ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8ο Γουίμπλετον για Φέντερερ και ρεκόρ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ χρειάστηκε κάτι λιγότερο από δύο ώρες για να επιβληθεί με 6-3, 6-1, 6-4 επί του Τσίλιτς και να κατακτήσει το 8ο Γουΐμπλεντον της καριέρας του κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΕΡ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΖΑΛΗ
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνουμε σε όλους τους αριθμούς του Ρότζερ Φέντερερ. Ο σπουδαίος Ελβετός έφτασε στην κατάκτηση του 19ου τίτλου σε Grand Slam και παράλληλα τους οκτώ στο Γουΐμπλεντον. Μάλιστα, η δεύτερη επίδοση του τον φέρνει στην κορυφή των κατακτήσεων στο ιστορικό τουρνουά και άφησε στη δεύτερη θέση τους Πιτ Σάμπρας και Γουίλιαμ Ρένσο. Παράλληλα, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τους αθλητές που έχουν κατακτήσει περισσότερες φορές ένα Grand Slam με τον Ναδάλ να είναι στην κορυφή (10 τίτλοι στο Ρολάν Γκαρός).

Παράλληλα, ο Ελβετός πέτυχε και ακόμα ένα σπουδαίο κατόρθωμα αφού έγινε ο γηραιότερος που κατακτά το Γουΐμπλεντον όντας 35 ετών και 174 ημερών, πιάνοντας επιπρόσθετα και τον Κεν Ρόσγουολ σε μία άλλη ιδιαίτερη λίστα. Ο Αυστραλός τενίστας είναι ο μοναδικός που έχει κατακτήσει δύο Grand Slam σε μεγαλύτερη ηλικία πάνω από τα 35 κάτι που έχει κάνει πλέον και ο Ρότζερ Φέντερερ αφού φέτος έχει πάρει πέρα από το Γουΐμπλεντον και το Αυστραλιανό Όπεν.

Τα ρεκόρ δεν σταματούν όμως εκεί. Ο Φέντερερ έπιασε στην κορυφή τον Κόνορς με τους περισσότερους αγώνες στο Γουΐμπλεντον (102 αγώνες), ενώ παράλληλα ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας με το μεγαλύτερο διάστημα ανάμεσα σε δύο κατακτήσεις. Ο Τζίμι Κόνορς το είχε κατακτήσει το 1974 και το πήρε ξανά το 1982, δηλαδή οκτώ χρόνια, ενώ ο Φέντερερ χρειάστηκε πέντε (2012-2017).

Τέλος, αυτό είναι το δεύτερο Grand Slam που κατακτά ο Φέντερερ χωρίς να χάσει ένα σετ. Το προηγούμενο ήταν το Αυστραλιανό Όπεν το 2007. Πρώτοι στη σχετική στατιστική κατηγορία είναι οι Μποργκ και Ναδάλ οι οποίοι το έχουν καταφέρει τρεις φορές.

 

Αρχειο