ΑρχικήΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΌλο το χθεσινό πανόραμα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018!...

Όλο το χθεσινό πανόραμα των προκριματικών του Μουντιάλ 2018! (video)

Η Σερβία επιστρέφει στους κορυφαίους! Ενα γκολ του Πρίγιοβιτς ήταν αυτό που λύτρωσε τους «Αετούς», αφού με το 1-0 κόντρα στη Γεωργία εξασφάλισαν την πρωτιά και την παρουσία στο Μουντιάλ! Ο φορ του ΠΑΟΚ μπήκε στο 61ο λεπτό και 13 λεπτά αργότερα με ωραία προβολή έβαλε φωτιά στο Βελιγράδι! Το άγχος των γηπεδούχων ήταν τεράστιο εμπόδιο στο δρόμο για το τρίποντο. Οι Γεωργιανοί έβαλαν δύσκολα και στο α΄ μέρος είχαν δυο – τρεις καλές στιγμές με Κβιλιτάια και Καζαϊσβίλι, αλλά ο Στοϊκοβιτς έσωσε την εστία του. Στην επανάληψη οι Σέρβοι έγιναν πιο επιθετικοί, το γκολ των Ιρλανδών στο Κάρντιφ τους χαλάρωσε και αυτό του Πρίγιοβιτς τους λύτρωσε! Στο 74’ ο Μίτροβιτς έκανε την ωραία προσπάθεια από τα αριστερά και ο φορ του ΠΑΟΚ με ωραίο τρόπο πέτυχε το 1-0 κι έστειλε τη Σερβία στους επτά ουρανούς! Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα είχε κι άλλη ευκαιρία από σέντρα του Τάντιτς. Η Σερβία κράτησε τη νίκη και με 21 βαθμούς στον 4ο όμιλο κατέκτησε την κορυφή!

Bet on Alfa

Το γκολ του ΜακΚλιν στο 57ο λεπτό πάγωσε το Κάρντιφ κι έβαλε… φωτιά στο Δουβλίνο. Οι Ιρλανδοί επικράτησαν 1-0 των Ουαλών εκτός έδρας τους έριξαν στο καναβάτσο και μέσα από τα μπαράζ θα διεκδικήσουν εισιτήριο για το Μουντιάλ! Η Ιρλανδία θα βρεθεί στους ανίσχυρους κι ελπίζει σε καλή κλήρωση! Η ατμόσφαιρα ήταν εντυπωσιακή, οι Δράκοι μπήκαν πολύ δυνατά, η κατοχή ξεπερνούσε το 70%, αλλά η Ιρλανδία είχε τον τρόπο να κρατά την αντίπαλο μακριά από την εστία της. Ο τραυματισμός του Αλεν στο 37’ αποδιοργάνωσε τους γηπεδούχους, οι Ιρλανδοί ανέβασαν ρυθμό και πήραν μέτρα στο γήπεδο. Οι Ουαλοί  στο 51′ είχαν μια καλή φάση με τον Τσέστερ, ενώ στο 53′ είδαν τον Ράντολφ να βγάζει εξαιρετικά την κεφαλιά του Κανού. Στο 57′ ήρθε το σοκ για τους γηπεδούχους. Από λάθος του Χένεσεϊ, ο Χέντρικ από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο αμαρκάριστος ΜακΚλιν με δυνατό σουτ πέτυχε το 1-0! Οι Ουαλοί πίεσαν ασφυκτικά μέχρι το τέλος, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο γκολ της λύτρωσης! Ετσι, υπέστησαν την πρώτη εντός έδρας ήττα τους από τον Σεπτέμβρη του 2013 και είπαν… αντίο στο Μουντιάλ!

 4ος Ομιλος
Σερβία – Γεωργία 1-0
Ουαλία – Ιρλανδία 0-1
Μολδαβία – Αυστρία 0-1

Βαθμολογία
1. Σερβία 20-10  21 (Μουντιάλ)
2. Ιρλανδία 12-6  19 (Μπαράζ)
3. Ουαλία 13-6  17
4. Αυστρία 14-12  15
5. Γεωργία 8-14  5
6. Μολδαβία 4-23  2

 

Μερικές μέρες μετά την κριτική στον Τζανπιέρο Βεντούρα για την εικόνα και την ισοπαλία με τα Σκόπια, η Ιταλία πήρε τη νίκη που ήθελε εκτός κόντρα στην Αλβανία και θα είναι στα μπαράζ του Νοεμβρίου ως ισχυρή. Το πρώτο μέρος ήταν άσχημο για την Squadra Azzurra. Ασχημο σε σημείο που οι δύο κεντρικοί μέσοι Παρόλο και Γκαλιαρντίνι να έχουν αλλάξει μεταξύ τους μόνο δύο πάσες. Ευτυχώς για την Εθνική και φυσικά για τον Βεντούρα, στην επανάληψη και το 73′ ο Σπινατσόλα έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και πήγε στον Καντρέβα, ο οποίος με δυνατό διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1 το οποίο έμεινε ως το τελικό αποτέλεσμα υπέρ της Ιταλίας.

Ακόμα μία νίκη η Ισπανία
Ο Χούλεν Λοπετέγκι παράταξε μία εναλλακτική Ισπανία με μοναδικό ‘βασικό’ τον Σέρχιο Ράμος, όμως ακόμα και έτσι η ομάδα του πήρε νίκη. Η La Roja επιβλήθηκε εκτός έδρας του Ισραήλ με γκολ του Ιγιαραμέντι στο 76′ και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Group G με 9 νίκες και μία ισοπαλία [εκτός με Ιταλία]. Υστερα από αυτά τα αποτελέσματα, η Ισπανία έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 55 παιχνίδια προκριματικών Euro και Mundial [50 νίκες, 4 ισοπαλίες]. Στον άλλο αγώνα του ομίλου, τα Σκόπια επικράτησαν 4-0 του Λίχτενσταϊν με γκολ των Μουσλίου, Τραϊκόβσκι, Μπάρντι, Αντέμι.

Η Ισλανδία ήταν… κυρία στο ραντεβού της με την ιστορία. Υποδέχθηκε το Κόσοβο, γνώριζε ότι με νίκη θα έπαιρνε για πρώτη φορά την πρόκριση σε τελική φάση Μουντιάλ στην ιστορία της και τα κατάφερε! Τα πάντα ήταν δύσκολα μέχρι να έρθει το πρώτο γκολ και στο 40’ ο Σίγκουρντσον το πήρε πάνω του. Έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, άνοιξε το σκορ και όλα πήραν το δρόμο τους.

Οι παίκτες του Χαλγκρίμσον είχαν τον έλεγχο και στο 68’ τελείωσαν τα πάντα, όταν ξανά ο Σίγκουρντσον έκανε ατομική προσπάθεια, αλλά αυτή τη φορά έδωσε την ασίστ στον Γκούντμουνσον, που από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0! Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τα βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό του Ρέικιαβικ και τους Ισλανδούς να γράφουν (ξανά) ιστορία!

Το ρίσκο της Κροατίας με την αλλαγή προπονητή έπιασε τόπο και μετά τη μεγάλη νίκη με 2-0 στο Κίεβο θα δώσει το παρών στα μπαράζ. Η ισοπαλία δεν βόλευε καμιά τους και αυτό φάνηκε από το ξεκίνημα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά οι πρώτες ευκαιρίες χάθηκαν για τους φιλοξενούμενους με τους Βίντα και Μάντζουκιτς. Μετά το 20’ οι παίκτες του Σεβτσένκο ανέβασαν ταχύτητα, απείλησαν με μακρινά σουτ των Ρακίτσκι, Μάρλος και Στεπανένκο, όμως η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο 32’, όταν η κεφαλιά του Κονοπλιάνκα πέρασε λίγο άουτ. Στην επανάληψη οι Κροάτες επέβαλαν το ρυθμό τους και στο 62’ πήραν το προβάδισμα. Εντυπωσιακή ασίστ του Μόντριτς, κεφαλιά του Κράμαριτς και 0-1! Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν την ψυχολογία να αντιδράσουν και στο 70’ τα πάντα τελείωσαν, όταν ξανά ο Κράμαριτς από κοντά έπειτα από ασίστ του Ράκιτιτς έκανε το 0-2, στέλνοντας τους Κροάτες στα μπαράζ και την Ουκρανία στο… καναβάτσο!

Τέλος, σε αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι Φινλανδία και Τουρκία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη, με τον Τοσούν να ανοίγει το σκορ για τους Τούρκους στο 57’, τον Αραγιούρι να κάνει το 1-1 στο 75’ και τον Τοσούν να σκοράρει ξανά για το 1-2 στο 83’. Οι Τούρκοι, όμως, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν ούτε στο φινάλε των ομίλων, καθώς στο 88’ ο Πογιανπάλο έκανε το τελικό 2-2.

 
Autoremarketing

Bet on Alfa