ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΛευκαρίτης: «Επ’ αόριστον αποκλεισμός της Ελλάδας από τη FIFA»

Λευκαρίτης: «Επ’ αόριστον αποκλεισμός της Ελλάδας από τη FIFA»

Μιλώντας στον «ΣΠΟΡ FM», ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας εμφανίστηκε σίγουρος πως σε περίπτωση που η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφασίσει την τιμωρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή θα αφορά στον επ’ αόριστον αποκλεισμό του, μέσω της αναστολής συμμετοχής της ΕΠΟ, σε διεθνές επίπεδο. Δηλαδή δια βίου, μέχρι η κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις επιταγές της FIFA για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Bet on Alfa

«Τίθεται, ξεκάθαρα, θέμα παρέμβασης της Πολιτείας στα του ποδοσφαίρου. Και είμαι απολύτως βέβαιος πως αν αποφασίσει η FIFA να επιβάλλει τιμωρία, αυτή θα είναι ο επ’ αόριστον διεθνής αποκλεισμός της Ελλάδας, μέχρι η Πολιτεία να αποφασίσει να κάνει σωστή διαχείριση του θέματος! Γιατί δεν μου αρέσει να λέω τη λέξη ”συμμόρφωση” για μία κυβέρνηση», ανέφερε αρχικά.

Για το εάν υπάρχει περίπτωση η FIFA να τιμωρήσει την Ελλάδα μέσα σε κάποια χρονικά πλαίσια:
«Αποκλείεται. Είμαι απολύτως βέβαιος για τις επιπτώσεις. Μιλάμε για επ’ αόριστον αποκλεισμό! Όχι για δύο, τρία ή πέντε χρόνια. Δεν είναι το ίδιο με τον αποκλεισμό μιας ομάδας ή ενός παίκτη, που είναι τελεσίδικες αποφάσεις. Το πιο πιθανό, σας είπα, είναι η επ’ αόριστον τιμωρία, έως η εκάστοτε κυβέρνηση αλλάξει πολιτική. Αναστέλλεται, δηλαδή, η συμμετοχή της ομοσπονδίας σε διεθνές επίπεδο» ενώ τέλος, πρόσθεσε: «Είναι ό,τι χειρότερο για τη FIFA να παρεμβαίνει το κράτος στα του ποδοσφαίρου. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις κυβερνήσεις. Κάθε άλλο. Απλά, κάθε ομοσπονδία ποδοσφαίρου πρέπει να διοικείται μόνο από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Έτσι πρέπει να διοικείται το ποδόσφαιρο».

Πηγή: sdna.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa