ΑρχικήDaily NewsΓιούργκεν Κλοπ, ο αναμορφωτής!

Γιούργκεν Κλοπ, ο αναμορφωτής!

Πρέπει να πω ότι το προφίλ αυτό του ανθρώπου, δεν ταιριάζει σε Γερμανό… Μάλλον σε Κύπριο ή Έλληνα μοιάζει… Άντε έστω και Ιταλό! Ο τρόπος που πανηγυρίζει σε κάθε γκολ. Ο τρόπος που πανηγυρίζει σε κάθε σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Οι γκριμάτσες, οι κραυγές του… Ένα συνεχόμενο σόου 90 λεπτών. Σε βαθμό που θέλεις μια κάμερα να ακολουθεί αυτόν και τις υπόλοιπες για το παιχνίδι!

Bet on Alfa

Πότε δεν μου άρεσαν οι σιόουμαν προπονητές. Γιατί θεωρώ ότι απλά προσπαθούν να πάρουν κάτι περισσότερο από αυτό που τους αξίζει. Να στρέψουν την προσοχή του κόσμου πάνω τους. Να απολαύσουν όση περισσότερη προβολή μπορούν.

Όμως ο Γιούργεν Κλοπ είναι διαφορετικός. Δεν φτιάχνει ιματζ για τον εαυτό του. Τον βλέπεις μπροστά από τον πάγκο, αξύριστο, με τις φόρμες της ομάδας του, να γυροφέρνει σαν αιλουροειδές και ξέρεις ότι ζει το παιχνίδι με όλο του το είναι… σε κάθε λεπτό, σε κάθε σουτ, σε κάθε τάκλιγκ… Ο τύπος είναι αυθεντικός…

Ακόμα όμως και να διαφωνήσει κάποιος με τα πιο πάνω. δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει το πιο απλό… Ο Κλοπ, κατάφερε να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του. κατάφερε να εμπνεύσει και τον μεγάλο κόσμο της Λίβερπουλ. Και αυτό φαίνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του Άνφιλντ.

we beleive

Αν δεχτούμε για χάρη συζήτησης ότι η Λίβερπουλ διαθέτει μια ποιοτική επιθετική γραμμή (με τους Κουτίνιο, Φιρμίνο, Στάριτζ να ξεχωρίζουν) χωρίς σίγουρα να είναι MSN, στις υπόλοιπες θέσεις η ομάδα έχει σοβαρά κενά, ιδιαίτερα στην άμυνα. Και όμως ο Κλοπ κατάφερε να πάρει το 120% από αυτούς. Κατάφερε να κάνει τον Κόλο Τούρε να ξαναπαίξει μπάλα! Να μεταμορφώσει τον Τζέιμς Μίλνερ σε μέσο ολκής! Και τον Έμρε Τσαν να παίξει στο επίπεδο των τοπ αμυντικών μέσων του πλανήτη. Αυτό είναι επίτευγμα για ένα προπονητή!

Και αυτό μάλιστα έχοντας περιορισμένες επιλογές στον πάγκο. Όπου πέρα από τον Μπεντέκε, οι υπόλοιποι (πχ Τζο Άλεν και Λούκας Λέιβα) ήταν πάντα κομπάρσοι, με συνοδεία αμούστακων παιδιών.

“TRUST IN KLOPP”, “WE BELIEVE”… Η ψυχολογία ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας έχει αλλάξει. Ο Κλοπ ενσαρκώνει το όραμα της Αναγέννησης! Ένας Γερμανός, στο Λίβερπουλ, προσπαθεί να γράψει ιστορία!

trust_in_klopp

ASTERIX

Autoremarketing

Bet on Alfa