ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΜυθικό ματς, ιστορική Τότεναμ!

Μυθικό ματς, ιστορική Τότεναμ!

Σ’ ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία, η Τότεναμ ηττήθηκε με 4-3 από την Μάντσεστερ Σίτι στο Έτιχαντ αλλά έχοντας προίκα το 1-0 του πρώτου αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 57 χρόνια! Αντίπαλος της ο Άγιαξ.

Bet on Alfa

Πέρσι η Λίβερπουλ, φέτος η Τότεναμ! Η Μάντσεστερ Σίτι «πληγώθηκε» για 2η σερί χρονιά από αγγλική ομάδα στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παρά την νίκη της με 4-3 στο «Έτιχαντ», έχασε την πρόκριση από τους «πετεινούς» στα εκτός έδρας γκολ, αφού το πρώτο ματς είχε λήξει 1-0 υπέρ των Λονδρέζων.

Και τι δεν είδαμε στο ματς του Μάντσεστερ! Επτά γκολ (τα 5 μέχρι το 21′), εναλλαγές συναισθημάτων και το VAR να ακυρώνει γκολ πρόκρισης του Αγκουέρο στην τελευταία φάση. Η Τότεναμ χωρίς τον Κέιν αλλά με έναν εξαιρετικό Σον, προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά το 1962 (τότε για το Πρωταθλητριών) και θα αντιμετωπίσει τον Άγιαξ με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό της Μαδρίτης

Η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τρομερό σουτ του Στέρλινγκ από τα πλάγια της περιοχής. Η Τότεναμ όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά έφερε… τούμπα το ματς μέσα σε έξι λεπτά. Στο 7’ ο Σον ισοφάρισε με σουτ από το ημικύκλιο, ενώ στο 10’ ο Ν. Κορεάτης «χτύπησε» ξανά με άψογο πλασέ από το ύψος της περιοχής.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήθελε τρία γκολ για να πάρει σκορ πρόκρισης αλλά μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να πετύχει τα δύο εξ αυτών. Στο 11’ ο Μπερνάρντο Σίλβα ισοφάρισε σε 2-2 ενώ στο 21’ ο Ντε Μπρόινε έκανε εξαιρετικό γύρισμα για τον Στέρλινγκ και ο Άγγλος έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-2!

Το σκορ αυτό δεν ήταν αρκετό για την Σίτι, η οποία πίεσε και στο 58’ βρήκε τέταρτο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε «χόρεψε» την άμυνα της Τότεναμ και έδωσε μισό γκολ στον Αγκουέρο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 4-2. Στα αξιοσημείωτα πως ο Βέλγος έγινε ο πρώτος που μοιράζει τρεις ασίστ σε προημιτελικό από το 1997 και τον Γκιγκς!

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές για ένα 5ο γκολ όμως στο 73’ ο Γιορέντε σκόραρε με τον μηρό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ (εξετάστηκε η φάση για χέρι στο VAR) και η πίεση μεταφέρθηκε ξανά στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» τα έδωσαν όλα και στο 90+’4 πέτυχαν γκολ με τον Στέρλινγκ αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR κι εκείνο έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Οι φίλοι της Σίτι βρέθηκαν από τον παράδεισο στην κόλαση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ το αντίθετο συνέβη για τους φίλους της Τότεναμ, που είδαν την ομάδα τους να προκρίνεται στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1962!

Autoremarketing

Bet on Alfa