ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚάνει μάγια η ΑΕΚ με Λιβάγια (Video)

Κάνει μάγια η ΑΕΚ με Λιβάγια (Video)

Κουρασμένη από την υπερπροσπάθεια με Μίλαν! «Τσακισμένη» λόγω Μάνταλου. «Παγωμένη» με την κόκκινη Αραούχο. Ε και; Η ΑΕΚ είχε την ψυχή κόντρα στον «γνωστό ΠΑΟΚ της Αθήνας» κέρδισε 1-0 με το γκολ του Λιβάγια και ξαναβρέθηκε στην κορυφή! 

Bet on Alfa

Την Πέμπτη είχε δώσει μια εξαντλητική μάχη 90 (και βάλε) λεπτών κόντρα στη Μίλαν. Την Κυριακή στην προθέρμανση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Χιμένεθ ενημερώθηκε ότι ο Τσόσιτς δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί. Στο 8‘ ο Αραούχο αποβλήθηκε κι άφησε την ομάδα του με δέκα!

 

Κι όμως αυτή η ΑΕΚ δείχνει όχι μόνο πολύ σκληρή για να πεθάνει αλλά και αρκετά δυνατή για να νικήσει. Με παίκτη λιγότερο βρήκε γκολ με τον Λιβάγια και όταν επανήλθε η αριθμητική ισορροπία βρήκε τις ανάσες για να το κρατήσει μέχρι το τέλος σε μια σπουδαία νίκη πριν την διακοπή.

Οσο για τον ΠΑΟΚ; Απογοητευτικός (τουλάχιστον) σ’ ένα ακόμα παιχνίδι στην Αθήνα αλλά και σε ντέρμπι. Εχασε με το ίδιο σκορ από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και μετά από πέντε ματς μακριά από την Τούμπα δεν έχει νικήσει!

ΔΥΟ ΜΠΟΥΚΕΤΑ, ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ
Αν και δεν υπήρχε κάποια έκπληξη όσον αφορά το πλάνο των δύο προπονητών (σε σχήμα και πρόσωπα) εντούτοις από το 8′ είχαμε αλλαγές στο σχέδιο και των δύο ομάδων. Αραούχο και Σαμπράνο μπήκαν δυνατά στη φάση, αμφότεροι αντάλλαξαν από ένα μπουκέτο, αλλά ο Αρετόπουλος έδωσε κόκκινη μόνο στον επιθετικό της ΑΕΚ και κίτρινη στον αμυντικό του ΠΑΟΚ.

Από το 8′ λοιπόν η «Ενωση» είχε παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο ν’ απειλήσουν. Το έκαναν μόνο μία φορά. Στο 15‘ όταν ο Βιεϊρίνια έκανε το σουτ αλλά ο Ανέστης έδιωξε (στο ριμπάουντ ο Πρίγιοβις έκανε τσαφ).

 

ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΙΚΗ
Ομως η ομάδα που βρήκε γκολ ήταν η ΑΕΚ. Οταν ισορρόπησε το ματς η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ έβαλε πολλούς παίκτες στην περιοχή κι εκμεταλλεύτηκαν την κόντρα στο σουτ του Γκάλο. Ο Σιμόες με τη μία έβγαλε τη σέντρα και ο Λιβάγια μόνος του στη μικρή περιοχή δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα (στο 25‘). Μάλιστα και μετά το γκολ η ΑΕΚ και τη δεύτερη μεγαλύτερη φάση του ημιχρόνου αλλά το σουτ του Γιόχανσον το έβγαλε ο Ρέι (στο 30′).

Οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν στο 35′ όταν ο Σαμπράνο είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (σωστή σε φάουλ στον Λιβάγια) αλλά στο 39‘ ο ΠΑΟΚ κατάφερε ν’ απειλήσει από στημένη φάση (κεφαλιά του Βαρέλα η μπάλα άουτ).

ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
Ο Λουτσέσκου προσπάθησε ν’ ανακατέψει την τράπουλα μετά την αποβολή του Σαμπράνο. Εβγαλε τον Λέοβατς για να περάσει στόπερ (Κρέσπο) δίπλα στον Βαρέλα και έβαλε τον Βιεϊρίνια αριστερό μπακ. Ο Πορτογάλος ο οποίος μέχρι το 42‘ (όταν κι έγινε η εσωτερική αλλαγή) ήταν ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που απειλούσε και έδειχνε πως έχει την… μάχη με τον Μπακάκη.

Η είσοδος και του Κάμπος αντί του Σάκχοφ (πέρασε αμυντικό χαφ ο Ελ Καντουρί) δεν βοήθησε καθόλου τον ΠΑΟΚ και η πρώτη απειλή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα μακρινό σουτ (πάλι ο Βιεϊρίνια) στο 68′.

Μόνο η είσοδος του Μπίσεσβαρ βοήθησε κάπως τον ΠΑΟΚ (έκανε σουτ στο 71′ και οργάνωσε κάπως καλύτερα τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων) και η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 87′ όταν η σέντρα του Ελ Καντούρι ήταν μισό γκολ στον Πρίγιοβιτς αλλά αυτός βρήκε αέρα και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Η ΑΕΚ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ
Η Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο δεν απείλησε την εστία του Ρέι. Πιθανότατα να μην μπορούσε κιόλας. Ουσιαστικά οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν το μεγαλύτερο διάστημα του δεύτερου μέρους με κράμπες και προσπαθούσαν να διαχειριστούν το ματς. Μπακασέτας και Γαλανόπουλος έδωσαν τρεξίματα και σίγουρα έδωσαν πάθος.

Η ΑΕΚ το ήθελε περισσότερο και το πήρε. Δικαίως.

Mvp: Λιβάγια. Δεν είναι μόνο το γκολ που πετυχαίνει. Είναι κι αυτός που κερδίζει την δεύτερη κίτρινη του Σαμπράνο. Απόλυτα καθοριστικός για το παιχνίδι.
Αδύναμος κρίκος: Πρίγιοβιτς. Γι’ ακόμα ένα εκτός έδρας ματς ο επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε όχι μόνο να σκοράρει αλλά να γίνει κι απειλητικός. Στο 86′ πιάνει αέρα στην σέντρα του Ελ Καντουρί.
Στο ύψος του: Λόπεζ. Δεν σταμάτησε λεπτό να τρέχει και ουσιαστικά εξουδετέρωσε τον πιο επικίνδυνο παίκτη του ΠΑΟΚ. Τον Μάτος.
Η γκάφα: Το μπουκέτο του Αραούχο. Στο 8′ χάνει την ψυχραιμία του (από τη μπουνιά που δέχεται από τον Σαμπράνο) κι αφήνει την ομάδα του από νωρίς με δέκα παίκτες.
Το στραγάλι: Ο Αρετόπουλος έχασε την φάση στο 8′. Επρεπε ν’ αποβάλλει και τον Σαμπράνο αλλά και τον Χιμένεθ (μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο). Στη συνέχεια του αγώνα σφύριξε πολύ αλλά οι περισσότερες αποφάσεις του ήταν σωστές. Σωστή φυσικά και η κόκκινη στον Μπίσεσβαρ στο 92′.  Εξαιρετικοί και οι επόπτες έχασαν μόνο μία φάση (αυτή στο 14′ του Βιεϊρίνια).
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ πήρε ακόμα ένα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ και ο ΠΑΟΚ έχασε ένα ακόμα παιχνίδι στην Αθήνα! Η Ενωση έκανε υπέρβαση και πήρε μια σπουδαία νίκη σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπεζ, Σιμόες, Γιόχανσον, Λιβάγια (65′ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο, Χριστοδουλόπουλος (74′ Γαλανόπουλος)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (42′ Κρέσπο), Τσίμιροτ, Σάκχοφ (46′ Κάμπος), Πέλκας (68′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Πηγή:Gazetta.gr

 
Autoremarketing

Bet on Alfa