ΑρχικήDaily NewsΟ "βρώμικος κόσμος" του ποδοσφαίρου

Ο “βρώμικος κόσμος” του ποδοσφαίρου

Μπορεί στην Γη της Επαγγελίας (Κύπρος), τα πάντα (ποδοσφαιρικά) να βαίνουν καλώς, παρά το γεγονός ότι οι φακέλοι πάνε και έρχονται, αλλά η Μεγάλη Βρετανία σείεται από ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο, με πρωταγωνιστή τον (πρώην πλέον) προπονητή της Εθνικής Αγγλίας Σαμ Αλαρντάις.

Bet on Alfa

Ρεπόρτερ της Daily Telegraph, προσποιούμενοι τους επιχειρηματίες, συναντήθηκαν με τον Αλαρντάις ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να τους δίνει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που μπορούν να παρακάμψουν κανόνες της FA που αφορούν μεταγραφικές υποθέσεις. Χρησιμοποιώντας την θέση του ως ομοσπονδιακός τεχνικός, διαπραγματεύτηκε μια συμφωνία 400.000 λιρών και προσφέρθηκε να μεταβεί σε Κίνα και Σιγκαπούρη προκειμένου να συζητήσει “θέματα ποδοσφαίρου” με τους υποψήφιους “επενδυτές” από την Ανατολή. Ακόμα, σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις της “Daily Telegraph” τουλάχιστον οκτώ προπονητές από την Premier League και άλλοι δύο από την Championship έχουν βιντεοσκοπηθεί να δέχονται μίζες για μεταγραφές και όχι μόνο (πηγή sport24.gr).

Απλά υπογραμμίζουμε ότι ο Αλαρντάις είχε συμβόλαιο αξίας τριών εκατομμυρίων στερλινών με την Αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το οποίο είχε υπογραφεί πριν από δύο μήνες…

Η έρευνα που έκαναν δημοσιογράφοι οι οποίοι υποδύονταν επενδυτές φέρνει στο φως της δημοσιότητας μαρτυρίες με τους προπονητές να παραδέχονται εν αγνοία τους “on camera” ότι “όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι”.

telegraph_sam

Στον σύγχρονο κόσμο του ποδοσφαίρου, τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια. Μάνατζερς, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράνομο στοίχημα συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Ας έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοικτά… Και ας μην πέφτουμε εύκολα στις παγίδες που μας στήνουν γύρω μας… Η Κύπρος δεν είναι ευτυχώς ή δυστυχώς, η φωτεινή εξαίρεση του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. 

Autoremarketing

Bet on Alfa