ΑρχικήDaily NewsΘεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε;

Θεέ μου, τι άλλο θα ακούσουμε;

Ομολογούμε ότι οι μεσημεριανές δηλώσεις του Αντρέα Δημητρίου στον Supersport, έκαναν την πίεση μας να πιάσει το limit-up, της τελευταίας δεκαετίας.

Bet on Alfa

Σημείωση Σύνταξής: Δεν στοχοποιούμε τον Αντρέα… Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι στους όρους εργασίας του, συμπεριλαμβάνεται η προώθηση των θέσεων του ΔΣ και του Τεχνικού Διευθυντή (στην συγκεκριμένη περίπτωση) στα ΜΜΕ… 

Τι μας είπε λοιπόν ο Αντρέας μεσημεριάτικα: ότι με βάση τις αναλύσεις που έγιναν, η κάκιστη εικόνα της ομάδας, οφείλεται σε δύο παράγοντες:

  1. στο νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών της
  2.  στο ότι επήλθαν σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας

Καλά, την περασμένη άνοιξη, όταν γινόταν ο σχεδιασμός της ομάδας για την νέα σεζόν, γιατί δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν οι παράγοντες αυτοί; Γιατί δεν λήφθηκε υπ’ όψιν η άποψη του προπονητή Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, ο οποίος διαφώνησε ριζικά με το ‘πρότζεκτ Νταμπίζα’; Γιατί έφυγαν όλοι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας, που είχαν τελειώσει τα συμβόλαια τους;

Δερύνεια και Καρμιώτισσα ήταν ομάδες που πέρσι βρίσκονταν στην Β’ κατηγορία. Άλλαξαν ολοκληρωτικά ρόστερ και είχαν και νεαρούς Κύπριους στην εντεκάδα τους. Τα ίδια περίπου ισχύουν και για Δόξα και Εθνικό, ενώ το Ερμή (που κερδίσαμε στην πρώτη αγωνιστική) τον βρήκαμε σε κατάσταση που ψαχνόταν γενικά…

Πριν 4,5 περίπου μήνες, έγινε η παρουσίαση του Νίκου Νταμπίζα στα ΜΜΕ. Αφήνουμε τις απαντήσεις που έδωσε τότε, να εξηγήσουν αυτά που ακούσαμε σήμερα (πηγή: επίσημη ιστοσελίδα OMONOΙΑΣ):

Για το κατά πόσο θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ: “Η ομάδα έχει θετικά χαρακτηριστικά, που χρειάζονται συμπλήρωμα και βελτίωση. Η ομάδα, μπορεί να μην είναι αυτό που όλοι θέλουμε, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τα βασικά στοιχεία. Θέλουμε μία ανασυγκρότηση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Θα γίνει ο κατάλληλος αριθμός προσθαφαιρέσεων. Το ξερίζωμα μίας ομάδας εγκυμονεί κινδύνους“.

Σχετικά με τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι (σσ. το πρώτο Ευρωπαικό στις 30 Ιουνίου): “Θα είναι σε ένα ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας η ομάδα, ανάλογα και με τον βαθμό δυσκολίας που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είναι αδύνατο να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, είναι αδύνατο σε αυτό το μικρό χρονικό περιθώριο να είναι έτοιμος όλος ο μετεγγραφικός σχεδιασμός. Θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε το βαθμό ετοιμότητας”.

Για το γεγονός ότι η ομάδα αρχίζει νωρίς τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις: “Έχει γίνει προετοιμασία και για το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή να αρχίσουν νωρίς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις”.

Για την νοοτροπία νικητή: “Το δεδομένο είναι πως η ομάδα έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά. Η ψυχολογική πίεση είναι μέρος του παιχνιδιού, αλλά οφείλεις σαν παίκτης να μπορείς να τη διαχειριστείς. Κάποιοι μπορούν, άλλοι ενώ είναι καλοί παίκτες δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό πίεση. Θα προσπαθήσουμε με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες και τη βαρύτητα που έχει η ομάδα, να φέρουμε παίκτες που θα μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

και ένα απόσπασμα σχολίου για τον κόσμο μας… “…Όμως το πιο σημαντικό, είναι ο κόσμος που θα φεύγει από το γήπεδο, να έχει την αίσθηση ότι έγινε μία προσπάθεια με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευ αγωνίζεσθαι. Όλα τα υπόλοιπα έπονται και έρχονται. Αυτό είναι καλό να το ξέρει ο κόσμος και να το βιώσει”.

Παραθέτουμε ακόμα ένα απόσπασμα από την δημοσιογραφική μετά τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ¨:

Για το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί…

Το πρόβλημα είναι ότι ξεκινήσαμε γρήγορα, δεν πετύχαμε αυτό που θέλαμε, άρα τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτό το μήνα. Το προπονητικό τιμ ετοίμασε πρόγραμμα για κάθε ξεχωριστή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Σίγουρα μέσω των φιλικών πρέπει να δούμε τη βελτίωση. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι με τον καλύτερο τρόπο.

Συμπέρασμα: Η ομάδα θα ήταν έτοιμη στα Ευρωπαϊκά… Δεν ήταν… Αποκλειστήκαμε άδοξα από την Μπεϊτάρ και δημιουργήσαμε στους εαυτούς μας ένα σωρό προβλήματα. Η ομάδα θα ήταν έτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν ήταν… Χάσαμε δυο βαθμούς στην Δερύνεια από την νεοφώτιστη Αναγέννηση και άλλους δύο στο ΓΣΠ από την Δόξα. Τώρα και ενώ μπαίνει ο Οκτώβρης, θυμηθήκαμε το νεαρό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών και την ανομοιογένεια του ρόστερ… Καλά, γιατί δεν κρατήσαμε τον Νούνο, τον Σκέμπρι, τον Οικονομίδη, τον Ρούνιε, τον Ρομαρίκ και τον  Κιρμ; Ή έστω κάποιους από αυτούς;

Όσο για τις απλές συγκρίσεις με προηγούμενες χρονιές, κουβέντες του ποδαριού… Κάποιος πρέπει να μπει στον κόπο να δει με ποιες ομάδες αγωνίστηκε και σε ποιες έδρες… Άλλο να χάνεις από την Ανόρθωση στο Παπαδόπουλος και άλλο από την Αναγέννηση (με όλο τον σεβασμό σε κάθε ομάδα)…

Είπε αρκετές φορές ο Ανδρέας ότι δεν ψάχνουν δικαιολογίες… Δεν ξέρω όμως πραγματικά, πως ηχούν στα αυτιά του κόσμου μας, τα επιχειρήματα αυτά!

Είναι καλύτερα, το υπογραμμίζουμε για ακόμα μια φορά, παρά να προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο ότι το μαύρο είναι άσπρο, να βρούμε τις πραγματικές αιτίες, για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Κανένας μα κανένας ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ και ΟΜΟΝΟΙΑΤΙΣΣΑ δεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να πελαγοδρομεί στο γήπεδο. Όλοι θέλουμε να πανηγυρίσουμε νίκη επί του Απόλλωνα την ερχόμενη Κυριακή στο Τσίρειο… Σίγουρα δεν περιμένουμε θαύματα σε 5 ημέρες. Περιμένουμε όμως να δούμε μια καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Μια ομάδα με αρχή και τέλος που θα ξέρει τι ζητά και θα ψάξει να το κατακτήσει αγωνιζόμενη με σθένος και αποφασιστικότητα για 90 λεπτά.  Το τι θα λεχθεί μετά, στην διάσκεψη τύπου ή στις δηλώσεις στα ΜΜΕ, είναι άνευ σημασίας…

Autoremarketing

Bet on Alfa