ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠαπακωνσταντίνου: "Εφαρμόζουμε την νομιμότητα" (Αναδημοσίευση)

Παπακωνσταντίνου: “Εφαρμόζουμε την νομιμότητα” (Αναδημοσίευση)

Ο λειτουργός της CYTAVISION, κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου, μίλησε στον SuperSportFM, μετά τα έντονα παράπονα από ακροατές του σταθμού μας αλλά και χιλιάδων συνδρομητών της πλατφόρμας τηςCYTAVISION, για τις αλλαγές που έχουν γίνει και το ότι έχει περιοριστεί αισθητά οι μεταδόσεις των αγώνων της Πρέμιερ Λιγκ.

Bet on Alfa

Στο αρχικό του σχόλιο σημείωσε:

«Ο προηγούμενος κύκλος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2013-16, περιελάμβανε ζωντανή μετάδοση για τους 360 αγώνες και το αγγλικό σχόλιο πέρνα το ελληνικό σχόλιο. Αυτά τα δεδομένα ξεκίνησαν να διαφοροποιούνται όταν συγκεκριμένη μπυραρία στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισε υπόθεση κατά του Σκάι. Από εκείνη την στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε να βάζει περιορισμούς στα πακέτα. Οι μόνες χώρες που είχαν διαφοροποιηθεί ήταν η Κύπρος και η Μάλτα. Στο κύκλο 2016-19 η απόφαση της διοργανώτριας Αρχής της Πρέμιερ Λιγκ ήταν να επιβάλει τους ίδιους όρους και σε Κύπρο και στη Μάλτα. Έγιναν έντονες αντιδράσεις αλλά δεν πείσαμε. Αυτό που κατάφερε η Μάλταμ είναι να έχει αγγλικό σχόλιο».

Για τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:

«Έχουμε δικαίωμα 168 αγώνων και επιπλέον επιλογή για 32 αγώνες που μπορούν να γίνουν οι ώρα 17:00 το Σάββατο. Άρα υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης μόνο για ένα παιχνίδι κάθε Σάββατο που αρχίζει στις 17:00. Αυτή τη στιγμή με βάση τα δικαιώματα που έχουμε από την επιβολή όρων της Πρέμιερ Λιγκ, έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε μόνο ένα αγώνα. Υπάρχουν επιπλέον περιορισμοί. Δεν μπορούμε να προβάλουμε μια ομάδα πέραν από 29 φορές. Δεν μπορούμε να δείχνουμε για παράδειγμα συνέχεια τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ. Πρέπει να γίνει και λογιστική διαχείριση για το ποια παιχνίδια επιλέγονται».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε να εκδοθεί ένα δελτίο Τύπου και να ενημερωθεί ο κόσμος. Όμως, όταν παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της CYTAVISION, έγινε λεπτομερής ανάλυση αυτής της κατάστασης. Τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το αγγλικό πρωτάθλημα, το βλέπουμε πιο ξεκάθαρα. Θα προσπαθήσουμε να δούμε αν μπορούμε να διαφοροποιήσουμε το πρόγραμμα. Ακόμα και τους αγώνες που είναι σε μαγνητοσκόπηση, δεν μπορούμε να τους βάλουμε σε αγγλικό σχόλιο. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι το πιο ακριβό προϊόν στο κόσμο. Τα Σκαι και η ΒΤ πλήρωσαν δισεκατομμύρια για τη ζωντανή μετάδοση. Η Κύπρος πληρώνει απειροελάχιστα. Δεν μπορούμε να επιβάλουμε όρους και ούτε μπορούμε να συγκριθούμε με άλλες χώρες. Η νομιμότητα που εφαρμόζουμε είναι αυτή που απορρέει από τους κανονισμούς ».

Για το οικονομικό και τις αντιδράσεις του κόσμου πως θα έπρεπε να γίνει μείωση στη συνδρομή:

«Ο συνδρομητής που είχε στο πακέτο του Σπορτς Πλας πλήρωνε 56 ευρώ. σήμερα πληρώνει 45 ευρώ, Έχει γίνει κάποια μείωσε στο πακέτο».

Για το ιταλικό πρωτάθλημα που δεν είχε σχολιασμό:

«Η CΥΤΑVISION εξασφάλισε τα δικαιώματα του ιταλικού πρωταθλήματος κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Στη πορεία παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα, έχει αλλάξει συνεργάτης και για να μπορέσουμε να το κάνουμε εμείς στη Κύπρο αυτό, χρειάζεται κάποιος εξοπλισμός. Χρειάζονται περίπου 15 μέρες. Έχουν γίνει ρυθμίσεις για να μεταδίδονται οι αγώνες παίρνουμε τα συγκεκριμένα σήματα και αν δεν τα καταφέρουμε αυτό το Σαββατοκύριακο, θα είναι έτοιμα στη συνέχεια».

Για τα πακέτα:

«Έχουμε αλλάξει τα πακέτα. Αντί να υπάρξει το Value και το Foul, έχουν μείνει τρία πακέτα. Η τιμή του  Value έχει μειωθεί. Είναι το Variety . Το Σπροτς Πλας ενσωματώθηκε σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε Σούπερ. Προσφέρεται σε ενιαία τιμή. Ένας που είχε το Σπορτ Πλας πλήρωσε 56 ευρώ και τώρα πληρώνει 45 ευρώ».

Για τις αντιδράσεις ότι ο ΟΤΕ δείχνει όλα τα παιχνίδια:

«Ο ΟΤΕ έχει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα που έχουμε εμείς και δεν έχει επιλογή να δείξει όλα τα παιχνίδι η ώρα 5. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει αυτό».

Για τον περιορισμό των 29 αγώνων για κάθε ομάδα:

«Είναι φετινή αυτή η αλλαγή για εμάς. Προηγουμένως δεν είχαμε περιορισμό, θα μπορούσαμε να δείξουμε όλα τα κανάλια».

Για το κόστος του πακέτου:

«Το ελάχιστο που μπορεί κάποιος να πληρώσει είναι μεταξύ 70-75 ευρώ. Δεν θα βρείτε στην Ευρώπη πιο φθηνό πακέτο. Εκτός από το Ισπανικό και το Κύπελλο Αγγλίας, κατά βάση έχουμε όλα τα άλλα. Καλύπτουμε όλο το φάσμα του αθλητισμού. Οι μόνες χώρες που είναι πιο φθηνές, είναι οι χώρες της Βαλτικής και αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν το βάρος του ποδοσφαίρου».

Αναδημοσίευση: sportfm.com.cy

Autoremarketing

Bet on Alfa