ΑρχικήUncategorizedΔύο κεφαλιές την έστειλαν στα ημιτελικά

Δύο κεφαλιές την έστειλαν στα ημιτελικά

Δύο κεφαλιές των Μαγκουάιρ (30′) και Ντέλε Άλι (59′) έφεραν τη νίκη με 2-0 επί της Σουηδίας και έστειλαν την Αγγλία στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1990.

Bet on Alfa
 Δύο γκολ από κεφαλιές η Σουηδία δεν είχε δεχθεί ποτέ στο ίδιο παιχνίδι για το Mundial. Η Αγγλία φρόντισε να γράψει ιστορία, να σπάσει αυτό το σερί και να προκριθεί για τρίτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης και πρώτη μετά το 1990. Η νίκη για τους Άγγλους ήρθε δίκαια με τέρματα των Μαγκουάιρ και Ντέλε Άλι, τη στιγμή που ο Πίκφορντ έκανε μεγάλες αποκρούσεις στην επανάληψη από την άλλη πλευρά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν καμία διάθεση να ρισκάρουν και το θέαμα να είναι πολύ κακό. Κλάεσον (17’) και Κέιν (19’) απείλησαν, με τον Άγγλο να φτάνει πιο κοντά στο γκολ, αλλά μέχρι εκεί. Με τέτοια εικόνα η λύση θα δινόταν μόνο από κάποια στημένη φάση, όπως και έγινε. Ο Γιανγκ εκτέλεσε το κόρνερ στο 30’ και ο Μαγκουάιρ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1! Ο αμυντικός της Λέστερ το 2016 έβλεπε από την εξέδρα την Αγγλία στο ματς με την Σλοβακία και τώρα ήταν εκείνος που άνοιξε το δρόμο για τα ημιτελικά! Η εικόνα, πάντως, δεν άλλαξε μετά το γκολ, με τον Στέρλινγκ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 44’ και τον Όλσεν να κρατάει το 0-1 και την ομάδα του στο παιχνίδι.

Οι Σουηδοί ρίσκαραν περισσότερο στην επανάληψη, αλλά έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Πίκφορντ. Στο 47’ ο Άγγλος τερματοφύλακας έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μπεργκ, ενώ ακολούθησε η μεγάλη απόκρουση στο τετ α τετ με τον Κλάεσον (62’) και ξανά στο σουτ του Μπεργκ (71’). Μετά την πρώτη φάση οι συμπαίκτες του φρόντισαν να δώσουν αέρα δύο τερμάτων στην Αγγλία, με τον Λίνγκαρντ να βγάζει σέντρα ακριβείας στο 59’ και τον Ντέλε Άλι να κάνει από κοντά το 0-2 με νέα κεφαλιά! Όσο και να προσπάθησαν οι παίκτες του Άντερσον, δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς, με τα Λιοντάρια να παίρνουν τη μεγάλη πρόκριση.

Σουηδία (Γιαν Άντερσον): Όλσεν, Κραφτ (85’ Γιάνσον), Γκράνκβιστ, Λίντελοφ, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Κλάεσον, Φόρσμπεργκ (65’ Όλσον), Τοϊβόνεν (65’ Γκουιντέτι), Μπεργκ

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τρίπιερ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Γιανγκ, Χέντερσον (85’ Ντάιερ), Ντέλε Άλι (77’ Ντελφ), Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (91’ Ράσφορντ), Κέιν

Autoremarketing

Bet on Alfa