ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημητρίου για τιμωρία, Πάμπο, ΚΟΠ και τραυματίες

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας Ανδρέας Δημητρίου μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM Κύπρου και στους Γιώργο Παττίχη και Δημήτρη Χριστοφόρου. Ο εκπρόσωπος των “πρασίνων” μίλησε για την χθεσινή τιμωρία με κεκλεισμένων, την συνέχεια και το παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά εξέφρασε και την δυσαρέσκεια της ομάδας για την ομοσπονδία.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την χθεσινή τιμωρία και τον διάλογο με τον κόσμο:« Η χθεσινή τιμωρία ήταν αναμενόμενη και θα περάσει καιρός μέχρι να αγωνιστούμε ξανά στο ΓΣΠ. Το διοικητικό συμβούλιο θέλει να  λειτουργεί ως πόλος ενότητας ανάμεσα στους φιλάθλους και στα οργανωμένα σύνολα των οπαδών της Ομόνοιας. Μέσα από τον διάλογο να επιλύονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν και δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκει να λειτουργεί το ΔΣ. Ποντάρουμε στο διάλογο και ακούμε όλα όσα έχουν να μας πουν. Έτσι θέλει να το χειριστεί το συμβούλιο για να επέλθει η ηρεμία και η ενότητα. Δεν πρέπει να χωριστούμε σε στρατόπεδα για να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις. »

Για την επιθυμία του κόσμου για Πάμπο Χριστοδούλου και τις διεργασίες για πρόσληψη προπονητή: « Ασφαλώς και λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη η επιθυμία του κόσμου, αλλά και άλλοι σημαντικοί παράγοντες, όπως το οικονομικό και οι ξεκάθαροι ρόλοι που θα έχει ο καθένας. Το ΔΣ έχει την πρόθεση να συνεχίσει το μοντέλο με τεχνικό διευθυντή. Αυτό θα μπορέσουμε να το δημοσιοποιήσουμε όταν θα προσλάβουμε το κατάλληλο άτομο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Άκη Ιωακείμ και το επιτελείο του, γι’ αυτό και μας δίνεται ο χρόνος να αξιολογήσουμε την όλη κατάσταση. Δεν έχουμε συναντηθεί με κάποιον ακόμα, αλλά ο στόχος είναι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουν οι επαφές για την πρόσληψη προπονητή. Στόχος μας είναι να έχουμε προπονητή μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος ».

Για το αν θα συνεχίσει η Ομόνοια με το μοντέλο του ΤΔ: «Το ΔΣ έχει πρόθεση να συνεχίσει το μοντέλο του ΤΔ, αλλά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο σε σχέση με το προηγούμενο. Ο επαγγελματισμός στον τρόπο λειτουργίας είναι αδιαπραγμάτευτος και δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής στο μοντέλο της εφορίας ποδοσφαίρου».

Νέος προπονητής και τεχνικός διευθυντής: «Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Άκη Ιωακείμ και αυτό επιτρέπει στο ΔΣ να αξιολογήσει ψύχραιμα την κατάσταση και να καταλήξει στις πιο σωστές αποφάσεις για το καλό του συλλόγου. Ακόμη δεν έχει γίνει επαφή με κάποιο προπονητή. Οι πρώτες επαφές/συναντήσεις με τους υποψήφιους προπονητές, εκτιμάται ότι θα γίνουν προς το τέλος της ερχόμενης βδομάδας. Θα γίνει προσπάθεια για να έχουμε νέο προπονητή κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ανάλογα θα κινηθούμε και για την περίπτωση του ΤΔ».

Για τους δύο Δανούς: « Ο ΤΔ της ακαδημίας έχει ένα φιλόδοξο πλάνο να βγάλει εις πέρας, όπως και ο ΤΔ των grassroots και συνεχίζουν κανονικά. Ο κύριος Φρέντμπεργκ είναι στο προπονητικό επιτελείο μαζί με τον Άκη Ιωακείμ »

Για προπώληση και το παιχνίδι με την ΑΕΚ: « Η προπώληση ξεκινά στις 15.00 για τους κατόχους των διαρκείας. Ευελπιστούμε πως ο κόσμος μας θα φύγει χαρούμενος, αφού στόχος μας είναι η νίκη. Όλη μας η προσοχή είναι στα παιχνίδια πρωταθλήματος και θέλουμε την έξοδο στην Ευρώπη.Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά ιδιαίτερα το πρώτο. Θέλουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε απαντήσεις για την πρόσφατη πολύ βαριά ήττα από την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μια ποιοτική ομάδα και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.Η τεχνική μας ηγεσία ψάχνει να βρει τους τρόπους και να ανταποκριθεί στις συνθήκες του παιχνιδιού για να φύγουμε νικητές από την Λάρνακα. »

Για την δυσαρέσκεια της ομάδας προς την ΚΟΠ: « Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τον τρόπο που η ομοσπονδία καθορίζει το αγωνιστικό πρόγραμμα τις τελευταίες βδομάδες. Ο ορισμός του παιχνιδιού με την ΑΕΚ για Δευτέρα μας έχει προκαλέσει αρνητική εντύπωση. Όταν εμείς είχαμε αγωνιστεί Τετάρτη για το κύπελλο είχαμε παίξει Σάββατο μετά για πρωτάθλημα. Τώρα η ΑΕΚ έπαιξε Τετάρτη και παίζει ξανά Δευτέρα. Δημιουργείται μια πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και αυτό δεν είναι σωστό. Η προκατάληψη παραμένει, διότι δεν ισχύουν τα ίδια για όλες τις ομάδες.Θέλουμε ξεκάθαρα να τονίσουμε πως αυτή μας η τοποθέτηση σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται ενάντια στην ΑΕΚ, με την οποία διατηρούμε και θέλουμε να διατηρήσουμε και στην συνέχεια άριστες σχέσεις. Τα παράπονα μας είναι καθαρά προς την ομοσπονδία. »

Για τα αγωνιστικά δεδομένα: « Οι Άρνασον και Κατελάρης πάνε καλύτερα και ευελπιστούμε να τους έχουμε ξανά διαθέσιμους μετά την διακοπή.» 

ΠΗΓΗ:24sports.com.cy

Αρχειο