ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚριστιάνο Ρονάλντο: Διαιρώντας τα 700 γκολ καριέρας...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Διαιρώντας τα 700 γκολ καριέρας…

Όντας μόλις ο 6ος ποδοσφαιριστής στον κόσμο που φτάνει στα 700+ γκολ καριέρας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει σκοράρει απέναντι σε τόσους αντιπάλους και τόσα «μέτωπα» που… θα του είναι χρήσιμα τα καλά μαθηματικά.

Bet on Alfa
Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ θα ήθελε να είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με την Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρας για τα προκριματικά του Euro 2020, ωστόσο, η ομάδα του Σάντος ηττήθηκε με σκορ 2-1.
Το γκολ με το οποίο ο Κριστιάνο έφτασε στην 700άρα (που ακόμα κι αν σκοράρει κάποιος 30 φορές κάθε σεζόν δεν μπορεί να τη φτάσει!), ήρθε με εκτέλεση πέναλτι από τον αρχηγό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος των Ιβήρων, ήταν ένα από τα συνολικά 95 που έχει σκοράρει με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Το πάθος, οι αντοχές, η δύναμη, το καθαρό μυαλό, οι ικανότητες, η φυσική κατάσταση, όλα τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο παιχνίδι του στην ηλικία των 34 ετών είναι… ιδανικά προς επιστημονική μελέτη. Και μάλιστα, από τη στιγμή που «πάτησε» τα 30 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει να σκοράρει 43 φορές σε 44 ματς με την εθνική ομάδα της Πορτογαλία!

Στην καριέρα του μέχρι και σήμερα, το σύνολο των 700 τερμάτων έχει σημειωθεί σε 974 αναμετρήσεις. Και πέρα από τα 95 τέρματα σε 162 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, έχει σε επίπεδο συλλόγων:

450 γκολ σε 438 ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης

118 γκολ σε 292 ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

32 γκολ σε 51 ματς με τη Γιουβέντους

5 γκολ σε 31 ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταφέρει να φτάσει σε χατ-τρικ 54 φορές, τις 46 εξ αυτών με κλαμπ και τις υπόλοιπες 9 με την Πορτογαλία, ενώ, σε επίπεδο ασίστ, έχει μοιράσει 219, φροντίζοντας και για τους συμπαίκτες του.

Για να γίνουν ακόμα πιο… λιανά τα 700 γκολ του φοβερού και τρομερού CR7, παραθέτονται και ξεχωριστά σε κάθε διοργάνωση στην οποία έχει δώσει το «παρών» ο νυν αστέρας της Γιουβέντους…

Μουντιάλ: 7 γκολ

Champions League: 127 γκολ

Euro: 9 γκολ

Προκριματικά: 57 γκολ

Nations League: 3 γκολ

Confederations Cup: 2 γκολ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: 8 γκολ

Super Cup Ευρώπης: 2 γκολ

LaLiga: 311 γκολ

Premier League: 84 γκολ

Serie A: 24 γκολ

Primeira Liga: 3 γκολ

Φιλικά με την εθνική ομάδα: 17 γκολ

Λοιπές διοργανώσεις: 46 γκολ

Αναλύοντας ακόμα περισσότερο τα 700 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, φυσικά τα περισσότερα έχουν σημειωθεί με το εκπληκτικό δεξί του πόδι – αυτό που στο παρελθόν… εξυμνούσε κι έδειχνε τον μηρό του στη δύναμη που έβαζε στα σουτ – ενώ, έχει σκοράρει και 113 φορές από το σημείο του πέναλτι.

Πιο αναλυτικά:

444 είναι τα γκολ με το δεξί του πόδι

127 είναι τα γκολ με το αριστερό του πόδι

127 είναι τα γκολ με το κεφάλι του

2 είναι τα γκολ με τον κορμό του σώματός του

Σε ανάπτυξη παιχνιδιού, το λεγόμενο open – play, όπου είτε ξεχύνεται σε αντεπίθεση είτε το γκολ επιτυγχάνεται με οργανωμένη προσπάθεια, ο Κριστιάνο έχει σκοράρει 553 φορές. Επιπλέον, έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε 54 επιτυχημένες προσπάθειες εκτέλεσης στημένων φάσεων.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, το κοινό που τον έχει απολαύσει να πανηγυρίζει με το γνωστό του Siuuuuu αλλά και γενικότερα που τον έχει θαυμάσει στο γήπεδο στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, τα 382 γκολ του έχουν καταγραφεί σε εντός έδρας παιχνίδια των ομάδων στις οποίες έχει αγωνιστεί. Τα 379 έχουν σημειωθεί σε εξορμήσεις σε γήπεδα αντιπάλων και τα 39 έχουν επιτευχθεί σε ουδέτερη έδρα…

Πηγή:Gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa