ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣοβαρές καταγγελίες του Χρίστου Σκαπούλλη για τον Γιώργο Κούμα

Σοβαρές καταγγελίες του Χρίστου Σκαπούλλη για τον Γιώργο Κούμα

Με ανοικτή του επιστολή που έχει ως τίτλο «ο πρόεδρος της ΚΟΠ ενώπιον των ευθυνών του», ο πρώην διεθνής διαιτητής και παρατηρητής Χρίστος Σκαπούλλης αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για τον ρόλο των σωματείων στη στελέχωση της Επιτροπής Διαιτησίας, για τις σχέσεις των διαιτητών με τις ομάδες, ενώ θίγει και το θέμα των ατζέντηδων.

Bet on Alfa

Επίσης, αναφέρεται σε σχέσεις της διαιτησίας με στοιχηματικές δραστηριότητες, κατηγορία που, όπως γίνεται αντιληπτό, οφείλουν οι αρχές και η ΚΟΠ να διερευνήσουν αμέσως.

Επιπλέον, κατηγορεί τον πρόεδρο της ΚΟΠ Γιώργο Κούμα ότι στόχος του ήταν να ελέγξει τα πάντα με τον νόμο της σιωπής.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Είναι φρόνιμο να μελετήσουμε το παρελθόν με στόχο πάντοτε ένα καλύτερο πρόσωπο της διαιτησίας και του ποδοσφαίρου μας.

Συνεργάστηκα με δύο προέδρους της ΚΟΠ.  Ο κ Μάριος Λευκαρίτης με λίγα λόγια ήταν ένας άξιος πρόεδρος, σωστός ηγέτης με τεράστιες επιτυχίες και κυρίως με μία λέξη ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο αείμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης διαδέχθηκε τον κ Μάριο Λευκαρίτη με τις τόσες επιτυχίες του. Είχε τρομερές ικανότητες, προσπάθησε να επιτύχει, πέτυχε πολλά, μπορούσε περισσότερα, αλλά ανασταλτικός παράγοντας ήταν οι συνεργάτες που επέλεξε οι οποίοι τώρα τον ξέχασαν.

Τώρα ο κ. Γιώργος Κούμας προσπάθησε με βαρύγδουπες δηλώσεις να πείσει όλους μας ότι θα ξεχάσει το παρελθόν και ότι θα μας δείξει νέο πρόσωπο. Δυστυχώς απογοητευτήκαμε πολύ νωρίς.

Βασικός του στόχος ήταν να ελέγξει τα πάντα, κάτι το αντιπαραγωγικό.  Το πέτυχε διότι επέβαλε το νόμο της σιωπής. Ο καταρτισμός της νέας Επιτροπής Διαιτησίας μιλά από μόνη της.  Είναι ορθό προς το παρόν να μην ενημερώσω τον γνήσιο κόσμο του ποδοσφαίρου για τις επεμβάσεις των σωματείων. Ούτε και για την απελπιστική κατάσταση στο Σύνδεσμο Διαιτητών, θα το πράξω όταν χρειαστεί.

Θέλω όμως να παρακαλέσω την ηγεσία της ΚΟΠ να ασχοληθεί με το θέμα των σχέσεων των Διαιτητών με παράγοντες Σωματείων, με το θέμα των ατζέντηδων, με το θέμα των σχέσεων της διαιτησίας με στοιχηματικές δραστηριότητες, με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά διαιτητών όταν αντιπροσωπεύουν την Ομοσπονδία στο εξωτερικό και το θέμα της ξαφνικής απόλυσης των διαιτητών από τις εργασίες τους.

Δεν θα επεκταθώ επιφυλαττόμενος να το πράξω όταν χρειαστεί. Επιθυμώ επίσης να κάνω μια επισήμανση στον πρόεδρο της ΚΟΠ.  Το πρωτάθλημα θα είναι πολύ δύσκολο και πρέπει τα παρασκήνια να μπουν στο περιθώριο. Αν θέλει να νιώσει ήσυχος ας δείξει το νέο του πρόσωπο.  Διαφορετικά διαιτησία και ποδόσφαιρο θα πάρουν τον κατήφορο.  Και ένοχοι θα είναι και τα σωματεία τα οποία γνωρίζουν αλλά σιωπούν.

Εύχομαι αυτά να μην αρχίσουν πολύ σύντομα να φωνάζουν.  Θα είναι όμως αργά!  Η ΚΟΠ ας προβληματιστεί.  Ας ακούσει και κάποιους οι οποίοι δεν υπακούουν στον νόμο της σιωπής».

Autoremarketing

Bet on Alfa