ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΟι «κομμένοι» του Μουντιάλ που προκάλεσαν έκπληξη

Οι «κομμένοι» του Μουντιάλ που προκάλεσαν έκπληξη

Τα ρόστερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανακοινώθηκαν από τις Εθνικές ομάδες και όπως συμβαίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, υπάρχουν απουσίες που προκάλεσαν έκπληξη και παρουσιάζει το gazzetta.gr.

Bet on Alfa

Στην τελική ευθεία μπαίνουν πλέον οι Εθνικές ομάδες, δέκα μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ήδη από χθες τα ρόστερ έχουν ανακοινωθεί με τις τελικές 23αδες των χωρών.

Απουσίες, όπως σε κάθε τέτοια μεγάλη διοργάνωση, υπάρχουν, με τελευταία μεγάλη αυτή του Λιρόι Σανέ. Ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι «κόπηκε» από τον Γιόακιμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας, σε μια απόφαση που έβαλε τα Μέσα παγκοσμίως να αναρωτιούνται για τον λόγο αυτής της απόφασης. Ο ίδιος το πήρε στην… πλάκα, αλλά κανείς δεν εξηγεί λογικά αυτήν την επιλογή που στερεί από τη Γερμανία μια αξιόλογη λύση στο επιθετικό κομμάτι.

Υπήρχαν όμως και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που προκάλεσαν ερωτηματικά. Πιο χαρακτηριστική αυτή του Μάουρο Ικάρντι στην Αργεντινή. Ο Ικάρντι πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν με την Ίντερ με πολλά γκολ, αλλά ο Χόρχε Σαμπάολι δεν τον κάλεσε στην 23αδα. Κι αυτός με τη σειρά του πάντως δεν το πήρε και… κατάκαρδα, παίρνοντας τη Γουάντα Νάρα για διακοπές!

Στη Βραζιλία αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Νταβίντ Λουίζ από την αποστολή. Η παρουσία των Τιάγκο Σίλβα και Μαρκίνιος μπορεί να του στερούσε τη θέση από την αρχική ενδεκάδα, αλλά ίσως μια θέση στην 23αδα της Σελεσάο να είχε, ώστε να μην χρειάζεται να… ταΐζει καμηλοπαρδάλεις σε ζωολογικό κήπο του Ντουμπάι, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του.

Μεγάλη έκπληξη επίσης προκάλεσε και η απουσία του Ράντζα Ναϊνγκολάν από την αποστολή του Βελγίου. Η αλήθεια είναι πως στους «Κόκκινους Διαβόλους» ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ με τόσες επιλογές δεν ήξερε ποιον να… πρωτοκαλέσει, ωστόσο ο άσος της Ρόμα δεδομένα βάσει ποιότητας είχε μια θέση. Τελικά τον άφησε εκτός, μάλλον λόγω προσωπικών διαφορών, με τον Ναϊνγκολάν να βγάζει μεγάλη πίκρα και να… ξεστομίζει και διάφορα σχόλια που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Τέλος, στην Ισπανία, όπως κάθε φορά, διάφοροι έμειναν εκτός καθώς και εκεί οι επιλογές είναι… άπειρες. Ήταν λογικό και αναμενόμενο να «κοπούν» περιπτώσεις που άξιζαν να βρίσκονται στην αποστολή, όπως αυτή του Σεκσ Φάμπρεγας. Αλλά ακόμα πιο χαρακτηριστική είναι αυτή του Έκτορ Μπεγερίν, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει καθιερωθεί πλέον στο δεξί άκρο της άμυνας της Άρσεναλ, δεν είχε μια θέση στα πλάνα του Χουλέν Λοπετέγι στους Φούριας Ρόχας.

Πηγή:gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa