ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΤζέιμς, το αστραπιαίο ταξίδι για το Ολντ Τράφορντ!

Τζέιμς, το αστραπιαίο ταξίδι για το Ολντ Τράφορντ!

Χρειάστηκε λίγους μήνες για να μπει στον ποδοσφαιρικό χάρτη, ενώ ένα ματς ήταν αρκετό για να βρεθεί στη λίστα του Σόλσκιερ. Ντάνιελ Τζέιμς, η αστραπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Bet on Alfa

Η πρώτη μεταγραφή του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο κόστισε 17 εκατομμύρια λίρες. Από τις 4.000 λίρες στις 67.000 λίρες θα φτάσει το εβδομαδιαίο συμβόλαιο του Ντάνιελ Τζέιμς, με την μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποιος είναι όμως ο 21χρονος εξτρέμ που εντυπωσίασε τον Νορβηγό;

Ηταν Φεβρουάριος και το Κύπελλο βρισκόταν στον 5ο γύρο, η Σουόνσι αγωνιζόταν με την Μπρέντφορντ και μια φάση μπορεί να απεικονίσει ιδανικά τα όσα είδε ο Σόλσκιερ πάνω στον Τζέιμς. Τρεις αντίπαλοί του τον κρατούσαν και τελικά ο Κονσα δέχθηκε την κόκκινη κάρτα για ένα αντιαθλητικό φάουλ. Ο Ουαλός συμμετείχε στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του, ενώ… σόκαρε το Νησί όταν κάλυψε τα 80 μέτρα σε 8.50 δευτερόλεπτα με τη μπάλα στα πόδια του. Η πρώτη ερώτηση που δέχθηκε ο Πότερ αμέσως μετά την τεσσάρα των «Κύκνων» ήταν αν θα έφευγε το καλοκαίρι ο Τζέιμς. Η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει για τον 21χρονο εξτρέμ.

Κι όμως, λίγες εβδομάδες νωρίτερα η Λιντς είχε αποτύχει να τον πάρει με τη μορφή δανεισμού, μιας και η Σουόνσι αντιδρούσε στο θέμα της ρήτρας. Ηταν ίσως η πιο έξυπνη κίνηση μιας διοίκησης που απέτυχε να κρατήσει την ομάδα στην Premier League, αλλά και να την κάνει ανταγωνιστική στην Championship.

Βέβαια, στις πιο σωστές ενέργειες των Ουαλών είναι και η απόκτησή του από τη Χαλ το καλοκαίρι του 2014 όταν δαπάνησαν 72.000 λίρες. Βέβαια, για να καταφέρει να παίξει ο νεαρός εξτρέμ στην πρώτη ομάδα χρειάστηκε κόπος, δουλειά και μια… υπόσχεση. Ηταν δανεικός στη Σριούσμπερι όπου δεν… ακούμπησε ποτέ. Παράλληλα, μόνο… γέλιο προκαλεί τώρα η ατάκα που είχε κάνει το 2017 ο κόουτς της Σριούσμπερι, Πολ Χαρστ για τον Ντάνιελς «Δεν είμαι σίγουρος πως είναι τόσο γρήγορος. Θέλει αρκετή δουλειά…».

Τον περασμένο Αύγουστο ο μικρός έφτασε μια ανάσα από τον δανεισμό του στη Γέοβιλ, αλλά η κουβέντα του με τον Πότερ του άλλαξε όλη τη φιλοσοφία. «Θέλω μια ευκαιρία και θα αποδείξω ποιος είμαι» είπε στον κόουτς της Σουόνσι, την πήρε και μέχρι τον Οκτώβρη είχε εκτοξεύσει τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε πως μέσα σε λίγους μήνες είχε προσελκύσει όλους τους σκάουτ της Premier League. O ρυθμός του έκοβε την ανάσα. Δεν ήταν απλά… αστραπή όταν είχε χώρο, ήταν εκρηκτικός και σε μικρές αποστάσεις, με τους αντιπάλους να μην ξέρουν πότε πρέπει να τον πρεσάρουν και πότε να του δώσουν χώρο.

Αν ο αγώνας του κυπέλλου με τη Μπρέντφορντ έβαλε τον Τζέιμς στον ποδοσφαιρικό χάρτη των μεγάλων, το παιχνίδι με τη Στόουκ τον Απρίλιο τον οδήγησε στο Ολντ Τράφορντ. Το απίθανό του γκολ… ανάγκασε τον Ράιαν Γκιγκς να σηκωθεί όρθιος για να τον αποθεώσει, ενώ δυο παίκτες της αντιπάλου αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα στην προσπάθειά τους να τον εξολοθρεύσουν. «Ηταν μια από τις καλύτερες ατομικές παραστάσεις που έχω δει ποτέ» τόνισε ο Τζο Αλεν.

Ενώ η ταχύτητα του 21χρονου είναι κάτι απίθανο, υπάρχουν άλλα πράγματα που πρέπει να τελειοποιήσει και οι φίλοι της Μάντσεστερ μπορεί να χρειαστεί να είναι υπομονετικοί. Το τελείωμα του είναι ασταθές – σκόραρε έξι φορές την περασμένη σεζόν για τη Σουόνσι, αλλά θα μπορούσε εύκολα να κατέληγε σε μια ντουζίνα αν ήταν πιο ουσιαστικός – και η τελική πάσα δεν ήταν πάντοτε ανάλογη της απίθανης κούρσας που είχε προηγηθεί. Βέβαια, υπήρξαν σαφή σημάδια βελτίωσης προς το τέλος της σεζόν, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για έναν παίκτη που είναι μόλις 21 και έχει κάνει 42 εμφανίσεις σε Τσάμπιονσιπ και Εθνική Ουαλίας.

Το ταξίδι από το Liberty στο Ολντ Τράφορντ θα μπορούσε να ήταν ονειρικό, αν δεν είχε προηγηθεί ο εφιάλτης του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του. Ηξερε για τις συζητήσεις με τη Γιουνάιτεντ, αλλά δεν πρόλαβε να δει την ανακοίνωση της μεταγραφής. «Δεν υπάρχει μια μέρα που δε μου λείπει, είσαι η έμπνευσή μου και δεν θα ήμουν εκεί που είμαι σήμερα χωρίς εσένα. Είμαι περήφανος ως γιος σου. Ποτέ δεν με ώθησες σε τίποτα που δεν ήθελα, πάντα ήθελες να κάνω κάτι που με κάνει ευτυχισμένο. Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τον πόνο που νιώθω τώρα, θέλω απλώς να ξέρεις πόσο σε αγαπώ. Ευχαριστώ για όλα όσα έκανες για μένα, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κανέναν καλύτερο πατέρα, θα σε κάνω υπερήφανο, το υπόσχομαι! RIP Dad» ήταν το συγκλονιστικό του μήνυμα.

Πηγή:Gazzetta.gr

Autoremarketing

Bet on Alfa