ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣούπερ Μέσι, με το δεξί η Μπάρτσα (video)

Σούπερ Μέσι, με το δεξί η Μπάρτσα (video)

O Mέσι ξεκλείδωσε την άμυνα της Αλαβές και η Μπαρτσελόνα με το 3-0 μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα. Με τη σφραγίδα του Αργεντίνου οι Καταλανοί ξεπέρασαν τα 6000 γκολ στην Ισπανία.

Bet on Alfa

Δυο γκολάρες, δυο δοκάρια και ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ορεξάτος στη La Liga. Με τη σφραγίδα του Αργεντίνου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 της Αλαβές και για 10η σερί σεζόν μπαίνει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Οι Καταλανοί έφτασαν τα 6002 γκολ (μόνο η Ρεάλ έχει 6041) στην Ισπανία και ο Μέσι έχει πετύχει τα 385 τέρματα. Ο Βαλβέρδε έφτασε τα 700 ματς ως προπονητής και ο Σουάρες τα 200 ως παίκτης της Μπάρτσα.

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Αλαβές και μόλις στο 3ο λεπτό έκανε αισθητή την παρουσία της, αλλά το διαγώνιο του Μέσι πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν και η καλύτερη προσπάθεια των Καταλανών για το επόμενο μισάωρο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικά στημένοι, είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους, αμύνονταν μαζικά, κάνοντας δύσκολο το έργο της Μπαρτσελόνα. Τι και αν η κατοχή για την ομάδα του Βαλβέρδε άγγιξε το 80%, δεν μπόρεσε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο ρυθμός των Καταλανών ανέβηκε μετά το μισάωρο, αλλά ο Ντεμπελέ σε δυο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Στο 38′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ, το οποίο όμως τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό αργότερα ο 21χρονος Γάλλος βρέθηκε τετ α τετ, αλλά προέβη σε ακόμα ένα άσχημο τελείωμα. Ο Ντεμπελέ έκλεισε το ημίχρονο με ακόμα μια χαμένη ευκαιρία, μιας και το πλασέ πριν τον Μέσι ήταν άστοχο. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν το ημίχρονο με έντεκα τελικές, αλλά μόνο δυο εντός στόχου!

Ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Κουτίνιο στη θέση του Σεμέδο, γέμισε τον άξονα και οι Καταλανοί είχαν περισσότερη όρεξη. Βέβαια, η Αλαβές ήταν εξαιρετική ανασταλτικά, δεν άφηνε τους Καταλανούς να απειλήσουν, αλλά όλα αυτά μέχρι το 64′. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ και ο Μέσι με πανέξυπνη εκτέλεση, πέρασε τη μπάλα κάτω από το τείχος και πέτυχε το 1-0! Αξίζει να σημειωθεί, πως ήταν το Νο 6000 γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα για τους Καταλανούς! Οι Καταλανοί πήραν μπρος, πίεσαν και δυο λεπτά αργότερα, ο Αργεντίνος σταρ είδε το εκπληκτικό πλασέ του να βρίσκει το δοκάρι! Στο 73′ ο Σουάρες ήταν αυτός που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Πατσέκο σωστά τοποθετημένος κράτησε την ομάδα του «ζωντανή». Ο Βαλβέρδε πέρασε τον Αρτούρ στο ματς, ο Κουτίνιο βρέθηκε στη θέση του Ντεμπελέ κι έκανε τη διαφορά. Στο 83′ ο Βραζιλιάνος είδε την αντίπαλη άμυνα να ανοίγει και με υπέροχο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Το φινάλε πάντως ανηκε στον Μέσι, ο οποίος στις καθυστερήσεις κι έπειτα από ασίστ του Σουάρες πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Αργεντίνος στόπαρε εξαιρετικό και με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 3-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως ντεμπούτο έκανε και ο Βιδάλ, ο οποίος πέντε λεπτά πριν το τέλος πήρε τη θέση του Μπουσκέτς.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Αλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Σεμέδο (83′ Κουτίνιο), Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85′ Βιδάλ), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ ( 77′ Αρτούρ)

Αλαβές: Πατσέκο, Λάγκαρντια, Μαριπάν, Ντουέρτε, Μαρτίν, Γουακάσο, Γκαρθία, Τόρες (68′ Μαρίν), Ιμπάι, Γιόνι (68′ Μπαστόν), Σομπρίνο (71′ Μπούργκι)

  Πηγή:gazzetta.gr
Autoremarketing

Bet on Alfa