ΑρχικήΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΟ 16χρονος playmaker, Αντρέας Πολυκάρπου, το μεγάλο ταλέντο της...

Ο 16χρονος playmaker, Αντρέας Πολυκάρπου, το μεγάλο ταλέντο της Κυπριακής καλαθόσφαιρας (δηλώσεις)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κυπριακής καλαθόσφαιρας διαθέτει στο δυναμικό της η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ο λόγος για τον 16χρονο playmaker, Αντρέα Πολυκάρπου, ο οποίος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας για την αγωνιστική περίοδο 2015-16 προπονείται με την ανδρική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κλέβοντας τις εντυπώσεις με την αγωνιστική του παρουσία, την ποιότητά του σαν καλαθοσφαιριστής, την αφοσίωσή του στο άθλημα και τις υψηλές φιλοδοξίες που έχει ως προς την συνέχεια της καριέρας του.
“Είναι μία μεγάλη εμπειρία για εμένα το γεγονός ότι προπονούμε με την πρώτη ομάδα, αλλά παράλληλα και μεγάλη ευκαιρία που λίγοι στην ηλικία μου έχουν. Θέλω να δουλέψω σκληρά και να εκμεταλλευτώ την παρουσία μου στην ανδρική ομάδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτως ώστε να “κτίσω” τις βάσεις για το μέλλον”, ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου μας ο Αντρές Πολυκάρπου, ο οποίος πρόσθεσε: “Αυτό που έχω σαν μεγάλο στόχο είναι να συνδυάσω τις σπουδές μου σε Πανεπιστήμιο, με την καλαθόσφαιρα. Αν με το καλό τα καταφέρω και παράλληλα αγωνίζομαι σε επαγγελματική ομάδα, τότε αυτό θα είναι ό,τι καλύτερο για εμένα και θα με βοηθήσει να κάνω καριέρα στην καλαθόσφαιρα, όπως την ονειρεύομαι”.
Ο Αντρέας γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1999, έχει ύψος 1.74μ και αγωνίζεται στη θέση του playmaker. Είναι γέννημα – θρέμμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθώς το 2009 εντάχθηκε στην Ακαδημία Καλαθόσφαιρας του Σωματείου μας και τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε στις ομάδες U14 και U16. Την περσινή αγωνιστική περίοδο παραχωρήθηκε με υποσχετική στον Αχιλλέα Καϊμακλίου, με τη φανέλα του οποίου πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, βοηθώντας την ομάδα των U16 να τερματίσει στην 4η θέση του Παγκύπριου πρωταθλήματος. Επίσης, μέτρησε συμμετοχές και με την ομάδα των U18 του Αχιλλέα.
“Επέλεξα την Ακαδημία Καλαθόσφαιρας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, διότι είναι η ομάδα μου. Απ” εκεί και πέρα, θέλω με δουλειά, αφοσίωση, πειθαρχία και θέληση, να εξελίσσομαι όσο ο χρόνος περνά”επεσήμανε με νόημα Αντρέα Πολυκάρπου, ο οποίος ανέφερε σχετικά με τον καλαθοσφαιριστή που έχει ως πρότυπο: “Θαυμάζω τον Ραζόν Ρόντο, καθώς πέραν από εξαιρετικός καλαθοσφαιριστής, παίζει στην ίδια θέση που αγωνίζομαι και εγώ, ενώ η ομάδα του η Σέλτικ έχει τα ίδια χρώματα με την δική μου ομάδα, την ΟΜΟΝΟΙΑ!”.
Η δικαίωση για την εξαιρετική περσινή χρονιά, ήρθε με την κλήση που έλαβε για την εθνική ομάδα της Κύπρου των U18. “Είναι όνειρο για κάθε αθλητή να αντιπροσωπεύσει τη χώρα του και να αγωνίζεται στην εθνική του ομάδα. Αυτό ισχύει και για εμένα. Ωστόσο, για να αγωνιστώ στην εθνική, θα πρέπει να έχω πολύ καλές παρουσίες με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Συνεπώς, στο παρών στάδιο επικεντρώνομαι στην ομάδα μου και απ΄ εκεί και πέρα θα έρθει και η εθνική”.
Κλείνοντας, ο Αντρέας Πολυκάρπου έστειλε το δικό του μήνυμα στους νεαρούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές: “Με τον περιορισμό που έχει μπει στις ομάδες για τη χρησιμοποιήσει μέχρι πέντε ξένων, δίνεται πλέον η μεγάλη ευκαιρία και στους Κύπριους καλαθοσφαιριστές για να διακρίνονται. Πιστεύω πως αυτοί που πραγματικά προσπαθούν και πραγματικά κυνηγούν το όνειρό τους, θα καταφέρουν να ανέβουν επίπεδο και να πετύχουν αυτά που θέλουν”, ενώ συμπλήρωσε κάτι πολύ σημαντικό: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που μου έδωσαν την ευκαιρία να προπονούμε και να αγωνίζομαι με την ανδρική ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να τους ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, με την παρουσία μου στο γήπεδο σε βάθος χρόνου”.
Autoremarketing

Bet on Alfa