ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΛονδρέζοι... στο ραντεβού με τους "16" (βίντεο)

Λονδρέζοι… στο ραντεβού με τους “16” (βίντεο)

Η Τότεναμ έχασε τα… άχαστα στο Καμπ Νόου απέναντι στην αδιάφορη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι και το εισιτήριο της πρόκρισης, αφού το γκολ του Μόουρα (1-1) την έστειλε στους «16» του Champions League.

Bet on Alfa

Η Τότεναμ ήταν εντυπωσιακή στο Καμπ Νόου απέναντι στην αδιάφορη Μπαρτσελόνα (είχε εξασφαλίσει την πρωτιά), αλλά χρειάστηκε μια ασίστ του Κέιν για να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) και να πάρει την τεράστια πρόκριση για τους «16» του Champions League. Σούπερ επεμβάσεις του Σίλεσεν, άτυχος ο Κουτίνιο.

Ακόμα ένα κακό ξεκίνημα από τους Σπερς, ακόμα μια φορά που το… πλήρωσαν. Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε με επτά αλλαγές, μιας και στον πάγκο έμειναν οι: Μέσι, Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μπουσκέτς, Αλμπα, Βιδάλ, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Σουάρες. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τους Καταλανούς να μπουν δυνατά, να εκμεταλλευθούν το μουδιασμένο ξεκίνημα της Τότεναμ και να πάρουν τον έλεγχο. Ετσι, μόλις στο 7ο λεπτό ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους. Ο Ντεμπελέ έκλεψε στο κέντρο, έκανε μεγάλη κούρσα και με άψογο πλασέ πέτυχε το ωραιότερό του γκολ με τους Καταλανούς! Ηταν μια άψογη αντίδραση του Γάλλου μετά και το τελευταίο κρούσμα απειθαρχίας. Οι Λονδρέζοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το ημίωρο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στο 32′ είχαν την πρώτη ευκαιρία. Ο Σον βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Σίλεσεν έκανε τεράστια επέμβαση. Οι Σπερς πήραν τα πάνω τους, αλλά τόσο ο Σον όσο και ο Ερικσεν δεν μπόρεσαν να φέρουν το ματς στα ίσα. Βέβαια, το α’ μέρος έκλεισε με χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, αλλά στην εξαιρετική ενέργεια του Κουτίνιο, ο Γιορίς έδιωξε εντυπωσιακά.

Το β’ μέρος είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, αλλά την Τότεναμ να χάνει μεγάλες ευκαιρίες με τον Σον και τον Ερικσεν. Ο Σίλεσεν ήταν εξαιρετικός, στο καλύτερό του ματς με τους Καταλανούς. Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Μέσι, ο Ποκετίνο απάντησε με τον Μόουρα και οι Σπερς ήταν αυτοί που πήραν τον απόλυτο έλεγχο. Στο 77′ ο Μόουρα έχασε μοναδική διπλή ευκαιρία, αφού Σίλεσεν και… ατυχία του στέρησαν το γκολ! Η Μπαρτσελόνα πάντως άγγιξε το γκολ, αφού στο 84′ ο Κουτίνιο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Οι Σπερς απάντησαν και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Στο 85΄ Λαμέλα και Κέιν συνεργάστηκαν άψογα, ο Αγγλος μοίρασε υπέροχα και ο Μόουρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την Τότεναμ στους «16» του Champions League.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Βερμάελεν, Λενγκλέ, Σεμέδο, Μιράντα, Ράκιτιτς (46′ Μπουσκέτς), Κουτίνιο, Αρτούρ, Αλενιά, Μουνίρ (63′ Μέσι), Ντεμπελέ (76′ Σουάρεθ)

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Γουόκερ – Πίτερς (61′ Λαμέλα), Σισοκό, Ερικσεν, Αλι, Γουίνκς (83′ Γιορέντε), Σον (71′ Λούκας), Κέιν

Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 14 (14-5)
2. Τότεναμ 8  (9-10)
3. Ιντερ 8 (6-7)
4. PSV 2 (6-13)

 

Autoremarketing

Bet on Alfa