ΑρχικήΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗΤι μας άρεσε από το φιλικό στο Τσίρειο

Τι μας άρεσε από το φιλικό στο Τσίρειο

Η Ομόνοια νίκησε την ΑΕΛ με 2-0 στο Τσίρειο, σ’ ένα φιλικό που αν κρίνουμε από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν αποτέλεσε σε μεγάλο βαθμό πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, την ερχόμενη βδομάδα. Ενδεχομένως να προκύψουν 1-2 διαφοροποιήσεις από τον Χένινγκ Μπεργκ.

Bet on Alfa

Η Ομόνοια μετά το παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση, άρεσε και κόντρα στην ΑΕΛ. Παρουσίασε θετικά στοιχεία, με τον κόσμο της να μένει ικανοποιημένος απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος αφού έπαιξε στην Ευρώπη, αρχίζοντας την προετοιμασία του πολύ πιο νωρίς. Επίσης, η ΑΕΛ είναι μια ομάδα στημένη από πέρσι, σε αντίθεση με την Ομόνοια που τώρα χτίζεται με σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν να είναι νεοφερμένοι.

Τι μας άρεσε, λοιπόν, από την Ομόνοια που είδαμε στο Τσίρειο: Το συνεχές τρέξιμο των ποδοσφαιριστών χωρίς την μπάλα, το πρέσινγκ από ψηλά, η ταχύτητα στην εκδήλωση επιθετικών προσπαθειών όταν οι ποδοσφαιριστές κέρδιζαν την μπάλα και οι διάφοροι τρόποι που θέλησαν να εκδηλώσουν επιθετικές προσπάθειες.

Ακόμη, φάνηκε ότι έχει τεράστια ποιότητα στην μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Μποτεάκ είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και επιβεβαιώνει το εξαιρετικό βιογραφικό του. Ο Ορτέγα έχει πολύ καλό κράτημα της μπάλας και μπορεί να την «γλυκιά» μεταβίβασή του να δώσει πολλές ασίστ. Ο Λέτσιακς, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, έδειξε άνετος και ήταν αρκετά καλός, ενώ δίνει και ύψος. Στα θετικά, βεβαίως, το γκολ του Μίκου με το «καλημέρα». «Πυροβόλησε» από 30 μέτρα! Δεν το σκέφτηκε και πολύ, δείγμα της ικανότητας αλλά και της τεράστιας εμπειρίας του.

Και επειδή δεν είναι όλα τέλεια, να σημειώσουμε το γεγονός ότι ο αντίπαλος δημιούργησε 4-5 επικίνδυνες φάσεις και αν δεν ήταν ο Ουζόχο η Ομόνοια δεν θα έφευγε με το μηδέν παθητικό. Είμαστε σίγουροι ότι ο Μπεργκ θα εντόπισε το πρόβλημα και θα δώσει λύση. Ο Νορβηγός κερδίζει συνεχώς την εκτίμηση του κόσμου και είναι ένα πολύ θετικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, με τις εμφανίσεις της στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια, η Ομόνοια κερδίζει τον κόσμο της και είναι ίσως το πιο θετικό στοιχείο. Ο κόσμος βλέπει την αλλαγή, αντιλαμβάνεται ότι κάτι καλό δημιουργείται και ανυπομονεί για τα επίσημα παιχνίδια.

Autoremarketing

Bet on Alfa