ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤεράστιο ντέρμπι και το Λονδίνο στα Μπλέ (Βίντεο)

Τεράστιο ντέρμπι και το Λονδίνο στα Μπλέ (Βίντεο)

Ενα εντυπωσιακό λονδρέζικο ντέρμπι βάφτηκε στα… Μπλε! Η Τσέλσι είδε την Αρσεναλ να κάνει την ανατροπή, αλλά είχε τον τρόπο να κερδίσει (3-2) και να κάνει το δυο στα δυο στην Premier League!

Bet on Alfa

Ενα εντυπωσιακό ντέρμπι, με γκολ, φάσεις, πάθος και θέαμα! Τσέλσι και Αρσεναλ για ένα ημίχρονο ήταν εντυπωσιακές από τη μέση και μπροστά, πέτυχαν τέσσερα γκολ κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα. Η είσοδος του Αζάρ στην επανάληψη άλλαξε το σκηνικό, οι Μπλε είχαν ουσία και πήραν το δεύτερο τρίποντο στη σεζόν. Αντίθετα, οι Κανονιέρηδες μετρούν δυο ήττες στην έναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 1992-93!

Φουλ πίεση με το καλημέρα της αναμέτρησης η Τσέλσι, η οποία είδε τον Πέδρο στο 3ο λεπτό να έχει ένα καλό σουτ. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη φάση του ματς ήταν για την Αρσεναλ, ο Οζίλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά… κατάφερε να αστοχήσει. Αντίθετα, οι Μπλε είχαν ουσία και στην επόμενη φάση άνοιξαν το σκορ. Στο 9′ ο Αλόνσο έδωσε υπέροχη ασίστ στον Πέδρο, ο οποίος με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, αλλά το σουτ του Μπάρκλεϊ πέρασε άουτ.

Ιδιο σκηνικό λίγο αργότερα, μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους Κανονιέρηδες, γκολ για τους Μπλε! Στο 19′ ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν από την πάσα του Μπεγιερίν έστειλε από κοντά τη μπάλα άουτ. Σττο επόμενο λεπτό, ο Μοράτα έκανε δύσκολη τη ζωή του Μουστάφι και με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0. Ηταν το πρώτο τέρμα του Ισπανού από τον Δεκέμβρη του 2017!

Κι όμως οι Κανονιέρηδες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα, κάλυψαν τα κενά στην άμυνα, έκλεισαν χώρους  και με διαδοχικές πλαγιοκοπήσεις έβαλαν δύσκολα στους Μπλε. Ο Μχιταριάν στο 31′ έχασε τεράστια ευκαιρία, αλλά δεν… επηρεάστηκε! Εξι λεπτά αργότερα, ο Ιβόμπι έκανε την πάσα και ο Αρμένιος με υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέπα. Οι παίκτες του Εμερι είχαν πάρει τον έλεγχο, έπαιζαν αρκετά από την πλευρά του Αλόνσο κι εκμεταλλεύθηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο την έλλειψη αλληλοκάλυψης των Μπλε. Ετσι, στο 41′ ο Μχιταριάν βρήκε ιδανικά τον Ιβόμπι και ο τελευταίος έφερε το ματς στα ίσα. Χαρακτηριστικό είναι πως η ομάδα του Εμερι είχε πέντε τελικές από το κουτί έπειτα από πλαγιοκοπήσεις, αλλά σε δυο από αυτές Ομπαμεγιάνγκ (43′) και Ιβόμπι (45′) δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή!

Ο ρυθμός στην επανάληψη έπεσε, οι δυο ομάδες έριξαν περισσότερο βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και απέφυγαν τα ρίσκα. Οι Μπλε ήταν πιο απειλητικοί, αλλά στο 52′ ο Παπασταθόπουλος με εντυπωσιακή τοποθέτηση στο σουτ του Καντέ έσωσε την ομάδα του. Κόβασιτς και Αζάρ πήραν θέση στο 60ο λεπτό και οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους. Στο 78′ ο Καντέ πρόλαβε τον Σωκράτη, αλλά η κεφαλιά πέρασε άουτ. Όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η λύτρωση για τους Μπλε. Σούπερ η πάσα του Αζάρ, πετάχτηκε ο Αλόνσο και διαμόρφωσε το 3-2. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν τα κενά στην άμυνα της Αρσεναλ και είχαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για ένα τέταρτο γκολ, αλλά τόσο ο Αζάρ όσο και ο Ζιρού απέτυχαν να σκοράρουν!

Τσέλσι (Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Νταβίντ Λουίζ, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (60′ Κόβασιτς), Πέδρο, Μοράτα (75′ Ζιρού), Γουίλιαν (61′ Αζάρ)

Άρσεναλ (Εμερι): Τσεχ, Μπεγερίν, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Μονρεάλ, Τζάκα (45′ Τορέιρα), Γκεντουζί, Μχιταριάν, Οζίλ (68′ Ράμσεϊ), Ιβόμπι (75′ Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ

 

Autoremarketing

Bet on Alfa