ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ

“APOEL şike…” και “βαθύ κράτος” σύμφωνα με Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο!

 

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξενεί σήμερα η ιστοσελίδα Kerkida.net. Ενδιαφέρον διότι αποκαλύπτει πως σκέφτονται στα κατεχόμενα για το πρωτάθλημα μας.

Πρόκειται για άρθρο του καθηγητή Mehmet Hasgüler στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα KIBRIS.

Ο Hasgüler αναφέρεται στο κυπριακό πρωτάθλημα και στον ΑΠΟΕΛ “στολίζοντας” τους πρωταθλητές Κύπρου με διάφορα όπως ότι εκπροσωπούν “το βαθύ κράτος” , ότι είναι η ομάδα του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου. Αναφέρεται επίσης και στη διαιτησία και την εύνοια που απολαμβάνει ο ΑΠΟΕΛ ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει ότι καμία ομάδα δεν συγχάρηκε τον ΑΠΟΕΛ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο συγγραφέας προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι , ό,τι γίνεται στο ποδόσφαιρο μας ισχύει και στις άλλες δομές της Πολιτείας. Τονίζει ότι στα κατεχόμενα δεν υπάρχει αγαπημένη ομάδα της εξουσίας και ότι το ποδόσφαιρο στα κατεχόμενα δεν έχει σχέση με την πολιτική.

Προσπαθεί επίσης να διασυνδέσει την εύνοια που η κυβέρνηση δείχνει στον ΑΠΟΕΛ ως απόδειξη ότι οι τουρκοκύπριοι δεν μπορούν να αναμένουν να αντιμετωπιστούν ισότιμα και δίκαια. Με άλλα λόγια προβάλλει την θέση ότι αυτοί (Αναστασιάδης)  κάνουν έτσι στις δικές τους ομάδες , θα συμπεριφερθούν δίκαια στους τουρκοκύπριους; 

Για να διαβάσετε αυτούσιο το άρθρο πατήστε σε αυτό το σύνδεσμο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google translate για να μεταφράσετε το άρθρο και να αντιληφθείτε, σε γενικές γραμμές το νόημα.

 

Αρχειο