ΑρχικήDaily News«Ο Νταμπίζας είναι ικανός να κάνει παπάδες!» του Γιώργου...

«Ο Νταμπίζας είναι ικανός να κάνει παπάδες!» του Γιώργου Σαζείδη

To «Goal» Κύπρου, με αφορμή την καταρχήν συμφωνία της Ομόνοιας με τον Νίκο Νταμπίζα, επικοινώνησε με τον συντάκτη του «Goal» Ελλάδος, Κώστα Μανωλιουδάκη που επιμελείται το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την δουλειά του Ελλαδίτη τεχνικού διευθυντή στους πράσινους της Αθήνας.

Bet on Alfa

Το καλοκαίρι του 2013 ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας ανέλαβε το ίδιο πόστο στον Παναθηναϊκό. Το μπάτζετ που είχε να διαχειριστεί μικρό, πολύ μικρό για τα δεδομένα της ελληνικής ομάδας, η οποία είχε ως στόχο την αναγέννηση με ποδοσφαιριστές φθηνούς, οι οποίοι θα αποδεικνύονταν (στο τέλος) της ημέρας «λαχεία».

Με μισθολόγιο μόνο 2.600.000 ευρώ (καθαρά και όχι μικτά), ο Νταμπίζας είχε ποσοστό επιτυχίας στις καλοκαιρινές μετεγγραφές σχεδόν 100%. Ποδοσφαιριστές όπως οι Μπεργκ, Αμπέντ, Νάνο, Σίλντεφελντ, Καρέλης ήταν δικές του επιλογές, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν νεαροί που προέρχονταν από την ακαδημία όπως οι Λαγός και Τριανταφυλλόπουλος.

Στο τέλος της σεζόν ο Παναθηναϊκός έσφυζε από υγεία, στέφθηκε κυπελλούχος και τερμάτισε στη 2η θέση. Λίγους μήνες μετά ο ίδιος μίλησε για το μυστικό της επιτυχίας: «Υπήρχαν ξεκάθαροι οι ρόλοι, υπήρχε συνεργασία, εμπιστοσύνη, ήταν ακριβώς όπως είχε σχεδιαστεί, με σταθερότητα και συνέπεια λόγου και πράξεων. Και με συσπείρωση φοβερή».

Και τα λόγια του Κώστα Μανωλιουδάκη επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω: «Είναι πολύ οργανωτικός. Κρατά αρχεία για τα πάντα στην ομάδα. Υπάρχει απόλυτη πειθαρχία στα αποδυτήρια και σεβασμός από τους ποδοσφαιριστές σε αυτόν και το αντίθετο. Για να καταλάβεις, με το τέλος της σεζόν, έδωσε ερωτηματολόγια στους ποδοσφαιριστές και τους ζητούσε την άποψή τους για τους τομείς που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα, ατομική, ομαδική στην τακτική ή στο ιατρικό κομμάτι. Και δεν το έκανε για τα μάτια του κόσμου, τα λάμβανε πραγματικά υπόψη του. Τόσο σχολαστικός ήταν».

Και συνέχισε: «Είναι σκληρός, ειλικρινής, συγκεντρωτικός και απαιτεί σεβασμό. Δεν δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του. Επίσης δεν μένει κολλημένος σε μία αγορά για απόκτηση ποδοσφαιριστών. Έχει τις άκρες του σε Αγγλία (κυρίως) και Ιταλία, αλλά κοιτάζει την ελληνική αγορά, τη γερμανική, την πορτογαλική και την ισπανική».
Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους της επιτυχίας του, την πρώτη σεζόν, στον Παναθηναϊκό, τόνισε: «Είχε χρόνο να σχεδιάσει την ομάδα μαζί με τον προπονητή Γιάννη Αναστασίου. Νομίζω τέτοιο καιρό είχε προσληφθεί και έχτισε με την άνεσή του την ομάδα. Με χαμηλό μπάτζετ βρήκε τους ιδανικούς ποδοσφαιριστές που βοήθησαν πολύ την ομάδα».

Τι έγινε, όμως, και ενάμιση χρόνο αργότερα αποχώρησε; Ο Μανωλιουδάκης μας είπε: «Την επόμενη χρονιά όταν ο προϋπολογισμός ανέβηκε λίγο, δεν κατάφερε να πετύχει στις μετεγγραφές του. Ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις δανεικούς και δύο ελεύθερους παίκτες που δεν. βγήκαν, ενώ σε κάποιο σημείο χάθηκε η επικοινωνία με τη διοίκηση. Μεγάλο ρόλο σε αυτό διαδραμάτισε και το θανατηφόρο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη τον Μάιο του 2014, το οποίο του προκάλεσε σοκ».

Και κατέληξε: «Τελικά, λίγους μήνες αργότερα και ενώ ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, δήλωσε πως δεν ήταν ικανοποιημένος από τις μετεγγραφές που έγιναν, λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Ακόμη η ομάδα δεν βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη του. Όμως, πιστεύω πως είναι πάρα πολύ καλή επιλογή για την Ομόνοια. Αν του δοθεί ο χρόνος να δουλέψει και κανείς δεν παρέμβει στο έργο του, τότε θα κάνει τρελά πράγματα».

ΠΗΓΗ: goal.com.cy

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa