ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΗ FIFA θα πληρώνει τους Κωνσταντίνο και Φρανσίς μέχρι...

Η FIFA θα πληρώνει τους Κωνσταντίνο και Φρανσίς μέχρι να τεθούν ξανά στην διάθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας goal.philenews.com η FIFA θα πληρώνει τους μισθούς των Ουζόχο και Παναγή μέχρι εκείνοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση.

Bet on Alfa

Τα έξοδα των χειρουργικών επεμβάσεων στις οποίες θα υποβληθούν οι τερματοφύλακες της ομάδας μας  θα καλυφθούν από τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Νιγηρίας και της Κύπρου, ενώ η ΟΜΟΝΟΙΑ θα αποζημιωθεί οικονομικά, όπως προνοεί το Clubs Protection Programme (CPP) της FIFA, το οποίο σχετίζεται με τις αποζημιώσεις των συλλόγων από τραυματισμούς παικτών κατά τη διάρκεια επίσημων αγώνων εθνικών ομάδων. Το σχέδιο εκπονήθηκε το 2012 και επί της ουσίας προσδιορίζει ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι υπεύθυνη να καλύπτει οικονομικά τους παίκτες κατά το διάστημα της απουσίας τους.

Το πρόγραμμα CPP δεν περιλαμβάνει απεριόριστη  ρευστότητα για τους συλλόγους που δικαιούνται αποζημίωσης. Κατ΄ αρχάς το ετήσιο κονδύλι είναι 80.000.000 ευρώ. Το μέγιστο διάστημα κάλυψης, αφορά απουσία 365 ημερών και το μέγιστο ποσό 7,5εκ. ευρώ ανά ποδοσφαιριστή. Σε μηνιαία βάση, το μέγιστο ποσό είναι 600.000 ευρώ. Οι μισθοί που δίνει η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ασφαλώς πολύ χαμηλότεροι, επομένως η FIFA θα καλύψει ολόκληρο το ποσό των απολαβών τους, εκτός και αν η απουσία τους από τους αγωνιστικούς χώρους ξεπεράσει τον ένα χρόνο.

Ο σχετικός κανονισμός:

«Αν ένας ποδοσφαιριστής τραυματιστεί σε ατύχημα όταν αγωνίζεται με την εθνική του ομάδα σε αγώνα “Α” (σ.σ. επίσημα ματς ή αναγνωρισμένα φιλικά), τότε ο σύλλογός του θα αποζημιωθεί για την υποχρέωσή του να εξακολουθήσει να καταβάλλει τον συμφωνηθέντα μισθό του παίκτη, παρότι εκείνος είναι προσωρινά μη ικανός να εκτελέσει τις υποχρεώσεις του».

Autoremarketing

Bet on Alfa