ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΣτρατηγικός σχεδιασμός... Η φιλοσοφία του που βρίσκομαι για να...

Στρατηγικός σχεδιασμός… Η φιλοσοφία του που βρίσκομαι για να ξέρω που πάω!

Η χθεσινή ανακοίνωση διορισμού Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού από την ΟΜΟΝΟΙΑ Ποδόσφαιρο μας έδωσε τροφή για έρευνα γύρω από την φιλοσοφία της ύπαρξης αυτού του πόστου.

Bet on Alfa

Συνηθίσαμε να συναντάμε τον όρο στρατηγικός σχεδιασμός στον τομέα των business και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια για την επιτυχία των Εταιρειών. Προφανώς όμως και ένας οργανισμός όπως μία ποδοσφαιρική ομάδα, που δουλεύει σε μοντέλο Εταιρείας, με επενδυτή και διαχειρίζεται εκατομμύρια, επίσης χρειάζεται στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο κύριος Σταύρος Παπασταύρου έχει ρίξει στην ΟΜΟΝΟΙΑ αρκετά εκατομμύρια, περισσότερα από αυτά που υπολόγιζε να δώσει μέχρι στιγμής, θέλοντας να μετατρέψει την ομάδα σε ένα οργανισμό που να δουλεύει σαν γρανάζι άψογα και σε επαγγελματικά πρότυπα. Από το πρώτο κιόλας εξάμηνο όμως, σίγουρα είδε ότι υπάρχουν αρκετές αδυναμίες στο όλο εγχείρημα και ως άνθρωπος των business θα έχει καταλάβει ότι δεν γίνεται και η καλύτερη διαχείριση του οργανισμού που λέγεται ΟΜΟΝΟΙΑ.

Προφανώς ο συγκερασμός αγωνιστικών επιτυχίων μαζί με ταυτόχρονη αύξηση εσόδων στην ΟΜΟΝΟΙΑ είναι κάτι που φυσιολογικά απασχολεί τον κ. Παπασταύρου και υπό αυτά τα δεδομένα ίσως να πάρθηκε και η απόφαση για πρόσληψη διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού.

Είναι κάποια παγκόσμια στατιστικά που δεν μπορείς να τα αγνοήσεις:

85% του management των Εταιρειών δαπανούν λιγότερο από 1 ώρα το μήνα σε ζητήματα στρατηγικής

90% των καλά διαμορφωμένων στρατηγικών αποτυγχάνουν λόγω κακής εκτέλεσης

60% των οργανισμών δεν συνδέουν τις στρατηγικές τους προτεραιότητες με τον προϋπολογισμό τους

95% των εργαζομένων των εταιρειών δεν γνωρίζουν είτε δεν κατανοούν την στρατηγική του οργανισμών τους.

Ο καθορισμός και η υλοποίηση της στρατηγικής ενός οργανισμού περνάει μέσα από τον σωστό σχεδιασμό. Προκειμένου να καθορίσει πού πηγαίνει, ο οργανισμός πρέπει να γνωρίζει ακριβώς πού βρίσκεται. Τότε προσδιορίζει που θέλει να πάει και πώς θα φτάσει εκεί.

Σε πολλούς οργανισμούς, αυτό θεωρείται ως μια διαδικασία που καθορίζει που πηγαίνει ένας οργανισμός πέρα από το επόμενο έτος ή – συνηθέστερα – σε 3 έως 5 χρόνια (μακροπρόθεσμα), αν και μερικές εταιρείες επεκτείνουν το όραμά τους στα 20 χρόνια. Προφανώς στην περίπτωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ενδιαφέρουν και τα δύο τον κύριο Παπασταύρου καθώς η συμφωνία με ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πολυετής και δεν θέλει να βαδίσει στην τύχη.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ σημερα βρίσκεται σε κακή αγωνιστική πορεία που σε συνδυασμό με το μέτρο ταυτοποίησης καθώς και τη φυγή της Θύρας 9 σίγουρα στερείται αρκετά εσόδων. Ταυτόχρονα με το σωστό σχεδιασμό στο αγωνιστικό κομμάτι θα πρέπει να γίνει και σχεδιασμός εισροής φρέσκου χρήματος με σύναψη συμφωνιών με Εταιρείες καθώς και με διαμόρφωση δραστηριότητας τέτοιας που θα αυξήσει τα έσοδα.

Για το πόστο του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού έχει επιλεκτεί ο Νίκος Χαραλαμπίδης ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας και πρώην πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Ο Νίκος Χαραλαμπίδης έχει και την εποπτεία των ακαδημιών από πλευράς ΔΣ κάτι που προφανώς θα βοηθήσει τα μέγιστα και στο στόχο για αξιοποίηση των ταλέντων στο άμεσο μέλλον.

Autoremarketing

Bet on Alfa