ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠαράδειγμα προς... μίμηση

Παράδειγμα προς… μίμηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ/Sentragoal

Bet on Alfa

Πριν από δύο εβδομάδες, με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, έδειξε πως έχει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Ούτε η βαθμολογική διαφορά, ούτε οι φετινοί στόχοι των δύο ομάδων, ούτε οι προϋπολογισμοί τους είναι στοιχεία που μπορούν να τη χρίσουν ως αουτσάιντερ.

Η Ομόνοια, λοιπόν, με φάρο εκείνο το καταπληκτικό 45λεπτο στις 28 Φεβρουαρίου, θέλει σήμερα να μην αφήσει στη μέση τη δουλειά και να φύγει από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς. Η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής, από την ΑΕΚ, την έριξε στην 4η θέση στο -3 από την 3η και μόλις στο +1 από την 5η θέση.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και όσο σημαντικό (από βαθμολογικής πλευράς) είναι το παιχνίδι για τον ΑΠΟΕΛ, άλλο τόσο είναι και για τους πράσινους. Συνεπώς, για να παραμείνουν εντός τροχιάς του ρεαλιστικού στόχου τους, που είναι η θέση πίσω από τους δύο πρωτοπόρους, κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη δεν θα τους αφήσει ικανοποιημένους. Άστε που σε τέτοια ντέρμπι το γόητρο παίζει (επίσης) μεγάλο ρόλο, ενώ το γεγονός ότι οι τρεις κερκίδες του γηπέδου θα είναι «ντυμένες» στα πράσινα αποτελεί για τους ποδοσφαιριστές έξτρα κίνητρο.

Ο Κώστας Καϊάφας γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά τον αντίπαλο, αφού πέρα από τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, πήρε ακόμη μία γεύση στο ματς της Τετάρτης για το κύπελλο.

Ξέρει, δηλαδή, τι θα πρέπει να προσέξει και πού να χτυπήσει η ομάδα του για να είναι αυτή η θριαμβεύτρια στο τέλος της ημέρας. Η μέτρια, δε, εμφάνιση στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, τον υποχρεώνει να προβεί σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιλογή του Αντρέ Σκέμπρι, ο οποίος θα πάρει θέση βασικού στην τριάδα της επίθεσης, για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο Μαλτέζος αναμένεται να εκτοπίσει τον Άντραζ Κιρμ από το αριστερό άκρο και μαζί με τους Κριστοβάο Ράμος (δεξιά) και Ροβέρτο Γκαρθία (κορυφή) να αποτελέσουν τη γραμμή κρούσης του «τριφυλλιού».

Από εκεί και πέρα, ο Γιωργαλλίδης θα είναι σίγουρα κάτω από την εστία με τους Μαργκάσα (αριστερά), Λεάντρο, Ρούνε (κεντρικοί αμυντικοί), Λομπζιανίτζε (δεξιά) να αποτελούν την τετράδα της άμυνας και τους Γκουλόν, Οικονομίδη και Ασίς την τριάδα της μεσαίας γραμμής.

Οι Ρενάτο Μαργκάσα και Γιώργος Οικονομίδης βρίσκονται στο όριο κίτρινων καρτών και αν δεχθούν σήμερα ακόμη μία, τότε θα απουσιάσουν από το αμέσως επόμενο παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση. Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει πέντε και ο 23χρονος μέσος τρεις.

Autoremarketing

Bet on Alfa