ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΣύσκεψη με φόντο το VAR στην Κύπρο!

Σύσκεψη με φόντο το VAR στην Κύπρο!

Σε συνέχεια της απόφασης της ΚΟΠ για εφαρμογή του συστήματος VAR υπεύθυνοι από την IFAB και τη FIFA προσκλήθηκαν και ήρθαν στην Κύπρο για λεπτομερή ανάλυση του πλάνου εφαρμογής του συστήματος.

Bet on Alfa

Κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας τους, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ αλλά και τα στελέχη της Ομοσπονδίας που αποτελούν την ομάδα που ορίστηκε για την εφαρμογή του συστήματος.

Στην Κύπρο από πλευράς IFAB (International Football Association Board), που καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, παραβρέθηκε ο κ. Dirk Schlemmer, και από πλευράς FIFA οι κ.κ Bhaveshan Moorghen από το τμήμα τεχνολογίας – καινοτομίας και Mike Van Der Roest, υπεύθυνος για το πρόγραμμα VAR της FIFA.

Ο Mike Van Der Roest παρουσίασε στους εκπαιδευτές της ΚΟΠ το σχετικό πρωτόκολλο και ανέπτυξε επίσης τον τρόπο εκπαίδευσης για τους διαιτητές μας.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτών μας θα συνεχιστεί από ειδικούς της FIFA για να μπορέσουν να μεταφέρουν τις γνώσεις και να εκπαιδεύσουν σωστά τους διαιτητές μας ενόψει της εφαρμογής του συστήματος στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των διαιτητών μας, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τη FIFA για την πρόοδο τους και η τελική έγκριση για τους πρώτους διαιτητές που θα συμπεριληφθούν σε αγώνες με εφαρμογή VAR, θα δοθεί από την ίδια τη FIFA.

Η πορεία της προεργασίας για εφαρμογή του VAR είναι πολύμηνη και θα περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Προηγήθηκε συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Κατάρ και συνεχίστηκε στην Κύπρο με τις συναντήσεις και την ανάλυση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΠ στις 29-30 Ιουλίου, στην παρουσία των εκπροσώπων από IFAB και FIFA.

Autoremarketing

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Bet on Alfa