ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΧΑΝΣ ΧΟΥΓΚΕΝΧΟΥΙΖΕΝ (1955-1957)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: ΧΑΝΣ ΧΟΥΓΚΕΝΧΟΥΙΖΕΝ (1955-1957)

ΧΑΝΣ ΧΟΥΓΚΕΝΧΟΥΙΖΕΝ
Περίοδος: 1955-1957
Παιχνίδια: 32

Bet on Alfa

Ο Αυστριακός προπονητής ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Έμεινε στη θέση του για δύο συναπτές αγωνιστικές περιόδους (1955-1957) και καθοδήγησε τους ποδοσφαιριστές μας σε 32 παιχνίδια.

Φέρνοντας τεχνογνωσία από την Ευρώπη, έδωσε έμφαση στην τεχνική και αγωνιστική προσωπικότητα της ομάδας. Μεγάλος του αντίπαλος υπήρξε η πολιτική κατάσταση της εποχής που αποσυντόνιζε το κλίμα στην ομάδα και έκανε το έργο του αρκετά δύσκολο.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ολλανδική Χίλφερσουμ και την Αυστριακή Ορτ-Μεν, την οποία προπόνησε για μικρό χρονικό διάστημα. Στην συνέχεια εντάχθηκε στην σχολή προπονητών της Βιέννης αποφοιτώντας το 1955, λίγους μήνες πριν αναλάβει την ΟΜΟΝΟΙΑ. Μετά την αποχώρησή του από την ομάδα μας, ανέλαβε τον ΑΠΟΕΛ και στη συνέχεια την ΑΫΜΑ.

Στις πρώτες δυο δηλώσεις ως προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Διαπίστωσα πως οι ποδοσφαιριστές παίζουν γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Σπαταλούν όμως δυνάμεις και τροφοδοτούν συνεχώς τους πλάγιους επιθετικούς, κάτι που σημαίνει πως αποφεύγεται το κάθετο παιχνίδι που είναι αποτελεσματικότερο».

Ο Χουγκενχούιζεν γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1921.

Autoremarketing

Bet on Alfa