ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΝαδάλ-Φέντερερ: «Και όμως είμαστε ακόμα εδώ» (vids)

Ναδάλ-Φέντερερ: «Και όμως είμαστε ακόμα εδώ» (vids)

Οι Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ θα βρεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά του Wimbledon με τους δύο θρύλους του τένις να αναφέρονται στην μεγάλη μάχη, αλλά και στο ότι έχουν καταφέρει να βρίσκονται στην κορυφή όλα αυτά τα χρόνια.

Bet on Alfa

Τι και αν ο ένας (Ναδάλ) είναι 33 ετών και ο άλλος (Φέντερερ) 38; Τόσο ο Ισπανός, όσο και ο Ελβετός συνεχίζουν να βρίσκονται στην κορυφή στο τένις, προσφέροντάς μας πλούσιο θέαμα. Όπως ετοιμάζουν να προσφέρουν και στον ημιτελικό του Wimbledon, έναν ημιτελικό που έχει προκαλέσε τεράστιο ενδιαφέρον.

Στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του σπουδαίου αυτού αγώνα, ο Ισπανός και ο Ελβετός επισήμαναν πως μεταξύ άλλων πως κόντρα σε όσους τους θεωρούσαν τελειωμένους, βρίσκονται ακόμα εδώ και συνεχίζουν να είναι στο ψηλότερο επίπεδο.

Αρχικά ο Ράφα Ναδάλ που μίλησε πρώτος ανέφερε: «Πρώτα από όλα, είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να επιστρέφεις στα ημιτελικά, είναι καλά νέα το να παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Είναι πάντα μια ξεχωριστή κατάσταση η αναμέτρηση με τον Ρότζερ. Είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαστε ξανά σε αυτό το court μετά από 11 χρόνια. Σημαίνει πολλά για εμένα και πιθανότατα για αυτόν. Είμαι ενθουσιασμένος για τον αγώνα, για την ευκαιρία να παίξω μαζί του σε αυτόν τον γύρο. Πάντα λέω το ίδιο, ότι κάθε φορά οι ευκαιρίες θα είναι λιγότερες, αλλά είμαστε ακόμα εδώ. Και έχουμε άλλη μια ευκαιρία».

Για το αν θα παίξει ρόλο η νίκη του στον τελικό του Roland Garros: «Είναι, φυσικά, καλύτερο να έχεις νίκη, παρά ήττα. Από την άλλη, όμως, είναι τελείως διαφορετική κατάσταση. Η αλλαγή από το χώμα στο γρασίδι είναι πιθανότατα η μεγαλύτερη στον κόσμο του τένις. Όποιος παίξει καλύτερα, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Έτσι είναι αυτά τα ματς».

Για τον μεταξύ τους αγώνα που ξεχωρίζει; «Προσωπικά η νίκη στον τελικό του 2008 ήταν η πιο συναισθηματική για εμένα. Αλλά εκτιμώ το γεγονός ότι ήμουν παρών στον τελικό του 2007. Έχουμε παίξει σε τόσα μέρη, εκτός από τη Νέα Υόρκη. Και αυτά είναι κακά νέα».

Για την ηλικία τους που δεν τους αποτρέπει να βρίσκονται τόσο ψηλά: «Δε νομίζω ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ. Θεωρώ ότι καταφέραμε να προσθέσουμε πράγματα, διότι χάνουμε κάποια άλλα. Προσθέτουμε πράγματα λόγω της ηλικίας. Και ο μόνος λόγος που είμαστε εδώ που είμαστε είναι η αγάπη και ο σεβασμός που έχουμε για το παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Ελβετός τενίστας ξεκίνησε μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον μεγάλο του αντίπαλο: «Δε νομίζω να χρειάζεται να σας πω τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Έχει βελτιωθεί τόσο πολύ σε αυτή την επιφάνεια. Παίζει τόσο διαφορετικά. Δεν έχουμε παίξει εδώ και πολλά χρόνια στο γρασίδι. Σερβίρει διαφορετικά. Θυμάμαι πώς σέρβιρε παλιά και πόσο μεγάλα είναι τα σερβίς του τώρα, πόσο γρήγορα κλείνει τους πόντους. Είναι εντυπωσιακό το πόσο υγιής έχει παραμείνει. Πολλοί έλεγαν ότι θα τελείωνε το 2008, το ίδιο και με εμένα το 2009. Και είμαστε ακόμα εδώ, άρα είναι ωραίο που παίζουμε μεταξύ μας».

Για την διαφορά με το Roland Garros: «Θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Ράφα μπορεί να πληγώσει οποιονδήποτε σε κάθε επιφάνεια. Είναι τόσο καλός. Και ξέρουμε ότι δεν είναι απλά ένας σπεσιαλίστας του χώματος».

Πηγή:Gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa