ΑρχικήΦΩΝΗ ΛΑΟΥΆποψη Φιλάθλου: O κοινός παρονομαστής των "ανθρώπινων λαθών"

Άποψη Φιλάθλου: O κοινός παρονομαστής των “ανθρώπινων λαθών”

Είναι πολλές φορές που έτυχε να παρακολουθούμε ένα αγώνα στην τηλεόραση και να ακούμε τον εκφωνητή να λέγει ότι είναι σημαντικό για την ομάδα που χάνει να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο.  Και έχει δίκαιο όταν το λέγει αυτό γιατί η ισοφάριση πριν το ημίχρονο στέλνει την ομάδα που έχανε στα αποδυτήρια με άλλη ψυχολογία και στο δεύτερο ημίχρονο θα χρειαστεί λιγότερο ρίσκο για να πετύχει την ολική ανατροπή και τη νίκη.
Στο χθεσινό ματς Απόλλων-Ολυμπιακός, στο 41′ λεπτό, και ενώ το ματς ήταν 1-0 υπέρ του Απόλλωνα, ο Ολυμπιακός είχε ένα καθαρό πέναλτι.  Η συγκεκριμένη παράβαση ήταν τόσο ευδιάκριτη που την είδε όλος ο πάγκος του Ολυμπιακού που βρισκόταν τουλάχιστο 50 μέτρα απόσταση από τη  φάση. Για αυτό και σηκώθηκαν όλοι πάνω και διαμαρτυρήθηκαν (δείτε το σχετικό βίντεο από τις κυριότερες φάσεις του αγώνα). Ο ρέφερι της αναμέτρησης όμως, που ήταν κοντά, δεν υπέδειξε την παράβαση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο διαιτητής σφύριζε την παράβαση δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα έφευγε με βαθμολογικό κέρδος από το Τσίρειο. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι δεν θα άλλαζε τα δεδομένα του ματς.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο ματς ο Απόλλων είχε έντονα την ανάγκη να νικήσει καθώς προερχόταν από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Λόγω των κακών αποτελεσμάτων, η πίεση στην ομάδα του Απόλλων ήταν έντονη και ο ρέφερι, επειδή ζει στην Κύπρο, το γνώριζε αυτό.
Το ευρύτερο θέμα όμως ποιο είναι; Το θέμα είναι ότι ολοκληρώθηκε κα η πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και έως τώρα αφαιρέθηκαν με τρόπο προκλητικότατο 2 βαθμοί από την Ομόνοια – με το έτσι θέλω – στο ματς με την Αεκ, έσπρωξαν τον Αποελ στην νίκη στο Παραλίμνι, δόθηκε χείρα βοηθείας στην Αελ στο ματς με την Δόξα, δόθηκε χείρα βοηθείας στην Άεκ στο ματς με την Πάφο και δόθηκε χείρα βοηθείας στον Απόλλων στο ματς με τον Ολυμπιακό.
Μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να σημειωθεί είναι η εξής:  ο Αποελ, η Άεκ,  ο Απόλλων, η Αελ και η Ανόρθωση είναι με βάση τη λογική οι κυριότεροι ανταγωνιστές της Ομόνοιας στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.   Επομένως, είναι ηλίου φαεινότερο ότι από τα απίστευτα διαιτητικά λάθη που έχουν γίνει έως τώρα έχει αδικηθεί η Ομόνοια άμεσα (στο ματς με την Αεκ) αλλά και έμμεσα καθώς έχουν ευνοηθεί οι πιο κύριοι της αντίπαλοι στα δικά τους ματς. Με απλά λόγια, ο κοινός παρονομαστής των ανθρώπινων λαθών που έχουν γίνει έως τώρα  στο φετινό πρωτάθλημα είναι ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ομόνοιας.

Για να είναι δίκαιο το πρωτάθλημα δεν αρκεί στα παιχνίδια που παίζει η Ομόνοια ο διαιτητής να σφυρίζει 50-50%. Για να υπάρχει δικαιοσύνη, πρέπει ο κανόνας του 50-50% να εφαρμόζεται σε όλα τα παιχνίδια.  Γιατί αν στο Παφος VS Ομόνοια και στο Ενπ VS Oμόνοια ο διαιτητής είναι δίκαιος αλλά στο Πάφος VS Ανταγωνιστής της Ομόνοιας και  Ενπ VS Ανταγωνιστής της Ομόνοιας δεν είναι δίκαιος, αλλά δίνει χείρα βοηθείας στον Ανταγωνιστή της Ομόνοιας, τότε πάλι δημιουργείται πρόβλημα μεροληψίας και αδικίας εις βάρος, κυρίως, της Ομόνοιας. 
Εν ολίγοις, δεν αρκεί να λέγει ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ότι έχουν αλλοιωθεί αποτελέσματα σε ορισμένους αγώνες.  Αυτό απλό να το διαπιστώσει κανείς, για όσους έχουν μάτια και βλέπουν. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι είτε να σταματήσουν τα  λάθη που ευνοούν τους δυνητικούς ανταγωνιστές της Ομόνοιας είτε να αρχίσουν να γίνονται και ανθρώπινα λάθη που θα είναι υπέρ της Ομόνοιας.
Στο πιο ακραίο σενάριο θα βλέπαμε λάθη που αφενός ευνοούν την Ομόνοια και αφετέρου αδικούν τους ανταγωνιστές της, αλλά αυτό είναι μη-ρεαλιστικό σενάριο, για να μην πω ανέφικτο.
Μάριος- Μια Μηλιά
Autoremarketing

Bet on Alfa