ΑρχικήDaily NewsΑναμένοντας την Γενική Εκλογική Συνέλευση

Αναμένοντας την Γενική Εκλογική Συνέλευση

Δύο περίπου εβδομάδες μας χωρίζουν από την Γενική Συνέλευση του σωματείου η οποία είναι και εκλογική. Σίγουρα το τοπίο παραμένει ακόμα θολό. Κανένας από τους δύο συνδυασμούς που διαφαίνεται ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του συλλόγου, δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του.

Bet on Alfa

Από την μια, το σημερινό συμβούλιο, αναμένει την απόφαση του Δώρου Σεραφείμ. Ο πρόεδρος του σωματείου κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Αν ρωτήσεις κάποιο από τους στενούς του συνεργάτες, θα πάρεις σε γενικές γραμμές την απάντηση ότι ναι μεν ο Δώρος Σεραφείμ θέλει να αποχωρήσει, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ο ιδανικός διάδοχος. Τώρα αν θα βρεθεί κάποιος σε μια βδομάδα, την στιγμή που εδώ και μήνες έχουν καταβληθεί αδιέξοδες προσπάθειες, είναι κάτι που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε. Θυμίζουμε απλά τις περιπτώσεις Πόλυ Μαλλούππα και Λώρη Κυριακού.  Με βάση λοιπόν το πιο πάνω σενάριο, ο Δώρος Σεραφείμ μένει. Ίσως και να ευνοεί και ο ίδιος αυτή τη καθυστέρηση για να δικαιολογήσει στο τέλος τη παραμονή του ως αναγκαστική αφού δεν βρέθηκε άλλη σοβαρή εναλλακτική λύση.

Από την άλλη έχουμε τον συνδυασμό ‘Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ’. Ένα συνδυασμό τον οποίο το OMONOIA24.COM δεν κρίνει εκ προοιμίου  αρνητικά. Και εδώ όμως, πέρα από κάποιές καλές ιδέες, οι οποίες μπήκαν στο τραπέζι, με άλλες να μπορούν να τύχουν επεξεργασίας και άλλες να είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, δεν έχουμε σαφείς προθέσεις για την επόμενη μέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Για παράδειγμα δεν έχει εξηγηθεί επαρκώς που θα βρεθούν τα κεφάλαια και οι ενέσεις ρευστότητας που χρειάζεται το σωματείο. Επίσης, ενώ από την μια ακούμε για ύπαρξη πλήρους συνδυασμού, την ίδια στιγμή που μπαίνει στο τραπέζι η ιδέα για ενιαίο συνδυασμό. Επιβεβαιώσαμε από διάφορες μάλιστα πλευρές, τηλεφώνημα της ηγεσίας του ‘Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ’ προς τον Δώρο Σεραφείμ για συνεργασία, ζητώντας συμμετοχή και συνεργασία στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Σεραφείμ έκλεισε την πόρτα.

Ψηλαφώντας τις αντιδράσεις του κόσμου μας με το Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ, διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία μερίδα ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ που αμφισβητεί ευθέως την ειλικρίνεια και τον «ενωτικό λόγο» που εκπέμπει το Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ παραπέμποντας σε αρθρογραφία  ή αναρτήσεις κάποιων των στελεχών του συνδυασμού, τους προηγούμενους μήνες,   σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η μερίδα ΟΜΟΝΟΙΑΤΩΝ θεωρεί ότι η πρόσφατη ρητορική του Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ είναι «προεκλογικού τύπου» και όχι γνήσια,  και αναφέρει επίσης ότι ο συνδυασμός δεν έχει το απαραίτητο λαϊκό έρεισμα. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι ο λόγος που το Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ τείνει χείρα συνεργασίας στο Δώρο Σεραφείμ είναι διότι αντιλαμβάνονται ότι διαφορετικά δεν θα εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο.

Ποια η επόμενη ημέρα λοιπόν στην ΟΜΟΝΟΙΑ; Με τον Δώρο Σεραφείμ, θα έχουμε μια διαχείριση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα πλαίσια της περασμένης διετίας. Την οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν υπεύθυνη και σοβαρή και κάποιοι άλλοι ότι στερείται οράματος, προγράμματος και προοπτικής.

Με βάση τα δεδομένα ακόμα και αν ικανοποιηθεί το αίτημα για κοινό συνδυασμό, με το ‘Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ’ να καταλαμβάνει θέσεις στο διοικητικό συμβούλιου, πιστεύουμε ότι δύσκολα θα έχουμε άλλη πορεία ή αποτελέσματα από αυτά που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Από την άλλη το ‘Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ’, δείχνει να συμβιβάζεται περισσότερο με την ιδέα του ενιαίου συνδυασμού, παρά με την θέληση να εφαρμόσει το δικό του πρόγραμμα διοίκησης του σωματείου. Για κάποιους αυτό το γεγονός από μόνο του προκαλεί ερωτηματικά.

Σε κάθε περίπτωση σε μία διοίκηση με πρόεδρο το Δώρο Σεραφείμ, ο οποίος έχει ξεκάθαρες απόψεις για το πώς πρέπει να διοικείται η ΟΜΟΝΟΙΑ, δύσκολα θα βρεθούν συγκλίσεις με μέλη του διοικητικού συμβουλίου που θα θελήσουν να βάλουν στο τραπέζι εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης.

Συνεπώς το ερώτημα που τίθεται ξανά προς συζήτηση είναι το εξής: Υπάρχει τελικά και τρίτος δρόμος; Υπάρχει ένα εναλλακτικό πλάνο, το οποίο να διασφαλίζει μια πιο ρεαλιστική πρόταση ώστε να σπρώξουμε τα πράγματα μπροστά; Κατά την γνώμη μας υπάρχει.

Εμείς καταθέσαμε έγκαιρα απόψεις και εισηγήσεις. Δυστυχώς όμως αφέθηκε ο χρόνος να διαρρεύσει χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια συζήτησης επί της ουσίας. Ευθύνη για αυτό υπάρχει σε διάφορα επίπεδα.

Όπως και να έχει, οφείλουμε να δούμε μπροστά. Μετά τις εκλογές το OMONOIA24.COM θα προσπαθήσει να αρχίσει ένα διάλογος για το μέλλον του σωματείου. Για μας αποτελεί υποχρέωση να συζητήσουμε κάθε ρεαλιστική πρόταση που θα κατατεθεί στο τραπέζι από ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ οι οποίοι νοιάζονται για το καλό του σωματείου.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών λοιπόν, η επόμενη ημέρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ θα παραμείνει δύσκολη. Το θέμα είναι αν έχουμε την δύναμη και το κουράγιο να γυρίσουμε σελίδα και να παλέψουμε για νέες καλύτερες ημέρες για την ομάδα μας.  

Autoremarketing

Bet on Alfa