ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤεσσάρα η Αρσεναλ, με το αριστερό η ΑΕΚ

Τεσσάρα η Αρσεναλ, με το αριστερό η ΑΕΚ

Στο ρελαντί η Αρσεναλ επικράτησε 4-2 της Βόρσκλα στο Λονδίνο κι έδειξε τις άγριες διαθέσεις της. Εντός έδρας ήττα 1-0 από τη Ζυρίχη για την ΑΕΚ, συντριβή στο Ζάγκρεμπ για τη Φενέρ.

Bet on Alfa

Χαλαρά η Αρσεναλ, με το δεξί η Σπόρτινγκ!
Τα βρήκε δύσκολα μόνο για ένα ημίχρονο η Αρσεναλ κόντρα στη Βόρκλα, ωστόσο με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη επικράτησε χαλαρά των Ουκρανών με 4-2 στο Λονδίνο. Νίκη… ρεκόρ για τον Εμερι, ήταν η 32η στο Europa League, περισσότερες από κάθε άλλον στη διοργάνωση. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 32΄, ο Μκιταριάν έκανε τρελή κούρσα, μοίρασε σωστά στον Ιβόμπι κι από δική του σέντρα ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το 1-0. Με την έναρξη του β’ μέρους η Άρσεναλ βρήκε δίχτυα, όταν από σέντρα του Αρμένιου, ο Γουέλμπεκ με κεφαλιά πέτυχε το 2-0, ενώ στο 58’ ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, εκτελώντας με πλασέ εκτός περιοχής. Ο Οζίλ μπήκε στο 57ο λεπτό και στο 74′ σημείωσε το 4-0. Η Αρσεναλ κατέβασε ταχύτητα, άφησε πολλά κενά και οι Ουκρανοί μείωσαν με γκολ των Τσεσνάκοβ στο 76΄και του Σάρπαρ στις καθυστερήσεις.

Η Σπόρτινγκ ίδρωσε κόντρα στην Κάραμπακ, ωστόσο είχε την ποιότητα, αλλά και την ουσία για να «καθαρίσει» το ματς και να μπει με το δεξί στον 5ο όμιλο. Κακό α’ μέρος, με τους Πορτογάλους να πιέζουν, αλλά τους Αζέρους να κρατάνε το μηδέν. Ωστόσο, στο 54΄ ο Ραφίνια κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, άφησαν κενά και ο Καμπράλ διαμόρφωσε το 2-0.

Ανατροπή για Λεβερκούζεν, με το αριστερό η ΑΕΚ!
Εξι λεπτά ήταν αρκετά για τη Λεβερκούζεν για να κάνει την ανατροπή και να φύγει με το διπλό από τη Βουλγαρία. Η Λουντουγκόρετς μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 8ο λεπτό ο Κεσέρου πέτυχε το 1-0. Οι Βούλγαροι ήταν καλύτεροι και στο 31′ ο Μαρσελίνιο σημείωσε το 2-1. Η Λεβερκούζεν μπήκε στο ματς στο 38′ με τον Χάβερτζ. Στην επανάληψη οι «ασπιρίνες» είχαν την ουσία, μείωσαν στο 63′ με τον Τέλιν και στο 69′ με τον Χάβερτζ πήραν τη μεγάλη νίκη.

Η ΑΕΚ μπήκε με το αριστερό στον 1ο όμιλο, αφού ηττήθηκε 1-0 στο ΓΣΠ από τη Ζυρίχη. Ισορροπημένο ματς, με την ΑΕΚ να έχει δυο καλές ευκαιρίες με τους Τρισκόφσκι, Γιάννου, ωστόσο οι Ελβετοί ήταν αυτοί που βρήκαν δίχτυα. Από το χέρι του Μόισοφ, ο Κολολί εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και διαμόρφωσε το 1-0. Στο τελευταίο 20λεπτο η ομάδα του Ιραόλα πίεσε τον αντίπαλο, έψαξε το γκολ ωστόσο δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα την εστία του Μπρέτσε.

Ταύροι της… Αυστρίας
Η Ζάλτσμπουργκ ήταν η μεγάλη νικήτρια στη μάχη των… Ταύρων με την Λειψία, φεύγοντας με νίκη 3-2 από την Γερμανία. Οι φιλοξενούμενοι πήραν από νωρίς σημαντικό προβάδισμα, με τον Νταμπούρ να κάνει το 0-1 στο 20’ και τον Αϊνταρά το 0-2 στο 22’! Οι αντίδραση των γηπεδούχων, που είχαν σημαντικές απουσίες, ήρθε στην επανάληψη, όταν ο Λάιμερ μείωσε στο 72΄και ο Πόουλσεν ισοφάρισε στο 82’, όμως η αντεπίθεση τελείωσε απότομα, με τον Γκούλμπραντσεν να κάνει το τελικό 2-3 στο 89’! Στο άλλο ματς του ομίλου η Σέλτικ λυτρώθηκε στο 87’, όταν ο Γκρίφιθς πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στη νίκη των Κελτών με 1-0 επί της αξιόμαχης Ρόζενμποργκ.

Αφεντικό η Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέτυχε επιβλητική εντός έδρας νίκη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ και πήρε την πρώτη θέση του ομίλου στον οποίο συμμετέχουν επίσης Σπαρτάκ Τρνάβα και Αντερλεχτ. Οι Κροάτες διέλυσαν με 4-1 τους Τούρκους με τον Χαΐροβιτς να πετυχαίνει δύο γκολ και είναι πρώτοι στην ισοβαθμία με την Σπαρτάκ, η οποία έκανε την έκπληξη και επιβλήθηκε 1-0 εντός της Αντερλεχτ με το Οραβεκ να βρίσκει δίχτυα στο φινάλε της αναμέτρησης.

Μόνο η Σλάβια
Η Σλάβια Πράγας κέρδισε την Μπορντό με 1-0 στην Τσεχία και ήταν η μοναδική ομάδα του ομίλου που πήρε τρεις βαθμούς. Οι Τσέχοι μπήκαν καλύτερα, έφτασαν στο γκολ με τον Ζρμχαλ στο 35’ και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Στην Δανία Κοπεγχάγη και Ζενίτ μοιράστηκαν τους βαθμούς, μένοντας στο 1-1. Οι Ρώσοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν με τον Μακ στο 43’, όμως στο 63’ ο Πιέρος Σωτηρίου είχε την απάντηση για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 1-1.

Τα αποτελέσματα

1ος Όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Ζυρίχη 0-1
Λουντογκόρετς – Λεβερκούζεν 2-3

2ος Όμιλος

Σέλτικ – Ρόζενμποργκ 1-0
Λειψία – Ζάλτσμπουργκ 2-3

3ος Όμιλος

Σλάβια Πράγας – Μπορντό 1-0
Κοπεγχάγη – Ζενίτ 1-1

4ος Όμιλος

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Φενέρμπαχτσε 4-1
Σπαρτάκ Τρνάβα – Άντερλεχτ 1-0

5ος Όμιλος

Άρσεναλ – Βόρσκλα 4-2
Σπόρτινγκ – Καραμπάχ 2-0

6ος Όμιλος

Ντουντελάνζ – Μίλαν 0-1
Ολυμπιακός – Μπέτις 0-0

7ος Όμιλος

Ραπίντ Βιέννης – Σπαρτάκ Μόσχας 2-0
Βιγιαρεάλ – Ρέιντζερς 2-2

8ος Όμιλος

Μαρσέιγ – Άιντραχτ 1-2
Λάτσιο – Απόλλων Λεμεσού 2-1

9ος Όμιλος

Μπεσίκτας – Σάρπσμποργκ 3-1
Γκενκ – Μάλμε 2-0

10ος Όμιλος

Σεβίλλη – Σταντάρ Λιέγης 5-1
Ακισάρ – Κρασνοντάρ 0-1

11ος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου – Αστανά 2-2
Ρεν – Γιάμπλονετς 2-1

12ος Όμιλος

ΠΑΟΚ – Τσέλσι 0-1
Βίντι – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 0-2

Διαβάστε εδώ τι έγινε στα παιχνίδια που ξεκίνησαν στις 19:55, εδώ στο παιχνίδι της Ντουντελάνζ με την Μίλαν και εδώ σε εκείνο της Βίντι με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες όλων των ομίλων.

Πηγή:Gazzetta.gr
Autoremarketing

Bet on Alfa