ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΠότε θα γίνουν και τι ισχύει στις επερχόμενες εκλογές!

Πότε θα γίνουν και τι ισχύει στις επερχόμενες εκλογές!

Το Δ.Σ δεν έχει ακόμα λάβει απόφαση ως προς το πότε θα γίνει η εκλογική συνέλευση του σωματείου.

Bet on Alfa

 Με βάση το καταστατικό η τακτική εκλογική συνέλευση πρέπει να γίνει μέσα στο Μάιο (άρθρο 50).

 Επίσης πρέπει να δοθεί δεκαπενθήμερη προθεσμία από το Δ.Σ. (άρθρο 51).

 Δεδομένου ότι 22 Μαΐου 2016 θα γίνουν βουλευτικές εκλογές, οι μόνες εναλλακτικές ημερομηνίες είναι το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαΐου 2016. Βεβαίως οι εκλογές μπορούν να οριστούν και οποιαδήποτε άλλη μέρα. Δεν είναι ανάγκη να είναι Σαββατοκύριακο. Λόγω του ότι όμως το Σαββατοκύριακο βολεύει τον κόσμο οι εκλογικές συνελεύσεις συνήθως ορίζονται είτε Σάββατο είτε Κυριακή. Συνεπώς με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει μέχρι τις 13 Μαΐου 2016 να προκηρυχθούν οι εκλογές.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να είναι υποψήφιος θα πρέπει να υποβάλει την  υποψηφιότητα του οκτώ μέρες (8 πλήρη 24ωρα) πριν την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης γραπτώς. Επίσης η πρόταση για συμπερίληψη στον κατάλογο των υποψηφίων θα πρέπει να υποστηρίζεται από δύο μέλη του Σωματείου.

 Δικαίωμα ψήφου στις Συνελεύσεις έχουν όλα τα τακτικά μέλη νοουμένου ότι έχουν συμπληρώσει 3 μήνες και έχουν  εκπληρώσει  όλες  τις υποχρεώσεις τους και έχουν πληρώσει τις συνδρομές μέχρι τον προηγούμενο μήνα πριν την Συνέλευση δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο 2016.

 Με βάση το άρθρο 53 του καταστατικού , οποιοδήποτε μέλος μπορεί να εγγράψει θέμα  στην  Ημερήσια  Διάταξη  της  Τακτικής Συνέλευσης νοουμένου ότι ζητά τούτο γραπτώς από το Δ.Σ. 3 μέρες πριν την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της. Ο τελικός λόγος όμως αν θα εγγραφεί το θέμα ανήκει το στο Δ.Σ. Αν τουλάχιστον 1/3 των μελών ζητήσουν γραπτώς την εγγραφή κάποιου θέματος τότε το Δ.Σ. υποχρεούται να το εγγράψει.

 Σημειώνουμε ότι πέραν από τον Μιχάλη Ιορδάνους του συνδυασμού Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ, μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα άλλες υποψηφιότητες.

Autoremarketing

Bet on Alfa