ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝίκη με πέναλτι η Χιλή... "τάλιρο" για Αργεντινή (video)

Νίκη με πέναλτι η Χιλή… “τάλιρο” για Αργεντινή (video)

Με ένα αμφιλεγόμενο πέναλτι στο… 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Χιλή επικράτησε με 2-1 της Βολιβίας. Δύο γκολ ο Βιδάλ… Με έναν εκπληκτικό Λιονέλ Μέσι να μπαίνει ως αλλαγή σημειώνοντας χατ τρικ, η Αργνετινή σκόρπισε τον Παναμά (5-0) που έπαιζε με δέκα από το 30′ και προκρίθηκε στους «8» του Copa America.

Bet on Alfa

Ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης έμειναν οι κάτοχοι του τίτλου, στη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Κόπα Αμέρικα, κερδίζοντας πολύ δύσκολα τη μαχητική Βολιβία με 2-1.

Για να συμβεί βέβαια αυτό η ομάδα του Πίτσι χρειάστηκε ένα αρκετά αμφισβητούμενο πέναλτι σε χέρι (;) του Γκουτιέρες και δη στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αρτούρο Βιδάλ, διπλασιάζοντας και τα προσωπικά του τέρματα στο παιχνίδι

Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου είχε ανοίξει το σκορ με το καλημέρα της επανάληψης, στο 61′ ο Κάμπος που είχε μπει μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, ισοφάρισε με μία φανταστική εκτέλεση φάουλ. Πλέον οι Χιλιανοί ισοβαθμούν (3 β.) με Αργεντινή και Παναμά που έχουν όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/ZTj0fsiTDUM”]

Τι κι αν μπήκε ως αλλαγή με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα; Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» που έχασε την πρεμιέρα του Copa America με τη Χιλή λόγω τραυματισμού, επέστρεψε… αγριεμένος και πρόλαβε να πετύχει χατ τρικ εναντίον των Παναμέζων. Μόλις επτά λεπτά χρειάστηκε άλλωστε μετά την είσοδό του στο ματς για να βρει δίχτυα ο σταρ της Μπαρτσελόνα, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, καθώς η μπάλα κόντρα στο πρόσωπο του Ιγκουαΐν, στρώθηκε στον ίδιο και δεν θα μπορούσε να μη… σκοτώσει τον Πενέδο.

Το νερό στο αυλάκι βέβαια για τη νίκη των Αργεντινών είχε ήδη μπει από το πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 7′ άλλστε ο Οταμέντι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 31′ ο Γοδόι άφησε τους Παναμέζους με δέκα αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ολα πλέον είχαν γίνει τυπική διαδικασία.

Το πραγματικό αριστούργημα ωστόσο ήταν το δεύτερο γκολ του Λίο, ο οποίος με μία εκπληκτική εκτέλεση φάουλ με το μαγικό αριστερό του πόδι, έστειλε τη μπάλα εκεί που… δεν πιάνεται, κάνοντας το 3-0΄(78′). Κι όμως, δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 87′ με ένα προσωπικό σλάλομ πέτυχε και τρίτο τέρμα, ενώ στη συνέχεια τρία λεπτά μετά έφτιαξε και το 5-0 για την ομάδα του Μαρτίνο. Με μία φοβερή μακρινή μπαλιά, βρήκε τον Ρόχο, εκείνος έστρωσε στον Αγκουέρο που επίσης μπήκε αλλαγή κι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Μοναδικό δυσάρεστο για τους Αργεντινούς ήταν ο τραυματισμός του Ντι Μαρία που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 43′, με τον Λαμέλα να παίρνει τη θέση του. Στην πρώτη θέση του ομίλου πλέον με έξι βαθμούς, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ οι Παναμέζοι θα κυνηγήσουν το δεύτερο εισιτήριο απέναντι στην κάτοχο του τίτλου Χιλή.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/FkuMcKHm6TM”]

ΠΗΓΗ: http://www.sdna.gr/

Autoremarketing

Bet on Alfa