ΑΠΟΨΕΙΣ

Άποψη Φιλάθλου:”Άποψη πως πρέπει να δουλεύει το μοντέλο”

Αγαπητοί φίλοι ομονοιάτες,

Θα προσπαθήσω πιο κάτω να καταθέσω την άποψη μου όσον αφορά το μοντέλλο που εγώ φαντάζομαι να δουλεύει στο ποδοσφερικό Τμήμα της Ομόνοιας.
Πρώτα όμως θα ήθελα να μου πει κάποιος σε ποια σοβαρή επιχείριση βάζει το Διοικητικό Συμβούλιο ένα Διευθυντή υπεύθυνο για τα πάντα και τον αφήνει να κάνει ότι θέλει χωρίς κανένα έλεγχο… του δίνει το κλειδί της δουλειάς και φεύγει…
Κύριοι και κυρίες… ο τεχνικός διευθυντής θα πρέπει να είναι μία οντότητα υποβοηθητική προς τον προπονητή. Και οι δύο τους θα πρέπει να προσλαμβάνονται και ν` αναφέρονται στο Συμβούλιο του Σωματείου και ο κάθε ένας να κάνει την δουλειά του η οποία θα πρέπει να είναι καθορισμένη από την αρχή.
Ο προπονητής είναι αυτός που θα πρέπει να είναι ο απόλυτος άρχοντας στο ποδοσφαιρικό Τμήμα. Ο προπονητής πρέπει να καθορίζει τι «είδους» παίκτες θέλει να έχει στην ομάδα… τι αγωνιστικό πλάνο θα εφαρμόσει… ποιοι του κάνουν και ποιοι δεν του κάνουν.
Ο τεχνικός διευθυντής αφού λάβει τα θέλω του προπονητή θα πρέπει να φροντίσει να του βρει τις καλύτερες επιλογές σε παίκτες με τα χαρακτηριστικά που ζητά. Η τελική επιλογή όμως θα πρέπει να ανήκει στον προπονητή ο οποίος θα πρέπει να έχει και την ευθύνη των αποτελεσμάτων της ομάδας.
Η συνεργασία των δύο αυτών ανθρώπων και ο έλεγχος από το Συμβούλιο είναι το κλειδί της επιτυχίας για την πορεία της ομάδας.
Αυτό που υπάρχει αυτή τη στιγμή δεν είναι λειτουργικό γιατί στην ουσία βασίζεσαι πάνω σε έναν και μόνο άνθρωπο… ο οποίος τελικά μας βγήκε «μουλάρι…» μας το είπε και ο Δώνης”… και ο οποίος φάνηκε πως δεν δέχεται ούτε κατ` ελάχιστο ότι μπορεί να έχει κάνει λάθη… τραγικά λάθη (Agayef, Παντελιάδης, Nasimendo, Γιωργαλλίδης, Ursuliz, Βίντρα) που μας έχουν ήδη στοιχίσει τη φετινή χρονιά… να τον κρίνουμε στο τέλος λέει… μα ποιο είναι το τέλος? Το τέλος της ομάδας? Μετά που θα το διαλύσουμε το μαγαζί? Όταν πάρεις τον κατήφορο περιμένεις να φτάσεις στο τέλος για να αντιδράσεις κε Τζιωνή? Έχει καιρό που σου γράφουμε ότι ο Κάρβερ δεν κάμνει… γιατί περίμενες να φτάσουμε στο παρά 5? Δεν μας έκανε ο Assis (πάνω απ` όλα το project μου είπε ο πρόεδρος…), ο Ramos (ήταν γέρος…), ο Schembri (ήθελε να πάει μήνα του μέλιτος ο φτωχός…), ο Kirm (ήταν ακριβός…), ο Romaric (ήταν αργός, ακριβός γέρος…δεν ξέρω…) κε Νταπίζα και κε Τζιωνή μήπως ξέρετε?
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Mr. John Romvos δεν το κατέχει το άθλημα. Εδώ δεν είναι Αγγλία. Δεν είναι δυνατό να επιμένει να παίζει με ένα σύστημα το οποίο οι παίκτες που έχει δεν μπορούν να υποστηρίξουν. Δεν είναι δυνατό να μην μπορεί να έχει μια βασική ενδεκάδα Φεβρουάριο μήνα… δεν μπορεί να μην μπορεί να στήσει μια σωστή αμυντική λειτουργία… έχουμε καταντήσει η χαρά του κάθε πικραμμένου σε αυτό το πρωτάθλημα… όποιος δεν μπορεί να βάλει τέρμα δεν βλέπει την ώρα να παίξει μαζί μας…
Σε τέτοια κατάντια δεν έχω ξαναδεί την ομόνοια και είμαι 48 χρονών… να βλέπω την ΑΕΚ, τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να κάνουν πάρτι μαζί μας… Δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα κάνει το ΑΠΟΕΛ…
Δεν ξέρω αν το καλύτερο είναι να διώξουμε και τον Νταπίζα τώρα αλλά σίγουρα δεν μπορεί να συνεχίσει να διαχειρίζεται όλο το ποδοσφαιρικό Τμήμα από μόνος του. Το Συμβούλιο θα πρέπει να του βάλει χαλινάρι επιτέλους. Όμως δεν πιστεύω πως ακόμα και σήμερα ο Νταπίζας πραγματικά θ` αναγνωρίσει ότι έχει κάνει λάθη… που έχουν στοιχίσει και να ξέρετε πως αν δεν αναγνωρίσεις ότι έχεις κάνει λάθος είναι αδύνατο να το διορθώσεις…

Είναι τραγικά τα πράγματα κυρίες και κύριοι…

Ευχαριστώ,
Κυριάκος Χατζησωτηρίου

Αρχειο