ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΗ ΑΕΚ επέστρεψε...

Η ΑΕΚ επέστρεψε…

Η ΑΕΚ επέστρεψε! Με κατάθεση ψυχής, ανέτρεψε με εμφατικό τρόπο τα προγνωστικά που ήθελαν ακλόνητο φαβορί του τελικού τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον νίκησε πανάξια με 2-1 στο άδειο ΟΑΚΑ και συνδύασε την επιστροφή της στη Σούπερ Λίγκα με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενός τροπαίου που είχε κατακτήσει και πριν από πέντε χρόνια, στην τελευταία της αναλαμπή λίγο πριν ξεκινήσει το βασανιστικό ταξίδι της στις χαμηλότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Hταν η δεύτερη νίκη της μέσα στη σεζόν επί του (αήττητου απ’ όλους τους άλλους στην Ελλάδα) Ολυμπιακού.

Η νίκη ήλθε μάλλον πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ, με την έννοια ότι η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων, που αμφισβητήθηκε μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν στο 84΄ να μειώσουν σε 2-1 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Η «Ενωση» έχτισε πάνω στην υπομονή, στο καθαρό μυαλό της, στην ψυχραιμία με την οποία διαχειρίστηκε την πίεση του Ολυμπιακού ειδικά μετά το 2-1, στο εξαιρετικό πλάνο του Στέλιου Μανωλά που είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι και δικαιώθηκε απόλυτα για τις επιλογές του. Το σημαντικό είναι ότι ενώ έδωσε χώρο και μεγάλη κατοχή μπάλας στον Ολυμπιακό, δεν μπήκε στη λογική του καταστροφικού ποδοσφαίρου ακόμη και όταν το 2-0 τής έδινε το δικαίωμα να το κάνει. Εψαχνε μυαλωμένα την κόντρα επίθεση μέχρι το τέλος, χωρίς να αφήσει τους «ερυθρόλευκους» να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο, όσο κι αν τους πίεζε το εις βάρος τους σκορ.

Η ΑΕΚ διαχειρίστηκε καλά την πίεση που προσπάθησε εξαρχής να της ασκήσει ο Ολυμπιακός. Κάλυψε καλά τους χώρους και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου μέχρι το 80΄, όταν ένα σουτ του Μαζουακού στο δοκάρι ήταν η πρώτη σοβαρή υπενθύμιση ότι το ματς δεν είχε ακόμη τελειώσει. Το γκολ του Μάνταλου με κεφαλιά στο 39΄ ήλθε στην πρώτη επικίνδυνη αντεπίθεση της ΑΕΚ, ίσως και κόντρα στη ροπή του αγώνα. Η απάντηση του Κασάμι στο 40΄ (κοντινή κεφαλιά στα χέρια του Ανέστη) είχε… ανταπάντηση με τετ α τετ του Τζιμπούρ που κόπηκε από (στα όρια του αντικανονικού) μαρκάρισμα του Ντα Κόστα στο 44΄, στη μόνη κρίσιμη φάση όπου μια απόφαση του εξαιρετικού Σιδηρόπουλου σήκωνε παραπάνω συζήτηση.

Το τεράστιο προβάδισμα πήρε η ΑΕΚ στο 51΄, όταν μετά από ασίστ του Βάργκας (είχε δώσει ασίστ και στον Μάνταλο) ο Τζιμπούρ πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο και έκανε το 2-0. Ο,τι κι αν δοκίμασε ο Μάρκο Σίλβα για να αλλάξει τα δεδομένα, δεν καρποφόρησε.

Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν έξυπνα και διαχειρίστηκαν με ασφάλεια την πίεση που ήταν λογικό να δεχθούν, με συνέπεια να απειληθούν μόνο από το δοκάρι του Μαζουακού πριν μειώσει με σουτ ο Ντομίγκεζ στο 85΄, σε φάση όπου άργησε να πέσει ο Ανέστης. Οσοι περίμεναν θρίλερ, διαψεύσθηκαν. Στο τέλος της σεζόν και χωρίς παιχνίδι στα πόδια του εδώ κι ένα μήνα, ο Ολυμπιακός δεν είχε τη δύναμη να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Η βραδιά έκλεισε με τους έξαλλους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της ΑΕΚ, σε ένα ματς που μπορεί να μην πρόσφερε σπουδαίο ρυθμό και ποδόσφαιρο ποιότητας, θα μείνει, όμως, στην ιστορία λόγω των όσων προηγήθηκαν μέχρι τη διεξαγωγή του και κυρίως λόγω της απωθητικής εικόνας των άδειων εξεδρών του ΟΑΚΑ. Τελικός χωρίς κόσμο δεν είναι γιορτή, αλλά ακόμη και με τόσο λίγους (περίπου 400) φίλαθλους με προσκλήσεις, δεν έλειψαν κάποια παρατράγουδα, κυρίως πριν από τη σέντρα.

Bet on Alfa

Πηγή: Kathimerini.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa