ΚΥΡΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημητρίου: «Η ταυτοποίηση θα είναι η ταφόπλακα του ποδοσφαίρου»

Ο Ανδρέας Δημητρίου ήταν καλεσμένος στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα ενώ έκανε ξεκάθαρο ότι η ταυτοποίηση αποτελεί ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Γιώργο Παττίχη και τον Δημήτρη Χριστοφόρου:

«Την χρονική περίοδο της διακοπής προσπαθήσαμε να αποφορτίσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήταν επιβαρυμένοι από παιχνίδια και να δουλέψουμε εξιδεικευμένα με κάποιους άλλους. Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας μας με τον Ερμή, συνήθως τα παιχνίδια μετά την διακοπή έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον αγώνα με καθαρό μυαλό και σωστή αγωνιστική συμπεριφορά. Σεβόμαστε τον Ερμή αλλά με την συμπαράσταση του κόσμου μας θα πάμε στο ΓΣΖ για την νίκη».

Για τον κόσμο:

«Ο κόσμος της Ομόνοιας συμπεριφέρεται πολύ ώριμα. Είναι αλήθεια ότι διαπιστώνει ότι υπάρχει ποιότητα, έχει εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία επομένως είναι συστατικά που θα βοηθήσουν την ομάδα να προσθέσει στο παιχνίδι της στοιχεία που θα βοηθήσουν την ομάδα να πάρουμε την νίκη. Έγινε δουλειά στο κομμάτι τόσο της επίθεσης όσο και της άμυνας, πρέπει να γίνουμε πιο ουσιαστικοί στο γήπεδο αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε και την μαχητικότητα της ομάδας, δουλεύουμε σε αυτό το κομμάτι και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε ότι θέλουμε για να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το σχέδιο ομολόγων:

«Καταρχήν οι όροι του επενδυτικού σχεδίου έχουν τεθεί σε ισχύ από την πρώτη του Οκτώβρη, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον από το επενδυτικό κοινό. Οι συμμετέχοντες του ομολόγου απολαμβάνουν τους όρους του σχεδίου. Θα σημειώσω ότι είναι επιτυχία για την Ομόνοια το γεγονός ότι έχει εκδώσει το ομόλογο. Είναι σημαντικό ότι έχει βρεθεί αυτό το ποσό, είναι σημαντικό ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον επενδυτές. Η προσπάθεια συνεχίζεται όσο αφορά το οικονομικό, θα ακολουθήσουν κι’ άλλες ενέργειες όσο αφορά την ενίσχυση του συλλόγου. Ένα ποσό κοντά στις 300 χιλιάδες ευρώ θα δοθεί για να ξοφληθεί το ακίνητο στην Παπανικολή που χρησιμοποιείται σαν εγγύηση για το σχέδιο, το υπόλοιπο ποσό του ομολόγου είναι στο σύλλογο».

Για τους διεθνείς:

«Είναι ο στόχος που έχει τεθεί εδώ και κάποια χρόνια να δοθεί χρόνος σε παίκτες που είναι στην ακαδημία. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές όσο αφορά την ακαδημία ποδοσφαίρου. Έχουν προσληφθεί επαγγελματίες σε καίρια πόστα. Έχουν σημειωθεί πολλά βήματα βελτίωσης, ήδη έχουμε σημειώσει πρόοδο και θα φανεί και μέσα στα επόμενα χρόνια. Στην Εθνική είναι και ο Χριστοφή και ο Δημητρίου που ήταν τραυματίες και δεν πήγαν παλαιότερα είχαμε και τον Παναγιώτου. Σε κανένα δεν θα χαριστεί να παίξει στην Ομόνοια επειδή είναι Κύπριος».

Για την προπώληση με τον Ερμή:

«Έχει ξεκινήσει σήμερα η προπώληση, οι κάτοχοι διαρκείας έχουν προτεραιότητα, είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο κόσμο θα έχουμε στο γήπεδο. Από όσα ακούμε θα έχουμε αρκετό κόσμο».

Για τους τραυματίες:

«Κοιτάξετε, ο Κανού και ο Χριστοφή μπαίνουν και αυτοί στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και σύμφωνα με τις ενδείξεις θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Οι διεθνείς επιστρέφουν σήμερα στην Κύπρο».

Για την συνάντηση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ με τον πρόεδρο της Ομόνοιας:

«Η Ομόνοια δεν είναι αρνητική σε συνάντηση ούτε με τον ΑΠΟΕΛ ούτε με καμιά άλλη ομάδα. Το θέμα είναι τι λέγεται στις συναντήσεις και τι συζητείται, νομίζω να βάλουμε μια άνω τελεία και να ασχοληθούμε με αυτό όταν έχουμε εξελίξεις».

Για το θέμα με ταυτοποίηση:

«Στον αγώνα πετόσφαιρας δεν προπωλήσαμε τα εισιτήρια γιατί θα υπήρχε ταυτοποίηση. Η Ομόνοια έχει πάγια θέση στην κάθε μορφή ταυτοποίησης των οπαδών γιατί είναι φακέλωμα των πολιτών. Είτε η ταυτοποίηση είτε η κάρτα φιλάθλων είναι μια επιδερμική προσέγγιση. Το μόνο που θα πετύχει αυτό είναι ότι θα στοιχίσει και οικονομικά στα σωματεία και θα είναι ταφόπλακα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι η πολιτεία να λάβει προληπτικά μέτρα αφού η βία είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Είναι δεδομένο ότι τα πλείστα περιστατικά βίας λαμβάνουν χώρο έξω από τα γήπεδο. Επίσης η προκατάληψη συμβάλει στην έξαρση του φαινομένου. Εμείς πιστεύουμε ως σύλλογος ότι υπάρχουν λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και βρίσκονται στην παιδία, στην συνεργασία με τις ομάδες και να υπάρχει δικαιοσύνη και fair play στο άθλημα».

Για τη ζημιά που τους έκανε το Ομόνοια-Αλκή:

«Μας έχει κάνει πάρα πολύ ζημιά και στο αγωνιστικό και στο οικονομικό, έχουν πάθει ακόμη και ζημιά στις προσωπικότητες των παραγόντων μας. Υπάρχει πλήρης ενημέρωση για το τι έκανε ο κάθε ένας στην φυσούνα αλλά για τους διαιτητές δεν υπάρχει ενημέρωση. Εγώ προσωπικά δεν κατανοώ για ποιο λόγο να λέμε ότι για παράδειγμα ο ένας παράγοντας τιμωρήθηκε γιατί έχει κάνει αυτά και αυτά αλλά για τους διαιτητές δεν ισχύει το ίδιο».

Πηγή:24sports.com.cy

Αρχειο