ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη φιλάθλου: "H κάρτα φιλάθλου μπορεί να γίνει χρήσιμη"

Άποψη φιλάθλου: “H κάρτα φιλάθλου μπορεί να γίνει χρήσιμη”

Ως γνωστό, οι αποφάσεις στην ΚΟΠ λαμβάνονται με πλειοψηφία από το ΔΣ της ΚΟΠ. Το ΔΣ της ΚΟΠ εκλέγεται με ψηφοφορία που γίνεται από τους εκπροσώπους των ομάδων της Α’ κατηγορίας, κυρίως.
Έτσι, για την εκλογή του νέου ΔΣ της ΚΟΠ έχει μια ψήφο η ΕΝΠ και ο Εθνικός Άχνας και μια ψήφο η Ομόνοια. Η Ομόνοια όμως έχει 100 χιλιάδες οπαδούς και ο Εθνικός 100. Επομένως, για την εκλογή του νέου ΔΣ της ΚΟΠ υπάρχει στάθμιση της ψήφου, σε πάρα πολύ ακραία μορφή μάλιστα, χωρίς να δικαιολογείται από κάποιο ιστορικό λόγο αυτό. Και αυτή η στάθμιση προφανώς δεν ευνοεί καθόλου την Ομόνοια.
Πως μπορεί να αλλάξει το status quo στον τρόπο εκλογής του νέου ΔΣ της ΚΟΠ και να ενισχυθεί η δημοκρατία και η διαφάνεια;
Ένας τρόπος είναι ο εξής: επειδή δεν υπάρχει κάποιος λόγος να υπάρχει αυτή η τρομακτική στάθμιση ψήφου, όπου μια ομάδα με 100 οπαδούς έχει την ίδια δύναμη σε ψήφους με μια ομάδα που έχει 100 χιλιάδες οπαδούς, ένας τρόπος να υπάρξει διόρθωση είναι το ΔΣ της ΚΟΠ να εκλέγεται απευθείας από τους φιλάθλους.
Και ποιοι αποτελούν τους φιλάθλους στην Κύπρο; Σε αυτό το ερώτημα υπάρχει απάντηση πλέον. Όσοι έχουν κάρτα οπαδού. Μόνο; Όχι. Όσοι έχουν κάρτα οπαδού και την χρησιμοποιούν για να πάνε στο γήπεδο.
Με διαφορετικά λόγια, πιστεύω ότι όσοι έχουν κάρτα οπαδού και πηγαίνουν σε περισσότερα από 5, ας πούμε, παιχνίδια σε μια σεζόν, πρέπει να αποκτούν δικαίωμα ψήφου το οποίο θα εξασκούν κατά τις εκλογές της ΚΟΠ.
Κατά συνέπεια, η κάρτα φιλάθλου αποτελεί ένα τρόπο για να ενισχυθεί η Δημοκρατία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η ενίσχυση της Δημοκρατίας στο χώρο του ποδοσφαίρου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για να πάρει η Ομόνοια αυτό που δικαιούται μέσα στο γήπεδο.
Τριαντάφυλλη-Κορ.
Autoremarketing

Bet on Alfa