ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠαθογένειες με μεταγραφικό άρωμα...

Παθογένειες με μεταγραφικό άρωμα…

Ο Ά γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και η η συγκομοιδή βαθμών από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι τραγική. 13 βαθμοί σε 11 αγώνες.

Bet on Alfa

Η κάθοδος του Γιάννη Αναστασίου έδειξε πως μπορούσε να ανατρέψει τα εις βάρος δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά την άσχημη πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην εποχή Ολίβα. Ο Αναστασίου είναι στον πάγκο της ομάδας τα τελευταία 4 παιχνίδια και στο χθεσινό ντέρμπι γνώρισε την πρώτη του ήττα.

Αν και η χθεσινή ήττα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή εκτίμηση του αγώνα από προπονητικής πλευράς εντούτοις θα σταθούμε σε κάποιες παθογένειες που θεωρούμε πως έχουν έντονο μεταγραφικό άρωμα.

Ο Αναστασίου προφανώς προσπαθεί ακόμη να ολοκληρώσει εικόνα για όλο το ρόστερ και σε αυτό βρίσκεται δίπλα του ο Άνχελ Γκόμες, ο άνθρωπος που έφερε ουσιαστικά τους παίκτες στην ομάδα.

Οι απουσίες δικαιολογημένες και μη υπάρχουν σε κάθε αγώνα από  την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην ομάδα ο Αναστασιου. Εκείνο όμως που μας προβληματίζει είναι τους ποιους παίκτες κάνει χρήση σε κάθε αγώνα.

Υπάρχουν παίκτες που δεν πήραν καθόλου αγωνιστικά λεπτά τα τελευταία 4 παιχνίδια.

Το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο Ενρίκες. Ο Μεξικανός ήταν ίσως η όαση στην έρημο στις κάκιστες εμφανίσεις της ομάδας πριν τον Αναστασίου. Έδειξε ότι μπορούσε να ηγηθεί στη θέση του και εντούτοις εδώ και 4 αγώνες είναι στον πάγκο ενώ με την Ανόρθωση ήταν και εκτός αποστολής. Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλη ερμηνεία για αυτό πέραν από τη μεταγραφική Ιανουαρίου.

Το άλλο παράδειγμα είναι ο Τζαίλσον. Δεν πήρε ούτε αυτός αγωνιστικά λεπτά ενώ γνωρίζουμε πως σίγουρα με την εκρηκτικότητα του και την τεχνική του κατάρτιση θα μπορούσε να είμαι μία καλή προσθήκη στα φτερά. Η δήλωση Αναστασίου για επανεγγραφή Μότα τον Ιανουάριο ίσως να σημαίνει και τη λύση συμβολαίου με Τζαίλσον.

Αποκορύφωμα του γεγονότος ότι δεν γίνεται χρήση παικτών που ίσως να έδιναν λύση ήταν το χθεσινό ντέρμπι. Το τεχνικό τιμ προτίμησε να χαραμίσει τον πιο φορμαρισμένο παίκτη μας (Σοάρες) στα χαφ και να βάλει δίπλα στον Γιόρντι άλλους, χάνοντας τη χημεία που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα παιχνίδια.

Ακόμη και να ισχύει ότι κάποιοι από τους παίκτες του πάγκου θα αποτελέσουν παρελθόν εντούτοις δεν αποτελεί δικαιολογία το να μην αγωνίζονται όσο έχουν συμβόλαιο με την ΟΜΟΝΟΙΑ. Αυτό τουλάχιστον θα απαιτούσε η λειτουργία σε επαγγελματικά πλαίσια.

 

Autoremarketing

Bet on Alfa