαν, μέχρι τώρα, αλλοιώσεις αποτελεσμάτων σε 3 αγώνες. Οι 3 αγώνες που εννοούσε ο κ. Κούμας είναι: (1) Αεκ-Ομόνοια, (2) Αελ-Δόξα και (3) Ενπ- Αποελ.
Στον αγώνα Αεκ-Ομόνοια, λόγω των διαιτητικών αποφάσεων η Ομόνοια πήρε μόνο ένα βαθμό, αντί τρείς, και στον αγώνα Ενπ – Αποελ ο Αποελ πήρε την νίκη λόγω της αλλοίωσης που έγινε. Στο ματς Αελ- Δόξα, η  Δόξα αδικήθηκε.
Με βάση τις αλλοιώσεις αποτελεσμάτων που έγιναν, από την Ομόνοια αφαιρέθηκαν 2 πόντοι ενώ το Αποελ είχε όφελος τουλάχιστο 2 πόντων. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, από τις αλλοιώσεις που έγιναν, μόνο μια από τις μεγάλες ομάδες αδικήθηκε (!).
Οι αλλοιώσεις αποτελεσμάτων όμως δεν είναι η μοναδική συνέπεια των λανθασμένων αποφάσεων ορισμένων διαιτητών. Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του μέχρι πρότινος προπονητή της Ενπ, του κ. Κοσμά, ο οποίος μετά το ματς Ενπ- Αποελ, δεν βρίσκεται πλέον στον πάγκο της ομάδας του.
Πριν το ματς Ενπ- Αποελ προηγήθηκε το ματς Αποελ – Ντούντελανζ, στο  οποίο η γηπεδούχος ομάδας δεν απέδωσε το αναμενόμενο και έχασε. Η ήττα αυτή αύξηση την πίεση στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο και η μουρμούρα για τον κ. Ντολ άρχισε δειλά-δειλά να εκδηλώνεται. Αναμφίβολα, μια νέα ήττα του Αποελ, αυτή τη φορά  από την ουραγό στη βαθμολογία Ένωση, θα δημιουργούσε αφόρητη πίεση στον κ. Ντολ και όχι μόνο.
Η αλλοίωση του αποτελέσματος σε εκείνο το ματς, έφερε την έκρηξη του κύπριου κόουτς της Ένωσης, κ. Κόσμα, ο οποίος αντέδρασε με τρόπο που θα του επιφέρει τιμωρία. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους: ο κόουτς Κοσμά δεν είναι πλέον προπονητής της Ένωσης.
H αλήθεια είναι ότι ο κ. Κοσμά δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα για τη συμπεριφορά του και κατά την άποψη μου είναι καλός προπονητής. Ο κόουτς Κοσμά παρέταξε την ομάδα του ψυχωμένη ενάντια στον πρωταθλητή των τελευταίων χρόνων και η ομάδα του άγγιξε τη νίκη. Αν την έπαιρνε, ο κ. Κοσμά θα ήταν στη θέση του αυτή τη στιγμή, καθώς  δεν είναι λογικό μια ομάδα να απολύσει τον προπονητή της μετά από μια νίκη επί του Αποελ. Η αλλοίωση του αποτελέσματος σε εκείνο το ματς, υποχρέωσε του ιθύνοντες της Ένωσης να προστατεύσουν την ομάδα τους και να λάβουν τις αποφάσεις που έλαβαν.
 Τη θέση του κύπριου προπονητή Κοσμά, θα πάρει ο αργεντίνος Γκουστάβο Σιβιέρο.
Γιώργος Γεωργίου
Autoremarketing

Bet on Alfa