ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

75% στηρίζει η πρωτοβουλία μελών, με νομική γνωμάτευση… χωρίς προέλευση

Η ομάδα μελών που προ ημερών είχε προβεί σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών για να μην προχωρήσει η διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος υπό την εταιρία του υποψήφιου επενδυτή Σταύρου Παπασταύρου, χθες εξέδωσε εκ νέου ανακοίνωση στηρίζοντας το 75% για την επερχόμενη καταστατική συνέλευση. 

Στην ανακοίνωση τους μάλιστα επισυνάπτουν και νομική γνωμάτευση επί αυτού, χωρίς όμως να φαίνονται κάπου επώνυμα τα δικηγορικά γραφεία πίσω από αυτήν.

Δείτε αυτούσια την χθεσινή ανακοίνωση της πρωτοβουλίας:

Σε συνέχεια των όσων αναφέραμε με την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας, θέλουμε να τοποθετηθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγαπημένη μας ομάδα.
Καταρχάς, να ευχαριστήσουμε τους σχεδόν 2 χιλιάδες φίλους που υπέγραψαν από τις πρώτες ώρες το αίτημα για σωστές διαδικασίες. Είναι πολύ σημαντικό πως η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, χωρίς τη συμμετοχή ή το κάλεσμα οργανωμένου σύνολού. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που αγωνιούν για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί και εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις βεβιασμένες κινήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.
Θεωρούμε πως οι σωστές διαδικασίες απέχουν έτη φωτός από αυτά που ανακοινώθηκαν. Η σωστή διαδικασία απαιτεί μαζικό κάλεσμα μελών, απόφαση για το μοντέλο με το οποίο θα πορευτεί η ομάδα και στη συνέχεια άνοιγμα του Σωματείου σε ενδιαφερόμενους. Όλα μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο και χωρίς πίεση χρόνου και κριτηρίων. Εδώ μιλάμε για μια ιστορική απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον του Σωματείου και πιθανόν την πορεία και την απήχηση του στα επόμενα χρόνια.
Χρειάζονται υπεύθυνοι χειρισμοί για όλα όσα διαδραματίζονται. Δεχόμαστε πιέσεις από μέλη και φίλους όπως κινηθούμε νομικά κατά των διαδικασιών που ακολουθούνται αλλά και σε όσους χρωματίζουν την ανεξάρτητη προσπάθεια μας.
Ζητήσαμε από δύο νομικούς συμβούλους όπως μας ετοιμάσουν Νομική Γνωμάτευση για το σοβαρό ζήτημα των καταστατικών αλλαγών, την οποία παραθέτουμε πιο κάτω.
Βάσει των περιορισμένων προνοιών του καταστατικού, ακόμα και το 50%+1 είναι υποκειμενικό και ίσως ακόμα ένα λάθος. Αυτό, γιατί σύμφωνα με τη δική μας έρευνα, από τους Νομικούς Συμβούλους, είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να εξασφαλιστεί το 75% της Γενικής Συνέλευσης για μια τέτοια καταστατική αλλαγή.
Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε τον κίνδυνο, πως επιβολή οποιασδήποτε απόφασης, ενδεχομένως να χειροτερέψει την κατάσταση και να επιφέρει περαιτέρω ρήξη των σχέσεων μεταξύ Μελών και Σωματείου.
Ακολουθεί η γνωμάτευση.
Αλέκος Μιχαήλ
Ανδρέας Κυπριανού
Βάρνης Χαραλάμπους
Γιάννης Σωκράτους
Γιώργος Μιχαήλ
Δημήτρης Χριστοδούλου
Μιχάλης Κουκκουλής
Νικολας Χριστοδούλου
Νικόλας Παύλου
Νικόλας Τομάζου
Παναγιώτης Ιωάννου
Παναγιώτης Σωκράτους
Σάββας Χρυσοστόμου
Σταύρος Σάββα
Στυλιανός Ιωάννου
Χαράλαμπος Σκαμπάλλης
Χαράλαμπος Χρυσάνθου
Χριστόϕορος Παπαχριστοϕόρου
Χρύσω Ιωαννίδου»

Αρχειο