ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΧωρίς Νεϊμάρ, Καβάνι, ο Μπαπέ άλωσε για την Παρί...

Χωρίς Νεϊμάρ, Καβάνι, ο Μπαπέ άλωσε για την Παρί το «Ολντ Τράφορντ»

Νεϊμάρ και Καβάνι έμειναν στο Παρίσι, αλλά οι Μπαπέ, Ντι Μαρία έκαναν το δικό τους πάρτι στο Ολντ Τράφορντ και η Παρί επικράτησε 2-0 της Γιουνάιτεντ.

Bet on Alfa

Τι και αν οι Νεϊμάρ, Καβάνι ήταν εκτός, οι Μπαπέ, Ντι Μαρία φρόντισαν να κρατήσουν την παριζιάνικη λάμψη. Δυο ασίστ ο Αργεντίνος, γκολ ο Γάλλος και η Παρί με το 2-0 επί της Γιουνάιτεντ βρέθηκε μια ανάσα από τα προημιτελικά του Champions League. O εφιάλτης των Κόκκινων ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Πογκμπά. To… απίθανο; Ο Μόγιες παραμένει ο μοναδικός τεχνικός της Μάντσεστερ που έχει νικήσει σε νοκ άουτ ματς της ομάδας για τη διοργάνωση από το 2011.

Σκληρό ματς, καθόλου θέαμα
Σκληρό ματς στο πρώτο 45λεπτο, με πολλές μονομαχίες, πέντε κίτρινες, αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών και μόλις… έξι σουτ! Ο Λίνγκαρντ αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο πριν το ημίχρονο, ο Ντι Μαρία βρέθηκε στα… κάγκελα από σπρώξιμο του Ντι Μαρία, ενώ ο Μαρσιάλ δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην επανάληψη. Ρυθμός; Σχεδόν ανύπαρκτος… Η Γιουνάιτεντ που παρουσιάστηκε με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς του Σαββάτου (Γιανγκ, Ράσφορντ, Λίνγκαρντ, Λίντελοφ και Μπαϊγί) μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά και προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήματα στην Παρί.  Στο 10′ το σουτ του Ράσφορντ δε βρήκε στόχο, ενώ στο 16′ ο Πογκμπά τα έκανε όλα εξαιρετικά εκτός από τη σέντρα… 

Η Παρί μπορεί να έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Νεϊμάρ, Καβάνι, αλλά μετά το τέταρτο ήταν ψηλά στην επίθεση κι έδειχνε να πατάει καλύτερα. Στο 28′ είχαμε την καλύτερη ευκαιρία, Βεράτι – Ντράξλερ έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ο Μπαπέ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντε Χέα. Μέχρι το τέλος του α’ μέρους είχαμε διακοπές, σκληρά μαρκαρίσματα και τη Γιουνάιτεντ να φωνάζει για τη δεύτερη κίτρινη που δε δέχθηκε ο Κιμπέμπε.

Σούπερ η Παρί στην επανάληψη
Το σκηνικό στην επανάληψη ήταν εντελώς διαφορετικό, Αλέξις και Μάτα ήταν… χαμένοι στο γήπεδο, η Γιουνάιτεντ ήταν τραγική ανασταλτικά και η Παρί με Μπαπέ, Ντι Μαρία έκανε πάρτι. Στο 53′ ο Αλβες μοίρασε για τον Μπαπέ, αλλά ο Ντε Χέα έστειλε σωτήρια τη μπάλα σε κόρνερ. Ο Ντι Μαρία ανέλαβε την εκτέλεση, το αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων και ο Μάτιτς ήταν… αλλού, με αποτέλεσμα ο Κιμπέμπε να πετύχει το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του! Μάλιστα, έγινε ο 8ος διαφορετικός σκόρερ της ομάδας στο φετινό Champions League. Η Παρί πάτησε γκάζι και δυο λεπτά αργότερα, ο Αλβες έπιασε κεραυνό, αλλά η μπάλα βρήκε σε σώματα. Ο Ντι Μαρία… ανταπέδωσε τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Μάντσεστερ με μια δεύτερη ασίστ στο 60ο λεπτό. Ο Αργεντίνος έκανε υπέροχη σέντρα και ο Μπαπέ πέτυχε το 2-0!

Ο Γάλλος σκόραρε σε τρίτο σερί ματς στην Αγγλία για το Champions League, κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Λουίς Ενρίκε και ο Τζέκο. Η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό, οι Παριζιάνοι έβρισκαν πολλά κενά και στο 63′ πλησίασαν το γκολ, όταν ο Μπαπέ βγήκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Ντε Χέα. Ενα λεπτά αργότερα, ο Ντι Μαρία βρέθηκε απέναντι στον Ισπανό, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.  Η Γιουνάιτεντ πήρε τον έλεγχο μετά το… διπλό σοκ, αλλά η Παρί ήξερε πως να κλείσει τους διαδρόμους για την εστία του Μπουφόν. Εξαιρετικοί οι Γάλλοι ανασταλτικά, δεν αντιμετώπισαν τον παραμικρό κίνδυνο. Ο… εφιάλτης των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 89′ με τον Πογκμπά να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβάλλεται!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Μπαϊγί, Λίντελεφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (45′ + 4′ Σάντσες), Ράσφορντ (84′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (46′ Μάτα)

Παρί Σεν Ζερμέν: Κέρερ, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι (75′ Παρέδες), Άλβες, Ντράξλερ, Ντι Μαρία (81′ Νταγκμπά), Μπαπέ

Autoremarketing

Bet on Alfa