ΑρχικήDaily NewsΔημητρίου για Άχνα και συνέχεια στο πρωτάθλημα (Supersport)

Δημητρίου για Άχνα και συνέχεια στο πρωτάθλημα (Supersport)

Για όλα όσα αφορούν την Ομόνοια μίλησε στον Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των «πρασίνων», Ανδρέας Δημητρίου.

Bet on Alfa

Για τη νίκη επί του Εθνικού Άχνας:

«Πριν το παιχνίδι λέγαμε πως εάν κερδίζαμε, τα οφέλη για την Ομόνοια, θα ήταν πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς. Και όντως, η νίκη επί του Εθνικού έδωσε στην ομάδα ηρεμία, καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση.
Η θετική αντίδραση της ομάδας, αλλά και ατομικά των ποδοσφαιριστών, τόσο στη δύσκολη βδομάδα που προηγήθηκε, όσο και στο γκολ του αντιπάλου, είναι στοιχείο που καταγράφεται στα θετικά.
Επίσης, η ομάδα έδειχνε δεμένη πριν τον αγώνα και έτοιμη να αντιμετωπίσει ως ένα σώμα τις δυσκολίες που υπήρχαν. Δεμένη ήταν και μετά το τέλος του αγώνα,. Αυτό το στοιχείο ασφαλώς και δεν πέρασε απαρατήρητο.
Είδαμε βελτίωση στον τρόπο με τον οποίο διεκδικήσαμε τη νίκη, σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Απ΄ εκεί και πέρα, η επόμενη μέρα είναι εξίσου σημαντική για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ομάδα θέλει να δουλέψει για να “κτίσει” στην εμφάνιση του Σαββάτου, ούτως ώστε σταδιακά να βελτιώνεται και μέσα από τους αγώνες να αποκτά ομοιογένεια και συνοχή. Επίσης, μέσα από τα αγωνιστικά λεπτά θα ανεβάζουν επίπεδο ετοιμότητας και ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο (Κωνσταντινίδης, Βύντρα κτλ.).
Όλοι αναγνωρίζουν πως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και ότι έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε, τόσο ομαδικά, όσο και ατομικά. Πράγματα θέλουμε να βελτιώνουμε σταδιακά και στην ευρύτερη λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο διαπιστώνεται μεγάλη διάθεση από όλους, για να φτάσουν σε επίπεδα που να ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν».

Για την εικόνα της Ομόνοιας:

“Αυτό που έχει ανάγκη η Ομόνοια είναι σταθερότητα στον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και ισορροπία στις αντιδράσεις μας και στα συναισθήματά μας, μετά από το οποιοδήποτε αποτέλεσμα προκύψει. Τα τελευταία 20 χρόνια η Ομόνοια έχει αλλάξει σχεδόν 30 προπονητές και ένα πολύ μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών. Και δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως δεν πέρασαν ικανοί προπονητές και ικανοί ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής και αυτής της φιλοσοφίας, όσο αφορά το αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, σίγουρα δεν είναι το επιθυμητό.
Επίσης, υπάρχει ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που καταδεικνύει ένα σοβαρό μειονέκτημα της υφιστάμενης ομάδας. Από το υφιστάμενο ρόστερ, μόνο δύο ποδοσφαιριστές έχουν καταγράψει περισσότερες από 60 συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας (σε όλες τις διοργανώσεις). Ο Χριστοφή (περίπου 180) και ο Μαργκάσα (περίπου 150). Αυτό το στοιχείο τι δείχνει; Δεν υπάρχει κορμός στην ποδοσφαιρική ομάδα, ούτε έχει γίνει δουλειά σε βάθος χρόνου. Υπάρχει μία σχεδόν εντελώς καινούργια κατάσταση, που μετρά μικρό χρονικό διάστημα δουλειάς. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι δύσκολο να φτάσουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο επίπεδο που θέλουμε. Η Ομόνοια θα μπορέσει να μας δώσει αυτά που όλοι ζητάμε, μόνο εάν αποκτήσει σταθερότητα και ισορροπία. Το παρελθόν θα πρέπει να μας έχει διδάξει πως οφείλουμε να δουλέψουμε σταθερά και με πίστη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και σε βάθος χρόνου. Λάθη ασφαλώς έγιναν και θα γίνουν. Τα λάθη θα διορθωθούν μόνο εάν συλλογικά τα εντοπίσεις και συλλογικά κάνεις την προσπάθεια για να τα διορθώσεις, αλλά και παράλληλα εάν φροντίσεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μην επαναληφθούν. Στην περίπτωση της Ομόνοιας, δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα ή δεν φτάσαμε στο ιδανικό σημείο, επειδή κάναμε μία νίκη. Οι ανάγκες της ομάδας δεν γεννιούνται μετά από μία ήττα, ούτε πεθαίνουν μετά από μία νίκη. Οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας θα εντοπιστούν μέσα από τη καθημερινή και συνεχή αξιολόγηση, κατά την οποία όλοι όσοι εργάζονται στον Σύλλογο κρίνονται. Τα ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν, αφού αφεθεί μία κατάσταση να δουλέψει σε βάθος χρόνου. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι διορθωτικές κινήσεις, με στόχο η ομάδα όσο ο χρόνος περνά να ανεβάζει το επίπεδό της”.

Στο αγωνιστικό κομμάτι:
“Ο Ανδρέας Παναγιώτου είχε υποστεί κάταγμα και μετατόπιση κλείδας, μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με τον Εθνικό. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να προπονηθεί κανονικά, σε περίπου 6-8 βδομάδες.
Ο Μάριν Όρσουλιτς θα περάσει σήμερα από διαγνωστικό έλεγχο και θα γνωρίζουμε το μέγεθος του τραυματισμού του, ο οποίος εκ πρώτης φαίνεται σοβαρός.
Ο Ματ Νταρμπισάιαρ, ο ποδοσφαιριστής έχει ένα αιμάτωμα μετά από κτύπημα στην προπόνηση. Η κατάστασή του θα αξιολογηθεί σήμερα, πριν την προπόνηση και ανάλογα θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε.
Ο Δημήτρης Χριστοφή, συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασής του, με ιδιαίτερο ζήλο και μεγάλη επιθυμία για να επιστρέψει πίσω στην ομάδα δυνατός. Μέσα της βδομάδας θα αξιολογηθεί η κατάστασή του και ανάλογα θα αποφασιστεί εάν θα ξεκινήσει να προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα.
Ο Άρης Σοϊλέδης, υπολογίζεται πως στα μέσα της βδομάδας θα αξιολογηθεί η κατάστασή του και ανάλογα θα αποφασιστεί εάν θα ξεκινήσει να προπονείται κανονικά με την ομάδα.
Ο Καρλίτος συνεχίζει το πρόγραμμα αποκατάστασής του. Εκτιμάται πως θα χάσει τα επόμενα δύο παιχνίδια”.

Για τους τραυματισμού και αν προβληματίζουν:

«Είναι γεγονός ότι αξιολογείται η κατάσταση όσων αφορά το κεφάλαιο ιατρικής και επιστημονικής υποστήριξης της ομάδας. Όταν καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα θα δούμε π0ως μπορούμε να ενισχυθούμε σε αυτό το κομμάτι».

Για τον αγώνα με την Καρμιώτισσα:

«Στόχος είναι άλλη μια νίκη σε συνδυασμό με μια εμφάνιση που θα δείξει ότι η ομάδα βελτιώνεται. Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να δούμε τον αντίπαλο. Θα ήθελα να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που βρέθηκε στο Δασάκι και μας στήριξε. Το Διοικητικό Συμβούλιο κατανοεί και συμμερίζεται τα συναισθήματα που νιώθει ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μετά τις αγωνιστικές παρουσίες που είχε η ομάδα τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να προχωρά η ομάδα με σταθερότητα, για να γίνεται ορθή αξιολόγηση και μέσα από τον εντοπισμό των αδυναμιών, να γίνονται οι ενέργειες που θα βοηθούν την ομάδα να ανεβάζει το επίπεδό της. Το επόμενο παιχνίδι είναι το ερχόμενο Σάββατο, στις 19:00, με την Καρμιώτισσα, στο ΓΣΠ. Όλοι μαζί θέλουμε να κτίσουμε δυναμική και για να συμβεί αυτό η παρουσία του κόσμου μας είναι καθοριστική

Autoremarketing

Bet on Alfa