ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤζιωνής:"H διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο για να πετύχει η...

Τζιωνής:”H διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο για να πετύχει η συνεργασία με τον κ. Πέτεφ”

Τις εξελίξεις γύρω από την «καταιγίδα» που έχει ξεσπάσει στην OMONOIA τις τελευταίες μέρες, ανέλυσε ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αντώνης Τζιωνή στην ιστοσελίδα sport-fm.com.cy:

Bet on Alfa
  • Γιατί διακόπηκε μονομερώς η συνεργασία με τον κ. Πέτεφ;

«Ανακοινώσαμε χθες τον μονομερή τερματισμό της συνεργασίας με τον κ. Πέτεφ και πως θα κινηθούμε νομικά εναντίον του για δυσφημιστικά σχόλια σε δηλώσεις του στη βουλγαρική ιστοσελίδα, www.blitz.bg, όπως και εναντίον της συγκεκριμένης ιστοσελίδας που δημοσίευσε τις αναφορές του κ. Πέτεφ. Επιπλέον, είναι πιθανό να κινηθούν νομικά εναντίον του κ. Πέτεφ και εναντίον της ιστοσελίδας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου. Η μονομερής διακοπή του συμβολαίου του κ. Πέτεφ ήλθε σε συνέχεια των δηλώσεών του στη βουλγαρική ιστοσελίδα».

  • Η συνεργασία με τον κ. Πέτεφ ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου. Πως γίνεται μετά από μόλις τρεις μήνες, τα πράγματα να έφθασαν σε αυτό το σημείο;

«Αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο κ. Πέτεφ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας μας, δηλώνοντας δημόσια ότι με το ρόστερ που είχε στη διάθεσή του, μπορούσε να πετύχει την έξοδο στην Ευρώπη. Μπήκε και σχετικός όρος στο συμβόλαιο συνεργασίας των δύο πλευρών, ότι δηλαδή σε περίπτωση εξόδου στην Ευρώπη, θα ανανεωνόταν αυτόματα. Ήρθε ακολούθως η μεταγραφική περίοδος και ο κ. Πέτεφ είπε δημόσια ότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή από το ρόστερ. Την ίδια περίοδο ήρθε πρόταση για τον Μαργκάσα από την Πάφο, με τον κ. Πέτεφ να διαμηνύει στη διοίκηση πως ο ποδοσφαιριστής είναι απαραίτητος. Εισηγήθηκε μάλιστα, αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με ελαφρώς αυξημένες απολαβές. Το ίδιο και ο Μπρέβελντ, είχε ζητήσει να αποχωρήσει, αλλά ο κύριος Πέτεφ, έθεσε βέτο. Εισηγήσεις που έγιναν σεβαστές και αποδεκτές. Έγιναν και κάποιες μεταγραφές, στο πλαίσιο  που επέτρεπε η οικονομική μας κατάσταση, ασφαλώς, για τις οποίες ο κ. Πέτεφ άναψε το πράσινο φως. Αναφέρομαι στις περιπτώσεις των Μιχαΐλοφ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στην εθνική Βουλγαρίας, Βύντρα, τον οποίο αξιολόγησε μέσα από τις προπονήσεις, Κιπιάνι, για τον οποίο έδωσε θετική γνώμη, Σόλομον, τον οποίο ο ίδιος πρότεινε καθώς είχε σχηματίσει θετική εικόνα κατά την κοινή τους θητεία στο πρωτάθλημα Κροατίας και Αλβμπόγκε, για τον οποίο επίσης έδωσε τη συγκατάθεσή του. Ούτε τρεις μήνες μετά, ο κ. Πέτεφ μιλούσε απαξιωτικά για την ποιότητα του ρόστερ, με δηλώσεις που συγκρούονταν με τις προηγούμενες και την όλη του διαχείριση στο θέμα μεταγραφών και αποχωρήσεων τον Γενάρη. Με αυτό το ρόστερ η ομάδα κέρδισε εκτός έδρας την Ανόρθωση και την ΑΕΛ. Την ίδια ώρα, έντονο προβληματισμό προκαλούσε η εικόνα της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, τα αποτελέσματα και η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, σε συνδυασμό με κάποιες δηλώσεις του κ. Πέτεφ που πυροδοτούσαν συνεχώς το κλίμα, όπως π.χ. μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ. Ακόμη και μετά από αυτές τις δηλώσεις, συναντηθήκαμε με τον κ. Πέτεφ. Συζητήσαμε με θετικό πνεύμα και μάλιστα ο ίδιος εξέδωσε μια απολογητική δήλωση, στην οποία έλεγε ότι εκφράζει τη λύπη του για την αναστάτωση που δημιούργησαν οι τοποθετήσεις του. Είπε, επίσης, μεταξύ άλλων ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με απόλυτο σεβασμό προς τον σύλλογο, σεβόμενος την ιεραρχία και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ασφαλώς, όσα εκτυλίχθηκαν την τελευταία βδομάδα, σε καμιά περίπτωση δεν εμπίπτουν σε αυτό το πλαίσιο. Στο τέλος της ημέρας αυτή η αναστάτωση στοίχισε στην ομάδα κάθε πιθανότητα για έξοδο στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά η διοίκηση εξάντλησε κάθε περιθώριο για να πετύχει η συνεργασία με τον κ. Πέτεφ. Εδώ θα πρέπει να προσθέσω ότι ο κ. Πέτεφ εργαζόταν κάτω υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργούν οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος. Αυτό ποτέ δεν το παραβλέψαμε, αντίθετα πάντοτε το λαμβάναμε πολύ σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως οι λόγοι που έφεραν τη διακοπή της συνεργασίας, δεν επηρεάζονταν από την παράμετρο του οικονομικού».

  • Αληθεύει ότι ο κ. Πέτεφ ζήτησε τον Κρίστη Θεοφίλου για βοηθό προπονητή και εσείς αρνηθήκατε;

«Ναι, ισχύει».

  • Άφησε υπονοούμενα για το Διοικητικό Συμβούλιο. Πώς το σχολιάζετε;

«Ειλικρινά είναι ανάξια σχολιασμού. Τα πράγματα θα ακολουθήσουν τη νομική οδό. Εάν έχει αποδείξεις ο κ. Πέτεφ μπορεί να τις παρουσιάσει δημόσια»

  • Τι στοιχεία έχει Πέτεφ για τους ποδοσφαιριστές; Τι σας ανέφερε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις… γιατί είναι βαριές οι κατηγορίες;

«Στοιχεία δεν μας παρουσίασε. Μας ανέφερε κάποιες προσωπικές του εκτιμήσεις, μετά από συμπεράσματα που ο ίδιος εξήγαγε. Αντιλαμβάνεστε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, οποιουδήποτε οργανισμού, δεν μπορεί να λειτουργεί, ούτε να διακόπτει συμβόλαια, βασιζόμενο στον ψίθυρο ή στο κουτσομπολιό. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν συμβόλαια στη μέση και αυστηροί νόμοι και κανονισμοί από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, γι΄ αυτά είναι καλύτερα να σας απαντήσει ο κύριος Πέτεφ».

  • Υιοθετήσατε τις απόψεις του όμως και αφήσατε εκτός τους τρεις Πορτογάλους 

«Ξεκαθαρίσαμε, επανειλημμένα μάλιστα, ότι ο Σύλλογος σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζεται, ούτε υιοθετεί τις φήμες που κυκλοφορούν. Σεβαστήκαμε την εισήγηση του προπονητή και επιλέξαμε να πορευθούμε μαζί του. Στις 23/02 ανακοινώσαμε ότι μετά από συνάντηση με τους τρεις ποδοσφαιριστές συμφωνήθηκε όπως προσέλθουμε σε διαπραγματεύσεις με κοινή επιδίωξη την αμοιβαία λύση της συνεργασίας μας. Μπήκαμε σε διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμα κρίθηκε πως δεν ήταν προς το συμφέρον του συλλόγου. Συνεπώς οι επιλογές μας έπρεπε να επαναξιολογηθούν. Δεν μπορούσαμε σε μια περίοδο που ζητούσαμε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια για τα κριτήρια, να φορτώναμε ανεύθυνα το ταμείο του σωματείου με πολλαπλάσιο κόστος. Επιτρέψτε μου να πω επίσης ότι η Ομόνοια έχει πικρή πείρα από διακοπές συμβολαίων. Καλό είναι τέτοιες αποφάσεις όταν λαμβάνονται να λαμβάνονται με βάσει τις αποδείξεις και όχι τις ενδείξεις, ούτε με βάση το τι υπάρχει στην αντίληψη του οποιουδήποτε».

  • Ο κ. Πέτεφ δήλωσε ότι δεν τον ενημερώσατε για την επιστροφή των δύο Πορτογάλων. Ότι δεν γνώριζε…

«Ήμασταν υποχρεωμένοι, βάση των συμβολαίων των δύο ποδοσφαιριστών, δύο βδομάδες μετά που είχαν τεθεί εκτός να τους επαναφέρουμε στις προπονήσεις, καθότι δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουμε σε κοινή συναινέσει λύση συνεργασίας. Ο προπονητής το γνώριζε, καθώς τον ενημερώναμε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους παίκτες και για το τελικό αποτέλεσμα. Σας παραπέμπω, μάλιστα, στην γραπτή δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος στις 12 Μαρτίου, μέσω της οποίας διαβεβαίωνε ότι θα συμπεριφερόταν στους δύο ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου τους και τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Γνώριζε πολύ καλά».

  • Σας κατηγορούν ότι ως διοίκηση κάνατε πολλά λάθη ως αποτέλεσμα να έχει την χειρότερη της πορεία η ομάδα και να μένει ξανά εκτός Ευρώπης 

«Ασφαλώς και έγιναν λάθη, δεν πρόκειται να κρυφτούμε. Την ευθύνη που μας αναλογεί, ως σώμα, την αναλαμβάνουμε. Ο καθένας το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, άλλοι μεγαλύτερο, άλλοι λιγότερο. Τα διορθωτικά μέτρα θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Στόχος μας να απαλλάξουμε το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο από επιλογές που έχουμε κάνει, το αποτέλεσμα τους δουλειάς των οποίων, κρίνεται ότι δεν ήταν αυτό που αναμέναμε»

  • Πολλά κρούσματα απειθαρχίας, ποια η δική σας ευθύνη;

«Αναμφίβολα την ευθύνη την έχει σε πρώτο βαθμό αυτός που ηγείται και σε δεύτερο οι επικεφαλής των τμημάτων και οι ιθύνοντες του τεχνικού επιτελείου. Την ίδια ευθύνη, όμως, έχουν και οι πρωταγωνιστές στα όποια κρούσματα απειθαρχίας».

Ποιες οι ευθύνες της εφορίας ποδοσφαίρου; 

«Αναμφίβολα υπάρχουν ευθύνες, από τη στιγμή που ηγούνται ενός τμήματος. Ωστόσο, τα μέλη της εφορίας ποδοσφαίρου δεν λειτουργούσαν μονομερώς. Ήμουν ενήμερος και υπήρχε συνεννόηση με το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα κεντρικά ζητήματα τίθεντο στην ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου».

  • Τι σκέφτεστε ενόψει εκλογικής συνέλευσης; 

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο πράγματα: Τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ και η αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, με στόχο να κλείσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα. Η συνέλευση είναι ορισμένη για τις 14 Απριλίου και η διαδικασία θα δρομολογηθεί κανονικά».

  • Για τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ;

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Είναι ένα ποσό που πρέπει να εισπραχθεί για να συμπληρώσουμε με επιτυχία τον φάκελό μας. Αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουμε. Χρειαζόμαστε περίπου άλλα 350 εισιτήρια διαρκείας και άλλα 50 περίπου χρυσά μέλη. Υπάρχουν και τα επετειακά προϊόντα που τίθενται προς πώληση. Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να αφήσει τον θυμό του στην άκρη. Ανεξάρτητα από το ποιος ηγείται ή διοικεί, η Ομόνοια θα είναι πάντα εκεί, πρέπει να είναι πάντα εκεί. Και για να είναι εκεί πρέπει να σταθούμε δίπλα της να περάσει και αυτό το εμπόδιο».

  • Οικονομικό, αύξηση χρέους 

«Σίγουρα η μη έξοδος στην Ευρώπη πέρσι σε συνδυασμό με τις μειωμένες εισπράξεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έπρεπε να καλυφθεί με κάποιο τρόπο. Εκδώσαμε το Ομόλογο, το οποίο είχε εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση και παράλληλα ανεβάσαμε τον προϋπολογισμό. Το χρέος είναι γύρω στα 15 εκατομμύρια. Για το οικονομικό θα πούμε περισσότερα στη Γενική Συνέλευση. Για μια ομάδα όπως την Ομόνοια που στηρίζεται στον κόσμο της, το αγωνιστικό κομμάτι έχει τεράστια επίδραση στην εισροή εσόδων».

 

  • Γιατί ο Φρέντμπεργκ; 

«Είναι ένας ιδιαίτερα καταρτισμένος επαγγελματίας. Διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρογνωμοσύνη, είναι φιλόδοξος, έχει όρεξη να δουλέψει και ως Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας γνωρίζει το περιβάλλον της Ομόνοιας από πρώτο χέρι»

 

  • Σας κατηγορούν ότι είστε υπό παραίτηση και δεν έχετε δικαίωμα να διώξετε προπονητή τι απαντάτε; 

«Σας έχω απαντήσει με βάση ποια δεδομένα προέκυψε η απομάκρυνση του κ. Πέτεφ. Σέβομαι αυτή την άποψη και επί της αρχής συμφωνώ. Όμως ήταν μονόδρομος η απόφαση με δεδομένες τις δηλώσεις του κ. Πέτεφ και την έκρυθμη κατάσταση στα αποδυτήρια».

Autoremarketing

Bet on Alfa