ΑρχικήDaily NewsΠροβληματίζει η απουσία χορηγού

Προβληματίζει η απουσία χορηγού

 

H κατάλευκη στολή, σίγουρα εντυπωσίασε στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης. Η απουσία χορηγού ωστόσο, προβλημάτισε ακόμα περισσότερο.

Bet on Alfa

Η συμφωνία με την CYTA για το χορηγικό πακέτο της επίσημης στολής, ολοκληρώθηκε από τον περασμένο Μάιο. Και μιλούμε για μια συμφωνία, η οποία είχε ταθεί σε ισχύ εδώ και μια εξαετία. Το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό, παρά το γεγονός ότι η Διοίκηση του σωματείου γνώριζε ότι η CYTA θα αποχωρούσε ως σπόνσορας από την στολή, δεν βρέθηκε υπαλλακτική λύση, αποδεικνύει σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η αγορά σήμερα! Πρακτικά αυτό σημαίνει απώλεια εισοδήματος περί των 300,000 ετησίως. Με την ολοκλήρωση και του δεύτερου συμβολαίου, για την τηλεοπτική μετάδοση και των Ευρωπαϊκών αγώνων από την Cytavision, η απώλεια εισοδήματος ενδέχεται ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο!     

Το Κυπριακό ποδοσφαιρικό προϊόν, βρίσκεται σε ‘ελεύθερη πτώση’. Τα σωματεία βιώνουν την ολοκληρωτική απαξίωση του αθλήματος, απόρροια της αδιαφάνειας, της εσωστρέφειας αλλά και της παρακμής του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Την ώρα που η καριέρα του Κωστάκη Κουτσοκούμνη εκτοξεύεται, το Κυπριακό ποδόσφαιρο βιώνει μια τεράστια κρίση αξιών.

Καμιά σοβαρή ιδιωτική εταιρεία, δεν θα επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Τι πραγματικά έχει να κερδίσει από αυτό; Από την άλλη, οι ημικρατικοί οργανισμοί, βιώνουν μια τεράστια οικονομική κρίση. Αλλά ακόμα και να είχαν τα κεφάλαια, υπάρχει κάποιος λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι θα ‘σπόνσαραν’ την ΟΜΟΝΟΙΑ; Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δηλαδή, με τον Χάρη Γεωργιάδη στο πηδάλιο του υπουργείου των Οικονομικών, θα βοηθούσαν το σωματείο;

Προς τα πού λοιπόν, πρέπει να στραφεί η ομάδα; Η ΟΜΟΝΟΙΑ, την δεδομένη χρονική στιγμή, έχει μόνο ένα αξιόπιστο στρατηγικό ‘εταίρο’. Και αυτός δεν είναι άλλος από την PrimeTel, που αποτελεί τον πιο έμπιστο μας συνεργάτη, από το 2013. O Αντώνης Τζιωνής και οι συνεργάτες του στο ΔΣ, πρέπει να βρουν τους τρόπους, ώστε η συνεργασία αυτή να πάρει μια νέα ώθηση, μια νέα δυναμική!

Τα τελευταία χρόνια, η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να αγνοεί τις συνέπειες της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο. Το γεγονός δηλαδή, ότι πρώτα και κύρια, τα εισοδήματα του σωματείου θα έπαιρναν την κατιούσα, όχι μόνο λόγω απώλειας εισοδημάτων από χορηγίες και τηλεοπτικά αλλά και λόγω της μείωσης τόσο στις πωλήσεις των διαρκείας, όσο και της παρουσίας του κόσμου μας στο γήπεδο. Η κρίση, έπληξε πρώτα και κύρια τα λαϊκά στρώματα και κατά συνέπεια τους οπαδούς μας.

Το γεγονός αυτό, απουσίασε με εμφαντικό τρόπο και κατά την διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας για ανάδειξη του νέου ΔΣ. Κανένας από τους δύο συνδυασμούς, δεν ανάδειξε το ζήτημα αυτό. Και το μεγάλο ερώτημα είναι πως μπορείς να εκσυγχρονιστείς και να προσλάβεις και άλλους επαγγελματίες, όταν τα εισοδήματα σου συρρικνώνονται και έχεις και ένα τεράστιο χρέος να εξυπηρετήσεις…

Χρειάζεται να εκπονηθεί ένα ΝΕΟ ολοκληρωμένο πλάνο, το οποίο να στοχεύσει πρώτα και κύρια στην αύξηση της παρουσίας του κόσμου μας στα γήπεδα. Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά. Τα παιδικά εισιτήρια, πρέπει να παραχωρούνται απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς. Η δικαιολογία περί εκμετάλλευσης τους από μικρές εξαιρέσεις, πρέπει να εκλείψει. Ο έλεγχος μπορεί και πρέπει να γίνει πιο σχολαστικός. Τα παιδιά θα φέρουν στο γήπεδο γονείς, φίλους, συγγενείς. Αλλά το πιο σημαντικό, θα γαλουχηθούν στην ιδέα και τις αξίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Όσον αφορά τα ‘χορηγικά πακέτα’, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι οι χορηγίες θα έρθουν, όταν βρούμε τρόπους να ανταποδίδουμε αυτά που παίρνουμε. Οι εταιρείες δεν έχουν πλέον ‘λεφτά για πέταμα’. Η εποχή της επίπλαστης ευμάρειας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η Διοίκηση λοιπόν και ιδιαίτερα το τμήμα Μάρκετινγκ, πρέπει να στρωθούν στην δουλειά. Μια ιδέα θα μπορούσε να είναι, η προσφορά χορηγίας του μπροστινού μέρους της φανέλας, μόνο για την Ευρώπη. Για ένα σαφώς μικρότερο ποσό. Να μην χάνονται Ευρωπαϊκά παιχνίδια, χωρίς παρουσία χορηγού! 

Και κάτι τελευταίο. Και αρκούντως σημαντικό. Αν δεν υπάρξει ενότητα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, αν δεν βάλουμε τέλος στην εσωστρέφεια και στον άκρατο λαϊκισμό, μην αναμένετε να μπορέσουν να υλοποιηθούν τα πιο πάνω. Κανένας σοβαρός επιχειρηματίας, δεν θα θελήσει να συνδέσει είτε το δικό του όνομα, είτε τις εταιρείας του, με ένα σωματείο για το οποίο ακούονται σημεία και τέρατα. Και αυτό δεν αποτελεί επιχείρημα του omonoia24. Αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουμε εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα…

Autoremarketing

Bet on Alfa