ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΑρκετά τα προβλήματα... κύριοτερο η προσέγγιση (match analysis)

Αρκετά τα προβλήματα… κύριοτερο η προσέγγιση (match analysis)

Η ομάδα μας συμπλήρωσε ήδη 5 επίσημα παιχνίδια. Για μία νεοσύστατη ομάδα θεωρητικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα, όμως κάποια συμπεράσματα είναι εξόφθαλμα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει αρκετά θέματα αγωνιστικά. Προβληματίζει το γεγονός όμως ότι δεν διορθώνονται και έτσι, κατά την άποψη μας, εντοπίζουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στην αντίληψη του τρόπου αντιμετώπισης των αδυναμιών.

Bet on Alfa

Η προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χουαν Κάρλος Ολίβα έχει μία διαφορετική φιλοσοφία αιτιολόγισης των αρνητικών αποτελεσμάτων σε σχέση με αυτά που ακούμε από όλους τους προπονητές στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Στα  πέντε επίσημα παιχνίδια, δεν είδαμε ποτέ τον προπονητή να αναφέρεται σε απουσίες παικτών, είτε να ρίχνει έμμεσες και άμεσες ευθύνες στον προγραμματισμό. Από τη μία θεωρούμε ότι αυτό είναι προτέρημα, καθώς το να είσαι στο πηδάλιο μιας ομάδας με το DNA της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν χωρούν δικαιολογίες αυτού του είδους. Από την άλλη όμως βλέπουμε ότι ο Ολίβα έχει ζήτημα αντίληψης στη διαχείριση των αδυναμιών.

Αρχικά τολμούμε να πούμε πως το ρόστερ μας ενώ είναι σε μεγάλο βαθμό πλήρες, εντούτοις παρουσιάζει ορισμένα κενά μέχρι στιγμής, τα οποία ο Ολίβα δεν καταφέρνει να καλύψει. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πέραν των Χριστοφή και Ζίβετς δεν έχει άλλα καθαρόαιμα επιθετικά φτερά. Ο Αντόνια δεν είναι και η ποιοτικότερη εναλλακτική επιλογή ως αντικατάσταση, ενώ ο Εντρένα δείχνει ακόμη ανέτοιμος. Στην απουσία Χριστοφή και Ζίβετς το κενό καλύπτεται από εφεδρικούς ακραίους. Σε αυτές τις θέσεις δοκιμάστηκαν από τον Ολίβα τόσοι οι Εντρένα και Μόντες, όσο και οι Τζαίλσον και Ραμίρες. Υπάρχει επίσης πρόβλημα σε καθαρόαιμο δεκάρι. Ο Αλμπίν ακόμη δείχνει ανέτοιμος να αναλάβει τέτοιο ηγετικό ρόλο ενώ είναι ξεκάθαρο πως έχει παραπανίσια κιλά.

Αυτές οι αδυναμίες βραχυκυκλώνουν τη μεσοεπιθετική παραγωγικότητα της ομάδας από το πρώτο παιχνίδι μέχρι σήμερα. Κρίνουμε λανθασμένη τη μέχρι στιγμής τακτική που χρησιμοποιεί το τεχνικό μας επιτελείο για να διορθωθεί αγωνιστικά η ΟΜΟΝΟΙΑ. Συγκεκριμένα στο χθεσινό παιχνίδι με την Νέα Σαλαμίνα ήταν λάθος η επιλογή των ακραίων επιθετικών. Μετά από δύο ήττες χωρίς να πετύχεις καν γκολ, δεν αλλάζεις όλη σου την επίθεση, αλλα κάνεις διορθωτική κίνηση τακτικής. Ή έστω ο Μόντες θα έπρεπε να είναι ο ένας εκ των δυο. Κατά τη διάρκεια του χθεσινού αγώνα φάνηκε πως και πάλι δεν εντοπίσαμε έγκαιρα το λάθος και να το διορθώσουμε ΟΡΘΑ. Για ένα ημίχρονο ο Ματ άγγιξε μπάλα 3 φορές. Μία κεφαλιά χλιαρή, ένα σουτ εκτός περιοχής και ένα στρώσιμο μπάλας στον Γκόμες. Ο Ματ ήταν κλειδωμένος από την άμυνα της Σαλαμίνας, ενώ δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν ποτέ από τα προβληματικά φτερά. Ο προπονητής όφειλε κατά την άποψή μας να απελευθερώσει τον Ντάρμπισιρ με αλλαγή σχηματισμού και προσώπου. Είτε δίπλα είτε πίσω από το Ματ θα έπρεπε να μπει παίκτης που θα τραβήσει αντιπάλους πάνω του και ας χρειαζόταν να αλλάξει το σύστημα σε 4-4-2. Το γεγονός ότι απουσίαζε ο Ραμίρες, δεν έπρεπε να λειτουργήσει αντίθετα με το πως θα έπρεπε να αλλάξει το σύστημα ο Ολίβα.

Επίσης για ένα ημίχρονο υπήρχε χάσμα μεταξύ άμυνας και επίθεσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ καθώς το μόνιμο πρόβλημα με το ρόλο του Γκόμες και Σοάρες δεν επιλύθηκε ούτε χθες. Πρόκειται για δύο παίκτες καλούς που όμως δεν βοηθούν επιθετικά την ΟΜΟΝΟΙΑ με τον τρόπο που αγωνίζονται. Σε όλα τα παιχνίδια δεν διαφαίνεται κάποιος εκ των δύο να αναλαμβάνει ρόλο δεκαριού και αν αυτό είναι κατόπιν οδηγιών, τότε πρέπει άμεσα να αλλάξει. Κατά την άποψη μας ο Γκόμες πρέπει να τραβήξει πιο μπροστά. Είναι παίκτης έξυπνος που μπορεί έξω από κουτί να διαχειριστεί πολύ καλά τη μπάλα.

Χρειάζεται να καταλάβουμε επίσης ότι ευκολύνουμε πολύ το έργο των αντίπαλων προπονητών όταν από την αρχή τους δίνουμε να καταλάβουν πως “αν δεν την σπρώξει ο Ματ μέσα δεν μπορεί να την βάλει κανένας”. Κλείνουν τον Ματ και τέλος… Ο αντίπαλος πρέπει να νιώθει πως χρειάζεται να προσέχει τα νώτα του από παντού για να μπορέσεις να κάνεις ρήγματα. Αυτό χθες έγινε μόλις 10 λεπτά στο τέλος με την είσοδο Χριστοφή και Αλμπίν. Όταν ο Αλμπίν πατά περιοχή με αξιώσεις και ο Χριστοφή με δύο ντρίμπλες μπαίνει ταχύτατα από το πλάι, τότε αναγκαστικά θα φύγουν τα μαρκαρίσματα από το Ματ.

Η Σαλαμίνα χθες ήταν ακίνδυνη. Μεσοαμυντικά η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν πολύ καλή. Η παρουσία του Ενρίκες ήταν ηγετική και αυτό συγκαταλέγεται στα θετικά της βραδιάς. Ο Ενρίκες έχει θέση στην ενδεκάδα και μπορεί να βοηθήσει στο να παίξει πιο απελευθερωμένα το κέντρο μας.

Οι αριθμοί είναι εκεί και χρειάζονται σωστή ερμηνεία. 9 τελικές, 17 κόρνερ, 67% κατοχή, χωρίς γκολ και δεύτερο παιχνίδι χαμένο πέναλτι σημαίνει ότι υπάρχουν οι δυνατότητες, στερούμαστε όμως προσέγγισης.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa